Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jakiś czas temu jak zakładałem gaz sekwencyjny do mojego autka, wymieniłem też sondę Lambda, na nową Magnet Marelli czy jak to tam, jeździłem sobie z tym. Auto miało kopa ale też spalanie nie potrafiło zejść poniżej 17l w mieście. Nie dawno kupiłem nową sondę Bosha bo mi gazownik powiedział że czasem tamta sieprzywiesza na chwilę, dziś ją zamontowałem i co?? Okazuje sie że auto zupełnie inaczej jeździ, ma mniej mocy,ale też wskazanie spalania sp[adło dość konkretnie. Także przemyślcie zakup oryginału bo może się okazać że zwróci się w 2 - 3 miesiace.
Opublikowano
Byc moze jest w tym cos o czym piszesz ale ja ostatnio wymieniłem sondy bo spalanie mialem juz dosyc duze i zakupilem dwie uniwersalki NGK japonskie za 99 zł szt.Przy spokojnej jezdzie na autostradzie tak miedzy 110 150 km na godz ok 11 litrow a w jezdzie mieszanej miasto trasa 12.5 litra.Ja jetem zadowolony.Mierzone w ten sposob,ze zatankowane do pelna i po pewnej ilisci przejechanych kilo zatankowane do pelna ponownie tak,ze nie ma mowy o pomyłce.Na trasie Ystad Oslo na autostradzie przy stalej predkosci wyszlo dokladnie 10.55 litra na zaladowanym na maxa aucie.Pozdrawiam.
Opublikowano
to znaczy mówiąc nierotyginalne miałem na myśli włażnie włoszczyznę. NGK można użnać za oryginał. Mnie siętego bosha udało wyrwać od jednego użytkowanika forum za 100zł, normalnie bym nie wpadł na to żeby wydać ze 400zł na sondę, a że okazja była to kupiłem. Teraz wiem że już nieoryginalnej sondy ani niczego co ma wpływ na spalanie i pracę silnika nie założę.
Opublikowano

w 750 sa 2 sondy

jezeli masz sonde popsuta, to lepiej zebys jej wogole nie mial

popsuta sonda potrafi caly czas wzobagac mieszanke benzyna i spala jak smok

Opublikowano

no ja nie mam wogóle ....bo kupiłem już z wycietymi katami.....

ale niektórzy mają opinie taką że lepiej bez sond jeździć bo bardzo często padają....

ale ostatnio mnie naszło żeby założyć....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
no ja nie mam wogóle ....bo kupiłem już z wycietymi katami.....

ale niektórzy mają opinie taką że lepiej bez sond jeździć bo bardzo często padają....

ale ostatnio mnie naszło żeby założyć....

Ty najprawdopodobniej masz wersje bez sond...to ze wycieto katy nie znaczy wcale,ze sady sa niepotrzebne.Te dwie wersje najprawdopodobniej roznia sie komputerami.Jezeli okaze sie,ze oryginalnie miales sondy to wsadz je spowrotem.Pozdrawiam.
Opublikowano

nie było wersji e32 750 bez sond ..... :D

a sondy były na bank bo są poobcinane kable ...... zamiast katów zostały wspawane rury i to w dodatku o mniejszej średnicy :duh:

teraz chcę kupić puste puszki po katach i wstawić sondy bo pewnie szybko się zwrócą....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
teraz chcę kupić puste puszki po katach i wstawić sondy bo pewnie szybko się zwrócą....

Slyszales kiedys jak chodzi silnik z pusta puszka po kacie? Masakra. Jak chcesz cos poprawic to wstaw rury odpowiedniej srednicy i wspawaj w nie nakretki z gwintem takim jak na sondach (chyba 18x1,5 - pasuja nakretki przegubu od malucha), wkrecisz w nie sondy i po problemie.

BMW - Like No Other
Opublikowano

sondy sa PRZED katalizatorami a nie wchodza w same puszki, jak nie ma gwintow pod sondy to znaczy ze ktos dokonal kastracji "na pałę" i wychlastal o kilka cm za daleko

najlepiej znalezc sobie kompletny wydech (moze byc bez koncowego tlumika na przyklad)

najkorzystniej by bylo dla ciebie przelozyc wydech czyli "rogi" od kolektorów po zlaczke za katalizatorami a same katalizatory jesli sa wypalone "zbic" i zsypac o ile juz wczesniej ktos tego nie zrobil

(najprawdopodobniej bedziesz kupowal wydech od kogos kto szarpie e32 na czesci w wiekszosci katy beda juz wyciete zeby sie na nich odrobic szukaj wiec kompletnego wydechu w ktorym one nadal sa cale)

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
nie było wersji e32 750 bez sond ..... :D

a sondy były na bank bo są poobcinane kable ...... zamiast katów zostały wspawane rury i to w dodatku o mniejszej średnicy :duh:

Chyba jednak sie mylisz...moj kolega ma 750 z 1988 i niestety nie było w niej sond ani nawet miejsca na ich wkrecenie a wydech ma oryginalny a poza tym sprawdzilem na BMW fans i sa dwa rodzaje wydechow do 750 z 1987 np jeden jest z sondami a drugi bez,zatem sa wersje bez sond.Pozdrawiam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka to niby sonda z NGK do BMW E32 ?

Możecie podesłać linka z np z allegro, bo ja nic nie znalazłem takiego za 100zł... :/

To może być obojętnie jaka uniwersalna ?

Opublikowano
I ja mam takie i spalanie jest super...w cyklu miasto-trasa tak ok 12.5 litra a na trasie na autostradzie przy predkosciach rzedu 110-150 mialem 10.5 litra,zatem sadze,ze są ok.Pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam kolegów! :D Kupiłem dzisiaj sonde w sklepie,niby boscha (napewno jest wyprodukowana w Germany) i zapłaciłem 130zł.Zobaczymy jak będzie hulać i napewno o tym napiszę.Mam nadzieję,że spadnie mi spalanie,bo ostatnio wzrosło do 25l/100km w trasie mieszanej.Mam jednak pytanie.Czy koledzy po wymianie sondy jechali na kompa skasować błędy,czy nie trzeba tego robić?Pozdrawiam!