Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy. Jutro jade kupic most i mam pytanie,czy musi byc taki sam? na moim znalazlem takie nr;AE7GGG40 i wydaje mi sie ze to nie to

co bedzie potrzebne zeby dopasowac drugi.Czy moge go zastapic od innego modelu?

Opublikowano
Kolego most musi być dokładnie taki sam.Chodzi tu generalnie o jego przełożenie.Bo jeżeli dasz inny to twoja bunia morze być szybsza ale za to mułowata.Lub mieć lepsze przyspieszenie ale za to wolniejsza.I tak to jest z tymi mostami. :dance:
Opublikowano
Szukaj dyferka 4,10 ponieważ blaszka z ocechowaniem może byc skorodowana zaznacz sobie punkty na obudowie i flanszach od wału i półosi i licz obroty, zrobisz 41 obrotów flanszą od wału to flansza półosi powinna zrobic 10 obrotów .
Opublikowano

Aha, jezeli przelozenie bedzie np 3.15 to bedzie szybsza czy bedzie mocniejsza od 4.10. Mogl by ktos mi wytlumaczyc te przelozenia?

I jeszcze jezeli ktos by chcial to by mogl mi wytlumaczyc o co chodzi ze szpera?Co to jest?

Opublikowano
Z tymi przelozeniami to juz chyba sie domyslilem. Trzeba zrobic tyle obrotow flansza od walu zeby flansze od kol zrobily 10 obrotow i podzielic obr walu do obrotow kol,tak? ale dalen nie wiem co to szpera?
Opublikowano

szpera to poprostu mechanizm różnicowy o ograniczonym tarciu, dzięki niemu nie dojdzie do sytuacji w której jedno koło się obraca (bo jest np na śliskiej nawierzchni) a drugie nie- poprostu oba koła ciągną równo

w e30 dyfry miały przełożenia od 4.45 (316i, 318i) do 2.79 (325eta)

zresztą zobacz sobie tutaj:

http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f00023/f00023.htm

Opublikowano
Dyfer wymienilem,ale jest slabszy i wolniejszy niz wczesniej. na 43 obr walem kola wykonuja 10obrotow.niby tak samo jak wczesniej ale jazda jest inna i przy ok 60km/h dalej huczy,ciszej i tylko przy 60km/h glosno