Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam mam e46 330xd i potrzebuję dla żony drugi kluczyk z pilotem - niestety mam tylko jeden i drugi bez pilota

W serwisie koszt takij przyjemności to okoł 700zł

Na allegro znalazłem takie coś:

http://www.allegro.pl/item451921852_oryginalny_kluczyk_do_bmw_lezka_433mhz.html

Pytanie co dalej z takim kluczykim trzeba zrobić żeby działał i ile to bęfdzie kosztowaś. Może ktoś coś doradzi bo 700 to troszke dużo i może jakoś się inaczej uda :norty:

Pozdrawiam
Opublikowano
Powiem Tobie tak. kupujac auta dla lubej- trafil mi sie Puto z 1 kluczem- i nie byl to klucz MATKA. poszedlem sie dowiedziec do FIATA w Sz-nie jak to sie ma do dorobienia klucza bo jest tam imobilizer- koszt jakies 3 tys zł. sami goscie mi poradzili abym [podjechal do jednego faceta co dorabia klucze i powiedzial , ze na podstawie tego co mam zrobi mi klucz klon , bedzie to koszt 150 zł . Tu kwestia jest c.z w kluczyku...popytaj ( lecz to niebezpieczne bo ktos moze dorobic zlodziejowi klucz do twopjego auta)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak tylko że moje autko jest z 2002 roku i nie wiem czy jest to taka prosta sprawa wolalbym zaprogramoeważ ten kluczyk z allegro tylko ile to kosztuje i kto to zrobi
Pozdrawiam
Opublikowano
Tak tylko że moje autko jest z 2002 roku i nie wiem czy jest to taka prosta sprawa wolalbym zaprogramoeważ ten kluczyk z allegro tylko ile to kosztuje i kto to zrobi

z zaprogramowaniem nie będzie problemu, w większości warszawskich supermarketów znajdują się stoiska gdzie są dorabiane klucze z imobilaizerem, Bierzesz stary orginal i nowy goły klucz, za 150 zł klonują ci starego na nowy i już

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy w takim kluczyku zrobią otwiera nie centralnego zamka z pilota i bagażnika???

I następne pytanie jeśli sie pososiada kluczyk ale bez pilota do centralnego zamka to jak tę sprawę załatwić ??

Pozdrawiam
Opublikowano
Koszt klucza w ASO bez pilota ok.120zl z pilotem ok.700zl, koszt dorobienia klucza w punkcie ok.200-250zl, za zwykly bez pilot. Pytalem sie o klucz z pilotem , wogole nie mieli w ofercie, wiec nie wiem czy da sie zaprogramowac kluczyk z allegro.
http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj dorgie to aso ale nie wiem czy nie będę skazany na nie.

Tylko jeszcze przychodzi mi pomysł - wyczytałem na forum że można programować kluczyk, włożyć matke do stacyjki (nawet nie wiem jak poznać te matkę) przekręcić w poz 1 i kilka kombinacji wykonać tylko jestem ciekaw czy to zadziała z takim czystym kluczykiem oryginalnym z allegro? Znając życie to by było zbyt proste więc podtrzymuję temat jak i gdzie zaprogramować kluczyk z allegro aby działało wszystko i odpalanie i centralny zamek z pilota

Pozdrawiam
Opublikowano
Gdzieś na forum jest adres punktu w Wawie, gdzie dorabiają klucze do e46 z immo i z pilotem w cenie 500zł - poszukaj.
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Jak dorobisz ten kluczyk w wawie to napisz.Sam właśnie potrzebuję dorobić do swojej E36 a jest ten sam problem co z E46 że jest już zmienny kod.Dowiadywałem się właśnie u gościa w Warszawie podejrzewam że u tego samego bo podobno tylko jeden robi taki temat.

Jestem ciekaw jak to pójdzie u niego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak z nim rozmawiałem to powiedział że musi być auto, ma takie kluczyko czyste - na allegro koszt takiego kluczyka to 270 oryginalne bmw on właśnie ma takie, następnie zczytuje kod z ews i programuje całego pilota razem z centralnym koszt operacji to 500 pln czas trwania 40 min jak zrobie to wtedy dam znać bo do wawy mam 160 km ale i tak wyjdzie taniej niż w aso no i od ręki.
Pozdrawiam
Opublikowano
...koszt operacji to 500 pln czas trwania 40 min...

I to wszystko dla zaoszczędzenia 150-200 zł? :duh:

Nie zapomnij zostawić adresu garażowania.

Opublikowano
...koszt operacji to 500 pln czas trwania 40 min...

I to wszystko dla zaoszczędzenia 150-200 zł? :duh:

Nie zapomnij zostawić adresu garażowania.

Od zysku trzeba odjąć paliwo za 120 zł. Ale zobaczyć stolicę - bezcenne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No ciekawe czy w gdyni za 500 dorobią do gdyni mam 260 w jedną stronę

a będę musiał jechać 2 razy raz pokazać siebie i dokumenty a drugi raz po kluczyk zapewne wszystko razem wyjdzie 1000km przy dobrych wiatrach ciekawe skąd na to brać czas w ciągu tygodnia :duh: więc wasza matematyka chyba mi się nie kalkuluje w żaden sposób

A zgryźliwe komentaże zostawcie dla siebie

Pozdrawiam
Opublikowano
w aso w gdyni rzucaja 500 za dorobienie z pilotem

Dokładnie, sam również dorabiałem, i właśnie dlatego nie widzę sensu tej pozornej oszczędności.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ja mieszkam w centrum Polski więc do Gdyni mam kawałek a wątpie czy jest inny sposób na dorobienie jak osobista wizyta dwukrotnie
Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego jaki możesz podaj mi które to aso zadzwonie i sie dowiem jak to można załatwić rozsądnie
Pozdrawiam
Opublikowano
A zgryźliwe komentaże zostawcie dla siebie

Kolego, nie irytuj się, bo nie masz powodu.

Dzwoniłeś do jakiegokolwiek ASO z pytaniem jak można to załatwić? Może wystarczy dostarczyć dokumenty (co zrobisz przy tzw. okazji) , a odbiór będzie wysyłkowo.

Pamiętaj, że zostawiając samochód obcej osobie i pozwalając grzebać w systemie zabezpieczenia wystawiasz go jak na tacy.

Zaraz powiesz, że jak będą chcieli ukraść to i tak to zrobią. Owszem, masz racje, ale swoim działaniem bardzo to ułatwiasz. Chyba że chcesz, aby tak się stało, ale to już OT.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzwoniłem do aso w warszawie koszt kluczyka 600 plus programowanie około 100 i musze jechać 2 razy

w Bydgoszczy 700 plus 150 programowanie i 2x jechać trzeba więc już sam nie wiem wszystko razem wyniesie ponad 1000

Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Powiem Tobie tak. kupujac auta dla lubej- trafil mi sie Puto z 1 kluczem- i nie byl to klucz MATKA. poszedlem sie dowiedziec do FIATA w Sz-nie jak to sie ma do dorobienia klucza bo jest tam imobilizer- koszt jakies 3 tys zł. sami goscie mi poradzili abym [podjechal do jednego faceta co dorabia klucze i powiedzial , ze na podstawie tego co mam zrobi mi klucz klon , bedzie to koszt 150 zł . Tu kwestia jest c.z w kluczyku...popytaj ( lecz to niebezpieczne bo ktos moze dorobic zlodziejowi klucz do twopjego auta)
Ale do bmw (wiem o czym mowisz)..ci co dorabiaja kluczyki robia to na pozimie tylko i wylacznie immobilisera ok 150zl ale nie bedzie w kluczyku pilota..ja mam taki zapasowy w komplecie ..po nacisnieciu na "BMW" pali lamka..jezeli ma byc pelny z pilotem to ok 600-700zl w zaleznosci od kursu euro :D