Skocz do zawartości

530 d Touring - okradziona :(

<t>Czy kiedykolwiek okradziono Twoj samochod?</t>  

32 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dopadlo i mnie... dzis wrocilem z urlopu (BTW po 3,5 tygodnia bunia odpalila bez problemu), pojechalem "na miasto", zostawilem samochod na ok. 2h, przychodze i co widze? brak wkladow, bebechy lusterek uszkodzone - nie wiem jeszcze czy bawic sie w kompletowanie z uzywek czy dac do ASO i nie wymienia w ramach AC... rece opadaja, szybki powrot do rzeczywistosci

Bono - znam niestety to uczucie... Paskudne. Rece ucinac :evil: takim gn****

Pocieszajace troche jest to, ze w ankiecie wiecej jest tych szczesliwcow bez takich doswiadczen. Troche wiecej, ale jednak....

Pozdrawiam

a na pocieszenie lub rozluznienie: http://pl.youtube.com/watch?v=Lt4ynNdeMno :cool2:

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wlasnie wrocilem z komisariatu (moj ubezpieczyciel wymaga protokolu policji) - 3h stracone :)

wchodze i mowie o co chodzi

"dyzurny" mowi: trzeba bedzie poczekac

ja: ile

"dyzurny": 2h

ja: ale na co mam czekac te 2h?

"dyzurny": na zgloszenie szkody

ja: czy ja tego nie robie w tej chwili?

"dyzurny": panie, to duzo pisania...

nie zniechecilo mnie to podejscie i sobie, ku niezadowoleniu dyzurnego, siadlem i cierpliwie czekalem, przyszla kolej na mnie juz po 1,5h, yupiii, sledczy wyszedl, poogladal i wpisal, ze ukradziono wklady, ja mu na to, ze uszkodzono rowniez srodek lusterek, pyta na ile wyceniam szkode, ja: 10k zl, zaczal cmokac, nie spodobalo mu sie, bo statystyki skutecznosci policji pojda w dol :)

najciekawsze bylo na koniec, sledczy zaniosl protokol do jakieos przelozonego, ten w krzyk, 2 wklady 10k zl??? ja mu na to, ze uszkodzone sa lusterka i trzeba je cale wymienic, on na to, ze samochod stary i amortyzacje trzeba uwzglednic, pytam czy ma jakas tabele? :) on na to, ze stawki amortyzacji sa w kodeksie cywilnym...

aha, chcieli mi jeszcze wpisac do protokolu, ze zobowiazuje sie do dostarczenia im faktury na naprawe za 10k zl, mowiac, ze to moj obowiazek, wysmialem ich

zenada, zenada, zenada

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
mi jakieś 1,5 roku temu jeden idiota ukręcił lusterko, na szczęscie znalazła się zupełnie nieznana mi osoba, która powiedziała mi kto to był, wyobraźcie sobie, że gościu dostał za to pół roku w zawiasach i 250 zł do zwrócenia mi za zniszczone mienie... :D
Opublikowano
sledczy zaniosl protokol do jakieos przelozonego, ten w krzyk, 2 wklady 10k zl??? ja mu na to, ze uszkodzone sa lusterka i trzeba je cale wymienic, on na to, ze samochod stary i amortyzacje trzeba uwzglednic

Nie dziwię mu się, w końcu 10k zł to 10.000zł :wink:

Przeliczałeś może czy warto się bawić w odszkodowanie z AC? Ile wtedy stracisz zniżek? 1 tyś zł lusterka a ubezpieczenie ile więcej wyjdzie? Tak na przyszłość żeby było wiadomo czy gra jest warta świeczki

Opublikowano
wlasnie wrocilem z komisariatu (moj ubezpieczyciel wymaga protokolu policji) - 3h stracone :)

wchodze i mowie o co chodzi

"dyzurny" mowi: trzeba bedzie poczekac

ja: ile

"dyzurny": 2h

ja: ale na co mam czekac te 2h?

"dyzurny": na zgloszenie szkody

ja: czy ja tego nie robie w tej chwili?

"dyzurny": panie, to duzo pisania...

O to wlasnie chodzi. Masz pecha, zlodzieje opendzlowali Ci woz, koszta, klopoty, nerwy. Idziesz na policje i co...? Tam tez dostajesz kopa :evil:

Masakra...

Pozdrawiam

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie dziwię mu się, w końcu 10k zł to 10.000zł :wink:

Przeliczałeś może czy warto się bawić w odszkodowanie z AC? Ile wtedy stracisz zniżek? 1 tyś zł lusterka a ubezpieczenie ile więcej wyjdzie? Tak na przyszłość żeby było wiadomo czy gra jest warta świeczki

obecnie mam 40% znizki na AC, po zakonczeniu roku ubezpieczenia bezszkodowo mialbym 50%, jesli zglosze szkode to mam 20%, czyli trace 30%

mysle, ze poprosze o kosztorys - zobacze na ile mi wycenia szkode, jesli kosztorys bedzie korzystny, to kupie uzywki, "zarobek" pojdzie na pokrycie straty znizki, mam polamane czesci wewnetrzne lusterka (mocowania szkiel, powyrywane kable), wydaje mi sie, ze te czesci nie wystepuja jako czesci wymienne - czyli trzeba kupic cale lusterka, jedno w aso kosztuje pewnie ok. 3k zl

druga opcja jest, ze wstawiam samochod do ASO i tam mi wymienia na nowki i tyle - minus jest taki, ze trace znizke i nie dostaje kasy na pokrycie tej straty

trzecia opcja taka, ze kupuje uzywki i nie zglaszam szkody - nie za bardzo jestem za ta opcja, juz raz wymienialem cale lusterko na wlasny koszt (zbyt bliskie mijanie sie z samochodem jadacym z naprzeciwka, cwaniak nie zatrzymal sie...)

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Nie sadze żeby w aso jedno lusterko kosztowało 3tysiące ale być może się mylę, aprpos całej sceny na policji współczuje i wiem jak to jest niestety :( banda biurokratów i malkontentów
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wczoraj sprawdzilem sobie orientacyjne ceny na http://bmwfans.info

komplet lusterka (L+P) + wklady to ok. 1200 euro netto, po doliczeniu 22% VAT i przeliczeniu po realnym kursie wychodzi ok. 5,1k zl, w pl aso przelicznik dla euro jest wziety z sufitu, czyli mysle, ze 6k zl moga kosztowac, a tak BTW to taka cene pamietam z innego postu - ktos w takiej sytuacji jak moja wymienial w aso i napisal, ze tyle kosztowaly lusterka

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Jestem w szoku :shock: Ale a'propos wszelkiego rodzaju wycen szkód itp...jak niedawno miałem kolizję TIR zahaczył mój błotnik podczas ruszania zniszczył błotnik i felge i lampe, nie mam co prawda AC ale wszystko poszło z jego oc, to podczas wyceny rzecznoznawcy staranosie wmówic ze za wszystko będzie tylo jakis tam procent bo stare auto itp. Musiałem prosic o keljne dwie wizyty aby wreszcie przyznali mi oryginalny błotnik felge i lampe bo nbie chcieli sie zgodzic. Nikt tak naprawde z nich chyba nie ma pojęcia ile kosztuja oryginalne czesci do BMW, a wlasnie na takich chcialem miec poniewaz autko w dobrym stanie i w imie czego miałbym dostac zamienniki :duh: I co teraz zrobisz Bono?? myślisz, że dostaniesz z AC calosc za lusterka? współczuje i nie zyczę aby komuś to się przytrafiło.
Opublikowano
Paranoja........moja poprzednia BMW odsprzedalem mojemu dobremu koledze. Auto ma miesiac- wczoraj zauwazylem , ze w miejscu halogenu przedniego lewego ma DZIURE. w BIALY dzien pod szpitalem opitolili mu auto. Niech temu PIIIIIIIIP PiiiiiiiiiP łapska uschna :duh:
Opublikowano
wczoraj sprawdzilem sobie orientacyjne ceny na http://bmwfans.info

komplet lusterka (L+P) + wklady to ok. 1200 euro netto, po doliczeniu 22% VAT i przeliczeniu po realnym kursie wychodzi ok. 5,1k zl, w pl aso przelicznik dla euro jest wziety z sufitu, czyli mysle, ze 6k zl moga kosztowac, a tak BTW to taka cene pamietam z innego postu - ktos w takiej sytuacji jak moja wymienial w aso i napisal, ze tyle kosztowaly lusterka

Sprawdź tu:

http://www.mototec.pl/etk.php

wpisz nr części i będziesz miał cenę taką jak w ASO

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I co teraz zrobisz Bono?? myślisz, że dostaniesz z AC calosc za lusterka? współczuje i nie zyczę aby komuś to się przytrafiło.

czekam na wycene szkody przez rzeczoznawce - zobacze ile mi zaproponuja w wersji kosztorysowej, jesli w miare duzo, to kupie uzywki, "zaoszczedzona" kwota pojdzie na wyrownanie straty znizki

jesli zaproponuja jakas smieszna kwote to wstawie samochod do ASO (mam wersje ubezpieczenia bez potracania amortyzacji) i wtedy zaplaca 6k zl

niestety musze czekac do poczatku przyszlego tygodnia na zjawienie sie kolesia z ubezpieczalni

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1