Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie o tylne szybki w coupe. Otwierając szyby pilotem otwierają mi się wszystkie cztery, ale zamykając zamykają się już tylko przednie. Nie wiem czy coś jest zepsute czy tak jest normalnie.

Chciałbym, żeby albo otwierały i zamykały się wszystkie albo żeby otwierały się tylko przednie jeśli nie da się zamknąć pilotem tylnych. Czy ktoś wie może jak to zrobić?

Opublikowano
niewiem jak jest w serii ale chyba powinny się zamykać a nawet jak nie to zawsze da się zrobić

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Członkowie klubu
Opublikowano
tak ma być, był poruszany temat na forum

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
dziś posiedze nad schematami i sprawdze jak to zrobić żeby się zamykały może się uda :reading2:

• Członkowie klubu
Opublikowano
no to fajnie, bo zdaje się chodzi tylko o bezpieczeństwo przycięcia sobie\komuś łapek - tylna szyba nie ma czujników w uszczelce - tak jak przednia

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
tak ma być, był poruszany temat na forum

a wiesz może gdzie to jest bo ja się naszukałem zanim założyłem ten temat i nie znalazłem o tym kompletnie nic? :(

M-Technic udało Ci się coś znaleźć?

Byłbym bardzo wdzięczny..

Opublikowano
wiem gdzie podać sygnał żeby się zamykały teraz kombinuje jak to zrobić żeby nie było konfliktu z przednimi niestety od razu powiem że jak nie umiesz dobrze lutowac i nie masz dobrej lutowonicy to tego nie zrobisz

Opublikowano
Myślę, że z lutowaniem sobie poradzę, a jeśli nie to zrobi to ktoś lepszy ode mnie. Jak uda Ci się wykombinować to napisz proszę. Może nie tylko mi to przeszkadza.
Opublikowano
siedzę nad tym ale jak tak zrobiłem że pilot zamykał to okazało się że przyciskiem przodu zamykam też tył i szczerze biorąc pod uwagę że mam nieorginalny alarm to chyba wrzuce chiński moduł komfortu i osobny guzikięm będzie tył a osobnym przód no ale narazie jeszcze próbuje

Opublikowano

GR temat rzeczywiście identyczny, ale nie ma tam żadnego rozwiązania..

a tak na marginesie to nie wiem jak Ty go znalazłeś. Mi po w wpisaniu w szukajce np "domykanie" nie pokazuje nic sensownego..

M-Technic chwal się jak wiesz już jak to zrobić ;)

Opublikowano
ale to takie nie przydatne i koszt około 50 zł napewno nikt tyle niebędzie chciał dać za tak zbędna rzecz no i te 2 godziny roboty :norty:

Opublikowano

.dobra napisze instrukcje:

Potrzebne rzeczy i narzędia:

-śrubokrety płaski i gwiazdkowy

-lutownica i trochę cyny

-Ok 3 m przewodu 0.75

-taśma izolacyjna

-nozyk

-miernik elektryczny

-uniwersalny moduł komfortu ja użyłem URZ ja płace za niego niecałe 30 zł ale mam duży rabat

Montaż:

Zakładamy moduł wedlug instrukcji nie będę opisywał bo to jest bardzo proste powiem tylko że kable od modułu wpinamy zaraz przy przełącznikach teraz rozbieramy moduł centralnego zamka i zaczyna się trudna sprawa bierzemy miernik i ustawiamy na tzw pikacza jeden kabel miernika łączymy z masa a drugim będziemy sprawdzać gdzie się pokaze impuls więc pilot w rękę i sprawdzamy każdy lut po kolej metoda przykładamy i naciskamy zamknij zawsze szukamy opcji zamknij otwarcie nam nic nie da jak ci się pokaze że daje impuls masy w trakcie zamykania drzwi to masz miejsce gdzie trzeba wlutować kabel dla dodatkowego modułu komfortu

• Członkowie klubu
Opublikowano
GR temat rzeczywiście identyczny, ale nie ma tam żadnego rozwiązania..

a tak na marginesie to nie wiem jak Ty go znalazłeś. Mi po w wpisaniu w szukajce np "domykanie" nie pokazuje nic sensownego.

No i dlatego Ci napisałem wcześniej, że ma tak być :wink:

Ja chyba wolałbym, jeśli to możliwe, zmienić w ustawieniach, żeby otwierały się tylko przednie.

szukałem przez google, bo szukajka zwalona jest

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
to będzie trudniejsze do zrobienia bo albo przerwać obwód w module komfortu albo tyl dać na osobnym zasilaniu