Skocz do zawartości

Problemy z uatomatyczna skrzynia - olej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz racje. Mechanik na poczatku stwierdzil ze tutaj nikt nie zagladal (tak zreszta pisalem wczesniej) ale jak zdjal filtr to okazalo sie ze jest z roku 99 :)

P.S. Ale jak by nie bylo 6 lat to i tak za duzo :|

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, czy wie ktoś co ile kilometrów wymienia się olej w automacie ? Nie chodzi mi przy tym o inspekcje, bo mógł ktoś skasować a nie wymienić oleju, tylko o przebieg.
lechu
Opublikowano

Z tego co czytalem to co 50-60tys km lub co dwa lata (zalezy co pierwsze - czy przebieg, czy czas).

P.S. To dla Dextrona. Dla lifetime czasy i przebiegi sa chyba dluzsze

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

1,4 litra - to jest tragicznie za duzo - te skrzynie sa strasznie wrazliwe na poziom oleju -0,25 litra mniej i juz skrzynia zmienia biegi inaczej !!!!!!!!!

nie wroze jej kolorowej przyszlosci.... ale cuda sie zdazaja :cool2: - moze to byl tylko chwilowy ubytek........

Opublikowano
Jestem przygotowany na najgorsze :D Na razie jest super. Skrzynka chodzi jak marzenie. Ale przygotowuje sie juz powoli do tematu naprawy (jezeli wczesniej jej nie sprzedam). Jak na razie "jesc nie wola". Oby jak najdluzej :D

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Witam mam problem jak zobaczyć stan oleju i ewentualnie dolać w BMW E39 535 skrzynia Tiptronic a wlewu nie ma pod maską Proszę o pomoc ??
Opublikowano

w mojej brakowalo 0,75 litra oleju - mowilem ojcu ze zle zmienia biegi - on stwiedzil ze sprawdzal olej i wszystko jest ok - tylko ze on sprwdzil olej na zgaszonym silniku.... i jutro jak sam wiesz wyciagam skrzynie :duh:

nie wiem - zycze ci zebys na tej skrzyni zrobil jeszcze 500 tys bez remontu , ale moim zdaniem jej dni sa policzone........ :cry2:

Opublikowano

Nie przeraza mnie to :wink: Jak na razie chodzi bez problemow. Biegi zmienia gladziutko i nie slizga sie. Jak cos zacznie sie dziac to tez ja wywleke na stol :D Chyba, ze juz nie bedzie w moich rekach :wink:

P.S. Daj znac jak Ci poszlo z remontem :D

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Witam mam problem jak zobaczyć stan oleju i ewentualnie dolać w BMW E39 535 skrzynia Tiptronic a wlewu nie ma pod maską Proszę o pomoc ??

1. A odkąd to jest wlew oleju do skrzyni pod maską ... (przynajmniej w BMW)

2. Przeczytaj sobie wątek, przecież masz tu odpowiedź.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Witam

Sebast u mnie jest pod maska .

po prostu leje sie przez bagnet.

Ale mam pytanie czy mozna orientacyjnie sprawdzic poziom oleju w automacie na zimnym silniku opierajac sie na poziomie na bagnecie?

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Ale mam pytanie czy mozna orientacyjnie sprawdzic poziom oleju w automacie na zimnym silniku opierajac sie na poziomie na bagnecie?

pozdrawiam

Ooo, "kruca fuks" ;) , to w BMW też tak jest :) ... W RAVce, to ja też tak mam, ale to "trochę" inny samochód niż BMW. A po za tym to w E30 ... w E39 tak nie jest. Ale z drugiej strony, to nie jest "wlew" w pełnym tego słowa znaczeniu ;)

Ale to zawile napisałem :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Witam

pozdrawiam

Ooo, "kruca fuks" ;) , to w BMW też tak jest :) ... W RAVce, to ja też tak mam, ale to "trochę" inny samochód niż BMW. A po za tym to w E30 ... w E39 tak nie jest. Ale z drugiej strony, to nie jest "wlew" w pełnym tego słowa znaczeniu ;)

Ale to zawile napisałem :mrgreen:

No tak! E 30 to nie BMW :D