Skocz do zawartości

PROBLEM Z LICZNIKIEM

Bacha

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy!!!Mam problem z licznikami-wskaznik poziomu paliwa nie schodzi mi poniżej 20l a że cyfry na wyświetlaczu są zamazane to jeżdze na słowo honoru.Byłam u elektryka ale stwierdził że nic nie może zrobić bo kiedyś ktoś grzebał przy stikerze czy czymś takim i zle pózniej zaprogramował.Nie wiem czy wystarczy kupić inny licznik-czy coś to pomorze?? A poza tym nie moge nigdzie napasować na licznik z dwoma gniazdami-wszędzie są na 4...

Będe wdzięczna za pomoc :(

Witam

Być może najkrótsza droga do rozwiązania problemu to skierowanie Cię do kolegi flash

Najbardziej wie, o co chodzi z takimi zegarami, jak Twoje (no i jest z naszych okolic).

pozdrawiam.

Edytowane przez solaris520

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

kolego ja mam taki sam temat.Mam ojca mechanika to rozebral ten licznik ale wszystko jest tam na elektronice.U mnie tez duzo bylo zamazane ale cos poprawil z tymi cyferkami.Mi do tego pierniczy sie obrotomierz.Jak jade i mam ze 3500 obr to pokazuje mi 5500.W liczniku masz baterie jedna moze to przez nia.Poza tym licznik jest podpiety z komputerkiem chyba.trzeba cos pomodzic albo nowy licznik kupic.ja tez nie wiem co robić.
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@

...Mam ojca mechanika to rozebral ten licznik ale wszystko jest tam na elektronice....

A na czym ma być jak nie na elektronice? Przecież nie na mrówkach ;)

...W liczniku masz baterie jedna moze to przez nia....

Baterie były tylko przy M20B20 oraz krótko w bardzo wczesnych M50B20 – czyli w licznikach z bębenkowym pokazywaniem przebiegów.

Nie ma co deliberować – trzeba uśmiechnąć się do flash’a (wyprofilowałem go w poprzednim poście)

Hej :)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

• Zasłużeni forumowicze
Witam.Pozwolicie ze podepne sie pod temat.Mianowicie kasuje mi sie licznik kilometrow dziennych.Czy to tez koniec zegarów?Mialem równiez znikajace piksele i rozmazany licznik ale pomogla rada jednego z forumowiczów mianowicie (wyczyscic wszystkie masy w samochodzie klema -,masa miedzy nadwoziem i silnikem itd).Pozdro.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Tak jak pisałem wcześniej - w tym przypadku też radzę skontaktować się z kolegą flash

na pewno pomógł nie raz.

pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

podpis.png