Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

niedawno przyprowadzilem autko od Niemca,przy wskazaniu oil service jest malutki symbol zegarka,czy to oznacza ze oil service powinien byc wykonany wczesniej o widoczna liczbe kilometrow?tzn pokazuje mi 2400,czyli 2400 km temu powinien byc wymieniony olej?

pozdro

Opublikowano
Witam, kolego ten zegarek mówi, że trzeba wymienić hydrol w układzie hamulcowym. Warto tego dokonać przed zimą a przegląd z wymianą oleju masz za 2400 km. Pozdrawiam
Szulman
Opublikowano
To wymień i daj sobie skasować oil service i ten zegar od płynu hamulcowego ale radzę też sprawdzić ten płyn, żeby ci w zimie nie zamarzł
Szulman
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proponuję na przyszłość najpierw przeszukać forum a potem zakładać pytania :roll: I istnieje opcja edycji postów więc po co pisać jeden pod drugim posty jak można wszystko w jednym?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
a ja mam pytanie trochę z innej beczki czy to prawda że gdy kluczyk przekreca się ma zapłon (start) tam gdzie grzeją się świece i pokazuje oil service to że w momencie przekręcania kluczyka przytrzyma się ten przycisk od kasowania licznika dziennych kilometrów to pokarze orginalny przebieg bo ja coś tam probowałem zrobić jakieś funkcje mi odczytało ale nie wiem czy można tam znalezć orginalny przebieg jakoś nie mogłem rozszyfrować tych liczb które tam pokazało z góry dzięki za odpowiedz
moc jest z nami
Opublikowano
czy to prawda że gdy kluczyk przekreca się ma zapłon (start) tam gdzie grzeją się świece i pokazuje oil service to że w momencie przekręcania kluczyka przytrzyma się ten przycisk od kasowania licznika dziennych kilometrów to pokarze orginalny przebieg

Nie.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
tak też myślałem ale zawsze to czuje się pewniejszy bo mi pokazało że mam prawie 700tys w 8 letnim samochodzie więc trochę się przestraszyłem dzięki panowie za odpowiedz
moc jest z nami