Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Map sensor

Panowie co to jest i dlaczego padł mi już trzeci???

mam instalke KME od 5 miesięcy i gaziarz założył mi do tego reduktor KME silver do 150KM :doh: :doh: ale nie w tym problem, narazie nie mam juz do nich nerwów, chodzi na nim ok, spalanie przy cieżkiej nodze ok 16 litrów w mieście wiec tragedii nie ma ale co z tym map sensorem????

Prosze o pomoc :oops: :oops:

Opublikowano
Jak to mozliwe ze mając 193 Ps gaziarz założył ci reduktor do 150Ps, tak czy siak nie wyrobi się. Poproś natychmiast żeby Ci zmienił na aki z zapasem minimum te 30PS
Opublikowano
Nie może spaść poniżej 0.9. Ale jeśli jest kilka innych rzeczy źle to nawet na najlepszym reduktorze może być ciężko to uzyskać. Druga sprawa miedzi skoro ktoś dał Silvera to pewnie pociągli Ci miedz 6mm. Więc ona też do kibla.
Opublikowano
Jeśli chodzi o reduktor to można dyskutować, bo różne silverki się trafiają ale przewód zasilający naprawdę zostawiłbym w spokoju. 6mm naprawdę wystarczy.
peace & love
Opublikowano

na alledrogo twierdza ze KME silver uciagnie 270km pewnie tak ale z górki:)

w mojej 520i już są spadki cisnienia do 0,7-0,8 to teraz dospiewaj sobie na ile spadnie w silniku 2,8.

Chcesz miec silverka pod maska, nie ma sprawy ale chyba tylko tzw.Wariata bo seryjny to nic dobrego

Opublikowano

w mojej 520i już są spadki cisnienia do 0,7-0,8 to teraz dospiewaj sobie na ile spadnie w silniku 2,8.

Wypada gumka ze spłonki. Masz stary reduktor z wadliwej partii.

peace & love
Opublikowano

Wypada gumka ze spłonki. Masz stary reduktor z wadliwej partii.

Kolega to chyba w KME pracuje :lol: .

Do użytkownika KME silver ... Wyrzuć ten reduktor zanim Ci silnik zniszczy.

na alledrogo twierdza ze KME silver uciagnie 270km

BMW to nie reszta motoryzacyjnej "bandy". Silver to niech sobie zasila jakieś Volkswagenowskie 1.8 bez turbo, a nie BMW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego ostatnio gazownik wymienił mi mapsensor objawy byly takie ze sam przelaczal sie na benzyne losowo czem jechalem gdzine na gazie i sie przelaczyl a czasem co 5 minut sie przelaczal

Jesli chodzi o mapsensor mialem taki http://www.allegro.pl/item442058187_mapsensor_czujnik_cisnienia_kme_diego_ps_cc2a.html

Gazownik od razu wymienil mi na taki przelotowy.

Ten mapsensor co mialem wczesniej, mowil ze wyszla wadliwa partia tych urządzen

Będziesz Mógł Wyprzedzać
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zrobiłem mały błąd - założyli reduktor zavoli zeta s. Z tego co sprawdzałem jest do 150KM :duh: :duh:

kolejne matoły złapały wiertarke i laptopa i mysla ze umieja gaz zakładać ....

w jakim zakładzie się takie cuda dzieją ???