Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy jest ktos z okolic lub z samego Bialegostoku i moze cos powiedziec o ropie z Rosji tam sprzedawanej? Czy jest ona dobrej jakosci?

Jak dziala ona na disle nowej generacji?

Opublikowano
W Rosji też jeżdżą przecież BMW więc jeśli źródło jest pewne to czemu nie. Ja takowe tankowałem i żadnej różnicy chyba ze w cenie :) mój brat też jeździ na takiej ropie Renaultem Megane z 2004 roku wiec nie stare a renault są bardzo czułe na jakość paliwa jednak nie ma problemów. Tylko mówię że źródło musi być pewne bo syf tez się zdarza.
Opublikowano
jeśli tankujesz samemu w Rosji na dobrej stacji to tak, jeśli masz w Polsce pewnego dostawcę to również, ale jeśli kupujesz w Polsce od przypadkowego handlarza to zdecydowanie odradzam. W tym ostatnim przypadku to juz nie jest olej napędowy tylko najniższej jakości rosyjski opał wymieszany na pół z mazutem. Disel mercedesa z lat 80tych będzie na tym jeżdził, ale dla nowszych aut to śmierć. Poza tym kupowanie paliwa w Polsce pochodzącego ze wschodu nie jest w pełni legalne :)
Opublikowano
Zdecydowanie ostatni argument przemawia za tym, ażeby tego paliwa nie kupować:) Chyba pójdę się oddam w ręce policji...

nie musisz się oddawać, sam Cię znajdę :)

Opublikowano
a czy kiedyś ktoś z was się spotkał z tym żeby policja badała zawartość baku? chodzi mi o to czy w baku przypadkiem nie ma czegoś innego niż olej napędowy ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
a czy kiedyś ktoś z was się spotkał z tym żeby policja badała zawartość baku? chodzi mi o to czy w baku przypadkiem nie ma czegoś innego niż olej napędowy ?

Policja nie,ale urząd celny mi wyciągał szczykawą diesla i sprawdzali tylko zabarwienie

Co do paliwa ze wschodu to nie wiem jak to wygląda przy samej granicy

z PL(ukraina,białoruś),ale byłem pare razy w rosji i tam jeżdzą prawie same PB(chodzi mi o nowsze auta)

Na początku myslałem,że to dlatego iż benzyna jest tania :)

Ale jak kupowałem pare razy np MB sprintera w DE dla ruskich to oni

nie chcą CDI zapytałem dlaczego bo u nas na naszym paliwie nie rabotajet :mrgreen:

Nie wiem czy ktoś z Was to zauważył,ale w DE np strasznie ciężko jest

kupić sprintera z silnikiem 2.9(pompa wtryskowa) a np 2.2cdi jest opór i można nieraz kupić sporo taniej niż 2.9

Wszyscy moi znajomi z rosji mają PB i własnie z braku dobrej jakośći ON nie kupują sobie MB Sklasy 400cdi tylko S500

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info