Skocz do zawartości

530dA szarpie, traci moc... RATUNKU!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Niedawno w moim 530dA pojawil sie problem: przy ostrym depnieciu w gaz, kiedy obroty weszly na okolo 4 - 4,5 tys, auto zaczynalo szarpac jakby sie dlawilo, a bieg nie zmienial sie na wyzszy. Na niskich obrotach wszystko szlo idealnie gladko. Pomyslalem, ze to skrzynia biegow... do dzisiaj. Problem objawil mi sie rowniez na niskich obrotach - po prostu przy przyspieszaniu (nawet delikatnym) auto zaczyna szarpac i traci moc. Dodam, ze od czasu do czasu zbiera sie bez problemu, a innym razem zaczyna szarpac - zarowno na zimnym jak i cieplym silniku, nie ma reguly. Krew mnie zalala :duh:

Probowalem wyszukac cos w starych tematach, ale jedyne co mi sie po lekturze nasunelo to:

1. padnieta przeplywka

2. padnieta sonda lambda

3. padniety czujnik polozenia walu korbowego

4. przebicia na przewodach napiecia

5. sprzeglo? (jak to wyglada w automacie?)

Co to jeszcze moze byc? Ratujcie, bo go stocze z mostu do Wisly... :mad2:

Pzdr

Mex

I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano
Probowalem wyszukac cos w starych tematach, ale jedyne co mi sie po lekturze nasunelo to:

1. padnieta przeplywka

2. padnieta sonda lambda

3. padniety czujnik polozenia walu korbowego

4. przebicia na przewodach napiecia

5. sprzeglo? (jak to wyglada w automacie?)

Co to jeszcze moze byc? Ratujcie, bo go stocze z mostu do Wisly... :mad2:

Pzdr

Mex

po pierwsze najlatwiej zaczac od diagnozy komputerowej, w nowoczesnych samochodach zgadywanie usterki mija sie z celem, komputer wszystko Ci powie :) podpięcie pod kompa drogie nie jest a da ci odpowiedz o wiele pewniejszą niz ktokolwiek na forum po przeczytaniu kilkuzdaniowego opisu objawów.

po drugie poczytaj ten temat: http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=87345&highlight=&sid=bd8e7cd5697c1128a3b0d2a67d06e35e