Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:shock:

stary zmien auto na benzynke bo zajeździsz tego dieselka :mrgreen:

1. w ile do setki :twisted2:

2. 200 koni z 320d :twisted2:

3. wyscigi na 1/4 mili :twisted2:

odrazu pisałem , ze masz sportowe zaciecie :mrgreen:

co do tematu to nie wiem.... byc moze źle startujesz tak jak z tym przyspieszaniem od 0-100km/h :roll2:

no i biegi zmieniaj tak przy 3800 - 4000rpm

pzdr!

Opublikowano

nie tam od razu sportowe .ale mlody jetsem i sami wiecie ze czasem czlowiek da sie poniesc :oops: podjechal przygazowal i poszlo!zeby nie bylo ze jestem rzeznik.przestrzegam zasad dotyczacych td .poczekac odczekac itp.dobra ropa.powyzej 200 tez nie latam max to 200.tak jak pisalem to moje 1 auto.i nie jest jej przeznaczone kolejne 10 lat :lol:

a przy okazji Ty u siebie w normlanej jezdzie na ilu zmieniasz ja to do 2500!

Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
ludzie klekot nie jest do wyścigów! Tak szczerze to jak mnie podquszcza jakiś diesel to mi się wydaje żenujące z lekka klekot dla oszczędnych benzyna dla tych co zamykają obrotomierz :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
te m3 niejeździ po drogach ! Na codzień jeżdżę e36 i myślę że jest tańsze od twojego za 15tzł kupisz a masz 192 km to już starcza do sprintu spod świateł Masz złe auto do aspiracji!!

Opublikowano (edytowane)
masz racje :oops:

stary ale poczuj przyjemność z jazdy jak pomykasz 120 -130 kmh na piatym biegu, silniczek sobie ładnie pracuje, bez zyłowania, na ekonomizerze tez widok przyjazny dla oczu :)

jaka masz przyjemność z pałowania auta?

ktoś kiedys napisał fajne zdanie na tym forum, juz nie pamietam w jakim temacie i kto ale zdanie sie odnosilo do sytuacji gdy jakis user forum zakatował swoją bunie a brzmiało " no i po co tak gonisz? takimi autami sie jeździ wypucowanymi, wyglancowanymi, dopieszczonymi 100km/h " :) i tak jest :)

diesle nie lubią wysokich obrotów :nienie:

pozdrawiam!

Edytowane przez majkeld69
Opublikowano

bez przesady.mimo wszystko to bardzo dobry samochod!moze za slaby jak dla mnie.ale i tak jest swietny.a na wiosne pomysle o 2 aucie :D

a co do przyjemnosci to ja odczuwam jak jade czysciutka czarna furka i te spojrzenia...cos za cos ja wybralem oszczednosc.bo pali tyle co nic.sa chwile ze zaluje ze ni mam tych 200 kucy w benzynie.ale sa chwile ze jade dumny jak paw :lol:

Opublikowano
masz racje :oops:

stary ale poczuj przyjemność z jazdy jak pomykasz 120 -130 kmh na piatym biegu, silniczek sobie ładnie pracuje, bez zyłowania, na ekonomizerze tez widok przyjazny dla oczu :)

jaka masz przyjemność z pałowania auta?

ktoś kiedys napisał fajne zdanie na tym forum, juz nie pamietam w jakim temacie i kto ale zdanie sie odnosilo do sytuacji gdy jakis user forum zakatował swoją bunie a brzmiało " no i po co tak gonisz? takimi autami sie jeździ wypucowanymi, wyglancowanymi, dopieszczonymi 100km/h " :) i tak jest :)

diesle nie lubią wysokich obrotów :nienie:

pozdrawiam!

Ale wiesz niektórzy lubią jeździć szybciej ja kocham swoje bmw za to że wygląda jak zwykły sedan niby nic a jak jadę sobie na trasie tak 120 i widzę jakiegoś jelenia w sportowym coupe rodem z japoni to tylko mnie zastanawia co on myśli jak go bierze taki zwykły sedanik na trasie przy 180 na szafie :)

Opublikowano
Ale wiesz niektórzy lubią jeździć szybciej ja kocham swoje bmw za to że wygląda jak zwykły sedan niby nic a jak jadę sobie na trasie tak 120 i widzę jakiegoś jelenia w sportowym coupe rodem z japoni to tylko mnie zastanawia co on myśli jak go bierze taki zwykły sedanik na trasie przy 180 na szafie :)

Też lubie jeździc szybciej jeśli jest do tego droga odpowiednia i warunki :)

ale z reguły jeżdze 120-130km/h miło, oszczędnie i zdrowo dla silnika :mrgreen:

Opublikowano
nie no ja to po 200 dosc czesto lece.
A gdzie po te 200 lecisz? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
a co ty tam w płońsku robisz jesteś z ciecha więc na trasie na wawe nie mija się plonska :P a ile czasu jedziesz z ciecha do wawy że tak spytam?

Opublikowano
jak co robie jade z ciechanowa do wawy inne drogi nie mam chyba:)jezdze co tydzien do dziewczyny.doklladnie do mysiadla jade okolo 75-90min. i dla jasnosci nie caly czas jade 200. tylko chwilami jak da rade. mam tam prawie 125 km.jak sie nie mija? trasa 7 idzie przez plonsk teraz mega przebudowy tam sa!przez sam plonsk jedzie sie kolo 10 min teraz.!no i jazda przez wawe...mieszkasz to wiesz. a przy okazji zapytam do czego dazysz ?ze ten samochod tyle nie poleci czy ze ja tyle nim nie pojade?
Opublikowano
chciałem wiedzieć jaką jest różnica w czasie przejazdu do ciechanowa między 325i a 320d powiem ci tak jak będziesz wracał z wawy to chyba 9 km przed plonskiem jest stacja shell a za nią 'Malinowy Bzyk' taka reklama przed nią jest skręt w prawo walisz tamtędy aż do końca i wyjeżdzasz na trasę na ciechanow płońsk jakieś 8 km urywasz a trasa super i nie stoisz w korkach w płońsku :O A ja mam kobietę w ciechanowie tam chyba jest lepszy wybór :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
panowie diesel to nie benzyna osoba która kupuje diesla kupuje go zazwyczaj żeby im bardzo dużo jeżdzić faktem jest że benzyna jest bardziej energiczna ze startu napewno były by trudności żeby łyknać 318 ale w trasie napewno nasze diselki z 318 dadzą sobie radę :8)
moc jest z nami
Opublikowano

witam , mam pytanie o jaki model chodzi tego diesla 136 ps czy 150 ps , bo tak nie bardzo potrafie sobie wyobrazić że 318 tka pogoni 320d , sam mam obecnie 320d 150 ps seria mały przyrost na około 177 ps , przedtem miałem 323i 170ps szwagier odemnie kupił , często się wygłupiamy i raczej oba samochody podobnie jadą .

:wink: :wink: :wink:

Opublikowano

do M-Technik wiem znam ten skrot ale ostatnio jechalem od ciechanowa i tam stal znak ze slepa ulica myslalem ze moze zaczeli ten most remontowac i przestalem tamtedy jezdzic.ale w piatek sprobuje!a ty ile lecisz swoim samochodem?do ciechanowa?ps ma 136 km.

moze kiedys bys mi sie pochwlil swoja m3?? :lol: .

czasem w piasecznie na kaufland robimy male zloty same bmw i sami znajomi moze bys kiedys wpadl?

Opublikowano

Trochę przesadzacie że diesle to do spokojnej jazdy. Trzeba chyba w koncu i ten mit obalić.

Po 1 to benzynę trzeba kręcić na wysokie obroty bo moment i moc są w wyższych zakresach, i jak nie pokręcisz to nie poszalejesz, w dieslach nie ma tego problemu bo masz to już w w dolnym zakresie obrotów.

Po 2 diesle teoretycznie nie lubią wysokich obrotów ze wzgledu na stopień sprężania a co za tym idzie większe siły działąjące na podzespoły, ale konstrukcje tyc silników uwzgledniają to i dlatego są wytrzymalsze mechanicznie od silnikó benzynowych.

Po 3 coraz częsciej samochody z silnikami diesla startują w różnego rodzaju wyścigach. Ostatnio oglądałem takie wyścigi w których diesle musiały być dociążone 50kg bo nisko zchodzący moment i moc dawała niezłej fory tym samochodom.

Tak więc osoby mówiące, że diesle się nie nadają do poszalenia żyją jeszcze realiami tamtego wieku.

PS. Grunt to dobrze wyczuć samochód, nie ważne diesel czy benzyna bo dziś jeden i drugia ma swoje plusy i minusy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.