Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

a można wybrać co ma się otwierać przy komfortowym otwieraniu\zamykaniu?

chciałbym, żeby nie otwierały mi się tylne szyby uchylne, bo potem się nie zamykają (coupe E46)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
a można wybrać co ma się otwierać przy komfortowym otwieraniu\zamykaniu?

chciałbym, żeby nie otwierały mi się tylne szyby uchylne, bo potem się nie zamykają (coupe E46)

Może tutaj coś znajdziesz. Kolega >Arecki< dał kiedyś linka http://www.e38.org/E38-Options.pdf -- wszystko co da się zaprogramować, oczywiście jeśli moduły pozwalają.

• Członkowie klubu
Opublikowano

dzięki za linka :cool2:

można wyłączyć :wink:

@qubas

jeszcze jedno - czy, żeby zapamiętać ustawienie fotela pod kluczyk, fotele muszą być z pamięcią?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
jeszcze jedno - czy, żeby zapamiętać ustawienie fotela pod kluczyk, fotele muszą być z pamięcią?

Logika podpowiada, ze tak!

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano

...albo, że kluczyk :mrgreen: :mrgreen:

dzięki za info :cool2: :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Carsoftem idzie to tak:

Specjal functions

Coding i tu wybieramy model jaki nas interesuje.

Read coding data i czekamy aż wczyta obecne ustawienia

następnie zaznaczamy Auto locking during driving i klikamy

Write coding data

Czekamy na komunikat że mamy wyłączyć zapłon w ciągu 10 sekund, klikamy OK i wyłączamy zapłon.

Po tej operacji powinno działać.

Robiłem w e39 z 1997 roku przez okrągłe złącze i w e46 z 2002 roku przez OBD 2 i działa :cool2:

Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
"włączyć centralny zamek" co masz na myśli :?: :?: :?:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Który aktualnie interfejs jest najlepszy w cenie 300zł , aby diagnozować BMW E46 i zaprogramować jakieś dodatkowe fukcje ?
Opublikowano
Który aktualnie interfejs jest najlepszy w cenie 300zł , aby diagnozować BMW E46 i zaprogramować jakieś dodatkowe fukcje ?

Na allegro to ten:

BMW

Ale napisz też do "nerwusa" - na pewno Ci podpowie

nerwus

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Koledzy w E38 INPĄ można przeprogramować automatyczne zamykanie szyb (jedno kliknięcie) Ogólnie czy INPĄ można programować? Jeśłi tak to proszę o podpowiedz co i jak.
Opublikowano
Koledzy w E38 INPĄ można przeprogramować automatyczne zamykanie szyb (jedno kliknięcie) Ogólnie czy INPĄ można programować? Jeśłi tak to proszę o podpowiedz co i jak.

W INPI'e nie widziałem takiej opcji (INPA jest do testów)

Jest taka opcja w CAR&KEY Memory - i można to zrobić przez CKM, DIS'em i SSS'em

Funkcja : one-touch function poszukaj w tym dokumencie

CAR&KEY

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano
Hm, w car memory jest funkcja one-touch (i można ją ustawiać również w INPA) ale ona dotyczy zamykania/otwierania szyb przyciskami wewnątrz auta bez potrzeby trzymania przycisku cały czas, wydaje mi się, że koledze Danek24 chodzi o inną funkcję - automatyczne domykanie szyb podczas zamykania auta pilotem (bez potrzeby trzymania przycisku na pilocie) - nie wiem czy taka opcja jest możliwa.
Opublikowano
Hm, w car memory jest funkcja one-touch (i można ją ustawiać również w INPA) ale ona dotyczy zamykania/otwierania szyb przyciskami wewnątrz auta bez potrzeby trzymania przycisku cały czas, wydaje mi się, że koledze Danek24 chodzi o inną funkcję - automatyczne domykanie szyb podczas zamykania auta pilotem (bez potrzeby trzymania przycisku na pilocie) - nie wiem czy taka opcja jest możliwa.

Nie nie. Włąsnie chodzi mi o opcję zamykania szyb od środka guzikami. U mnie zamykanie szyby odbywa sie poprzez trzymanie palcem guzika. Nie ma zamykania automatycznego za jednym dotknięciem. Tak ktoś zaprogramował. Chyba jakieś warunki bezpieczeństwa (przytrzaśniecie) Działa mi tak zamykanie zarówno szyby kierowcy jak i pasażera. Otwieranie idzie automatycznie. Więc INPĄ można to przestawić? Możesz mi wyjaśnić dokładnie w jaki sposób? Krok po kroku. Będę dozgonnie wdzięczny.

Opublikowano

Rozumiem. Mam pytanie pomocnicze: czy posiadasz czujniki przycięcia palców przez szybę? - plastikowa wewnętrzna ramka szyby powinna mieć gumową miękką krawędź.

Pytam bo w wersji auta bez czujników przycięcia można zaprogramować one-touch close tylko dla szyby kierowcy - działa one touch open, działa otwieranie szyb z pilota ale nie działa one-touch close dla pozostałych szyb i nie działa zamykanie szyb z pilota.

Opublikowano

A ja mam taką dziwną sytuację.

Jak odepnę ako to po podpięciu działa mi automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu 20 km/h ale tylko max do drugiego odpalenia auta potem niestety znika:((( Przy diagnozie carsoftem mam niby ta funkcje aktywną:((( Może ktoś miał taki przypadek i wie co może być powodem takiego stanu???

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano
Hm, w car memory jest funkcja one-touch (i można ją ustawiać również w INPA) ale ona dotyczy zamykania/otwierania szyb przyciskami wewnątrz auta bez potrzeby trzymania przycisku cały czas ....

Napisz gdzie w INPIE jest CAR&KEY ? - ja nie wiedziałem, może za mało szukałem.

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
Hm, w car memory jest funkcja one-touch (i można ją ustawiać również w INPA) ale ona dotyczy zamykania/otwierania szyb przyciskami wewnątrz auta bez potrzeby trzymania przycisku cały czas ....

Może niejasno się wyraziłem - jest w NCS-Expert (w sumie pakiet INPY) - trzeba wyedytować profil i tam włączyć

Pozdrawiam

Opublikowano

Może niejasno się wyraziłem - jest w NCS-Expert (w sumie pakiet INPY) - trzeba wyedytować profil i tam włączyć

Pozdrawiam

OK- jasne

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

a czy ktoś się orientuje co u mnie może być z tym automatycznym domykaniem???

problem opisałem nieco wyżej ale niestety nikt nic nie odpisał w tym temacie :(

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano
a czy ktoś się orientuje co u mnie może być z tym automatycznym domykaniem???

problem opisałem nieco wyżej ale niestety nikt nic nie odpisał w tym temacie :(

Z góry wielkie dzięki.

Ja tak miałem jak aktywowałem to CarSoft'em - jak zrobiłem to DIS'em to pamięta (ale nie znalazłem przyczyny)

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

no ja nic nie aktywowałem tak było

Ciekawe czy jak NCSem zaprogramuje to będzie git.

Musze to sprawdzić.

Ale czy ty przy programowaniu DISem najpierw wyłączyłeś tą funkcje a potem ponownie zaprogramowałeś czy po prostu ponownie zaprogramowałeś.

Będę musiał się z tym pobawić ale nie dziś bo u nas dziś napadało już z 30 cm śniegu:))

po zabawie z NCS dam znać jak wyszło:))

Przy okazji może posprawdzam webasto. :D

Opublikowano
no ja nic nie aktywowałem tak było

Ciekawe czy jak NCSem zaprogramuje to będzie git.

Musze to sprawdzić.

Ale czy ty przy programowaniu DISem najpierw wyłączyłeś tą funkcje a potem ponownie zaprogramowałeś czy po prostu ponownie zaprogramowałeś.

Będę musiał się z tym pobawić ale nie dziś bo u nas dziś napadało już z 30 cm śniegu:))

po zabawie z NCS dam znać jak wyszło:))

Przy okazji może posprawdzam webasto. :D

DIS pokazywał wł. - dałem wył. i ponownie wł.

BMW KLUB PRZEMYŚL

• Członkowie klubu
Opublikowano

Obcykani jesteście, to zapytam tu.

Można zrobić w E46 tak, żeby po wrzuceniu wstecznego biegu opuszczała się tylna roleta jeśli jest podniesiona? A po wyrzuceniu wstecznego znów się podnosiła?

(robię sobie listę życzeń zanim gdzieś do kogoś podjadę, żeby mi pozmieniał :wink: )

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png