Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Orientuje sie ktos czy jakas ubezpieczalnia proponuje ubezpieczenie auta tylko od kradziezy bez ac (wyplata przy kolizjach jako sprawca)? Czy jest duza roznica cennowa miedzy tymi opcjami?

Pozdrawiam

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
ja ubezpieczyłem się w pzu polisą minicasco, ubezpiecza ona od kradzieży, szkody całkowitej i szkód żywiołowych, a cena w porównaniu do pełnego AC o wiele niższa
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mała aktualizacja,dzisiaj byłem w PZU i już AC od kradzieży nie mają w swojej ofercie.Ma je za to WARTA ale jak mi wyliczyli składkę to padłem,E39 '98r wartość 17000zł składka roczna 1589zł :jawdrop: ,dla porównania w PZU zwykłe AC wyliczyli na 1622zł.
Opublikowano
spróbuj w mBanku - tyle, że żeby u nich ubezpieczyć, musisz mieć też u nich konto.... w maju ubiegłego roku, kiedy szukałem ubezpieczyciela wybrałem ich bo byli najtańsi, poza tym pamiętam, że była pełna dowolność: kradzież i wypadek, sam wypadek lub sama kradzież.

Pozdrawiam,

Rafał

"It`s not the size of the dog in the fight, it`s the size of the fight in the dog" Mark Twain

http://img72.imageshack.us/img72/2328/1727269a1200bw1a.th.jpghttp://img442.imageshack.us/img442/8869/1737368a1200bwa.th.jpg

Opublikowano
spróbuj w mBanku - tyle, że żeby u nich ubezpieczyć, musisz mieć też u nich konto.... w maju ubiegłego roku, kiedy szukałem ubezpieczyciela wybrałem ich bo byli najtańsi, poza tym pamiętam, że była pełna dowolność: kradzież i wypadek, sam wypadek lub sama kradzież.

samej kradzieży się nie da - sprawdziłem przed chwilą

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli chodzi o stare samochody to w PZU nie robią problemów. Ja miałem tam przez 5 lat pakiet OC+AC na e36, które w momencie sprzedaży miało już 13 lat.
Opublikowano
Niestety i dla mBanku i dla AXA auto z '98r jest za stare na AC :( .Dzisiaj sprawdzałem.

to sie nazywa minicasco.upewnij sie ze dobrze sie dogadaliscie.

Opublikowano
Mała aktualizacja,dzisiaj byłem w PZU i już AC od kradzieży nie mają w swojej ofercie.

ja dzisiaj bylem w abport i pzu minicasco caly czas maja.

dzwonilem pare dni temu sie dowiadywac i tez uslyszalem że mają, poza tym nadal jest na ich stronie wypisane jako produkt aktualnie oferowany

Opublikowano
Mała aktualizacja,dzisiaj byłem w PZU i już AC od kradzieży nie mają w swojej ofercie.

ja dzisiaj bylem w abport i pzu minicasco caly czas maja.

dzwonilem pare dni temu sie dowiadywac i tez uslyszalem że mają, poza tym nadal jest na ich stronie wypisane jako produkt aktualnie oferowany

No to kobitka zrobiła mnie w jajo :oops: :mad2:

Pewnie chciała mi wcisnąć droższe, pełne AC.

Kupiłem ACmini w innej firmie.

Opublikowano
co co pzu, to faktycznie maja jeszcze taka oferte,ale maja plany zeby sie wycofac z tego ,bo wiecej strat niz zysku maja na tym.tak mi powiedziala znajoma ,ktora tam pracuje
Opublikowano
co co pzu, to faktycznie maja jeszcze taka oferte,ale maja plany zeby sie wycofac z tego ,bo wiecej strat niz zysku maja na tym.tak mi powiedziala znajoma ,ktora tam pracuje

to dziwne, bo mi dziewczyna w abport powiedziala ze nie mozna ubezpieczac starszych niz 10lat (czy tam 8) ale podeszla inna i powiedziala ze to stare dane i ze wg nowych nie ma granicy wiekowej

Opublikowano

A ja ubezpieczyłem w MTU, mają teraz bardzo ciekawą ofertę dla tych, którzy jeszcze nie mieli AC, a mianowicie dają tyle samo zniżki w AC co się ma w OC :dance: Tym właśnie sposobem zapłaciłem 1200 zł za OC, AC i NNW :norty:

Jeden minus to taki, że wartość auta przy wycenie zaniżona, ale w innym przypadku nie miałbym wcale AC....

Opublikowano

No to kobitka zrobiła mnie w jajo :oops: :mad2:

Pewnie chciała mi wcisnąć droższe, pełne AC.

Kupiłem ACmini w innej firmie.

jesli ma prowizje od wartosci umowy (a pewnie ma) to nie dziwne że chciala dorobic :?

wiecej strat niz zysku? a to dziwne. To ubezpieczenie pokrywa straty tylko przy kradziezy i wypadkach losowych (grad, pozar, powodz itp) i niezawinionych przez kierowce. Powodzi i pozarow u nas raczej czesto nie ma, ilosc kradziezy tez drastycznie spadla po umozliwieniu sprowadzania aut z zagranicy (ludzie wolą sprowadzic auto na czesci za grosze, niz ryzykowac odsiadke przy kradziezach), wiec z punktu widzenia PZU to powinien byc dobry interes. Ostatecznie skladke czlowiek zawsze zaplaci, a ryzyko ze trzeba bedzie oddac kase za skardzione auto lub zalane/spalone jest niewielkie...

Opublikowano
nie wiem panowie :doh: ,tak mi powiedziala.pozatym w pzu chcieli odemnie za minicasco tyle ile w axa za full pakiet,wiec dalem sobie spokoj.
Opublikowano

wiecej strat niz zysku? a to dziwne. To ubezpieczenie pokrywa straty tylko przy kradziezy i wypadkach losowych (grad, pozar, powodz itp) i niezawinionych przez kierowce

i na zderzenia bez udzialu innych kierowcow. czyli zwierzeta, drzewa.. tyle ze w mojej kategorii wiekowej 20% wkladu wlasnego, nie wiem czy reszta tez i jaki

aha, no i bmw najlepsza stawka: +40%. audi ma +30%. daewoo ma -40%

Opublikowano

wiecej strat niz zysku? a to dziwne. To ubezpieczenie pokrywa straty tylko przy kradziezy i wypadkach losowych (grad, pozar, powodz itp) i niezawinionych przez kierowce

i na zderzenia bez udzialu innych kierowcow. czyli zwierzeta, drzewa.. tyle ze w mojej kategorii wiekowej 20% wkladu wlasnego, nie wiem czy reszta tez i jaki

moze wielkosc skladek byla nizsza niz suma wyplat? ktos tam pewnie umie liczyc,

zalew myslisz ze kwota udzialu wlasnego ma zwiazek z wiekiem kierowcy?w axa maja 15% jak dla mnie

Opublikowano
aaajj,widzisz nie zalapalem :mrgreen: kurde, do twojego autapelne ac warto miec, bo czesci chyba drogie i ciezko zdobyc co?
Opublikowano

ja mam to minicasco w pzu i tak jak koledzy pisali wczesniej, kradziesz, zalania itp do tego dochodza zwierzeta i zniszczenia przy probie kradzierzy i wandalizm, minimum 500zl wyplaty (przy zniszczeniu). jak dobrze pamietam to skladke liczy sie tak:

15% wartosci auta + - (zniszki ,zwyszki - bmw +40%, VW +40%, Fiat -30%)

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK
Opublikowano
aaajj,widzisz nie zalapalem :mrgreen: kurde, do twojego autapelne ac warto miec, bo czesci chyba drogie i ciezko zdobyc co?

wiesz, znajdz mi najpierw gdzie moge w ogole miec ac. a jesli znajdziesz to ile wkladu wlasnego i jaka skladka... poza tym mnie nie ma nawet w eurotaxie wiec do minicasco bede musial pojechac wczesniej do pzmotu na wycene rzeczoznawcy zeby w ogole okreslic podstawe do ubezpieczenia. przynajmniej tyle co sie dowiedzialem, jak bede kupowal to sie upewnie.

Opublikowano

zalew,tak myslalem,ale nie chcialem walic prosto z mostu ze mozesz miec problem z ubezpieczeniem takiej fury :mrgreen:

owocnych poszukiwan :roll2: