Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako szczesliwy posiadacz pierwszego BMW :D troche na "macanego" poznaje tajniki tego ponadprzecietnego sprzetu :) Dopadlem juz instrukcje (daniel_ dzieki raz jeszcze za linki). Dzisiaj wyprowdzilem moje cudo na atostrade i podczas jazdy uslyszalem (podczas mocnego przyspieszania) 3 krotny sygnal (cos w stylu "pip, pip, pip" :D) Zadne kontrolki sie nie zaswiecily, silnik pracowal normalnie. Nic sie nie dzialo poza tym sygnalem. Po jakiejs godzinie znow uslyszalem ten sam sygnal (chwile po gwaltownym przyspieszeniu - nie wiem czy ma to zwiazek). Czy ktokolwiek wie co to moze oznaczac??? Troszke mnie to zaniepokoilo ale w sumie autko dalej smiga bez problemow.

Z gory dzieki za info :D

Pozdrawiam wszystkich :)

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
te pikniecie to z zegara,ustawiona masz funkcje MEMO czyli info o nadchodzącej pełnej godzinie
Opublikowano
Witam,

.......... (podczas mocnego przyspieszania) 3 krotny sygnal (cos w stylu "pip, pip, pip" :D)........ (chwile po gwaltownym przyspieszeniu - nie wiem czy ma to zwiazek).........

a moze prosil o litosc wkoncu to tds :lol:

a tak na powaznie to koledzy dobrze mowia :cool2:

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Dzieki chlopaki :D Usmialem sie jak nie wiem co :D Rzeczywiscie mam zegarek elektroniczny z funkcja memo :duh: Nie mialem tylko pojecia ze to od tego takie sygnaly :mad2: Usmialem sie jak przeczytalem wasze odpowiedzi. Mialem chwile stresu ze cos sie dzieje a o tylko zegar :duh:

Dzieki wszystkim :D

Pozdrawiam

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

hmmm

a ja sie nad tym co to jest glowilem mniej wiecej od 5 miesiecy ..

durny zegarek ....

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
trzykrotne pikniecie oznacza ze za minute wybije pełna godzina :)

Nie za minute, a za 15 sekund.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
ja w swojej e34 mam to pikniecie 20 s przed. I tak tez napisane jest w instrukcji. Nie 15, nie minuta a 20 s :).

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
ja w swojej e34 mam to pikniecie 20 s przed. I tak tez napisane jest w instrukcji. Nie 15, nie minuta a 20 s :).

A moglbym prosic o foto/scan tego fragmentu instrukcji?

Opublikowano
Nie mam za bardzo jak zrobic. Ale jak bede mial czas to spoko. Znajde i Ci przysle.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
bedziecie sie teraz kłócic o 5 sekund :duh: ,odpowiedz na pytanie juz padla ,pika przed pelna godzina a czy 15 czy 20 sek to chyba nie ma az takiej roznicy
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Przeciez nikt sie o nic nie kloci. Chodzi mi jedynie o to, czy bylo kilka wersji instrukcji o roznej tresci. Moja wersja uwzglednia model samochodu Mlodzika 18, a jest mowa o 15 sekundach. Dlatego zainteresowal mnie temat, czy istnieje kilka roznych wersji instrukcji.

Ponizej wycinek mojej wersji, zawierajacy zakres opisywanych modeli oraz fragment o MEMO.

http://img212.echo.cx/img212/2853/instrukcja7ul.gif