Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

kupiłem nie dawno BMW 735i E65 z 2002r w automacie. I mam dylemat, założyć gaz czy nie?

Aktualne spalanie w trybie miejskim 14,8l/100km.

Proszę poradźcie coś. Może ktoś ma taką Bejcę z gazem? Jeśli tak to proszę o opinię.

Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zależy czy Ci się opłaca?

policz,

bo technicznie to napewno mozna spokojnie do tego gazownie założyć,

masz ten komfort że w wawie czy też pod wawą masz specjalistę,

choć skro stać Cię na taką fajna gablote to chyba na benze zostało?

Opublikowano
zależy czy Ci się opłaca?

policz,

bo technicznie to napewno mozna spokojnie do tego gazownie założyć,

masz ten komfort że w wawie czy też pod wawą masz specjalistę,

choć skro stać Cię na taką fajna gablote to chyba na benze zostało?

Opłacałoby mi się na pewno, robię rocznie ok 60tys km.

Na benzynę mam, jednak po co przepłacać jeśli jest możliwość zaoszczędzenia? Poza tym, kasa jest tylko kasą, dziś jest, jutro może nie być...

Więc od strony technicznej nie ma najmniejszego problemu żeby założyć tu gaz? I najlepiej sekwencję taką za 4 - 6 tys.? Bo zwykła instalacja domyślam się, że w grę nie wchodzi?

Pzdr.

Opublikowano

Opłacałoby mi się na pewno, robię rocznie ok 60tys km.

Na benzynę mam, jednak po co przepłacać jeśli jest możliwość zaoszczędzenia? Poza tym, kasa jest tylko kasą, dziś jest, jutro może nie być...

Więc od strony technicznej nie ma najmniejszego problemu żeby założyć tu gaz? I najlepiej sekwencję taką za 4 - 6 tys.? Bo zwykła instalacja domyślam się, że w grę nie wchodzi?Pzdr.

Podoba mi się Twoje podejście :cool2:

Instalację gazową w 545i ma na pewno jeden z użytkowników forum, a skoro tam się dało to w Twojej też się da :)

Koniecznie daj znać jak zamontujesz :)

Opublikowano
jak robisz 60 rocznie to w ogole bym się nie zastanawiał,

NikośWariat to facet podobno z fachowym podejściem,

Polecam tego gościa. Na PW poszedł namiar.

Dzięki za namiar, na pewno się skontaktuję. Ponoć dobrze również zakładają gaz w Radzyminie pod Wawą.

Opublikowano

Witam

Pisałes że jest człowiek w Radzyminie który dobrze kłądzie gaz, masz może jakiś namiar na niego, znasz kogoś kto u niego zakładał sekwencje do BMW?

Z góry dziekuje.

Opublikowano
Witam

Pisałes że jest człowiek w Radzyminie który dobrze kłądzie gaz, masz może jakiś namiar na niego, znasz kogoś kto u niego zakładał sekwencje do BMW?

Z góry dziekuje.

Witam,

niestety nie mam żadnego namiaru. Tak tylko słyszałem od kogoś kiedyś.

Natomiast kontaktowałem się z gościem którego mi Pinczer polecił, wydał mi się na spoko typa. Instalacja jaką mi polecił to RANDI RENZO OMEGAS za 65000pln. Czas założenia to 3 dni.

Jednak cały czas się zastanawiam na tym gazem, ponieważ silnik nie pozostaje obojętny wobec używania gazu. Gaz chyba ma jakiś wpływ na jego żywotność oraz działanie, prawda?

A nie chciałbym sobie zepsuć silnika przez chęć zaoszczędzenia na benzynie.

Opublikowano

A co miało by Ci się stać z silnikiem? Jeśli skład mieszanki w całym zakresie obrotów bezie ok to nic Ci się nie stanie. Ile tam masz przebiegu 300tysięcy? Czy więcej? Jeśli teraz silnik jest w dobrej kondycji to nic mu nie grozi.

Jak Cie stać na benzynę i za rok i tak sprzedasz auto to jeździj na benzynie.

Opublikowano
A co miało by Ci się stać z silnikiem? Jeśli skład mieszanki w całym zakresie obrotów bezie ok to nic Ci się nie stanie. Ile tam masz przebiegu 300tysięcy? Czy więcej? Jeśli teraz silnik jest w dobrej kondycji to nic mu nie grozi.

Jak Cie stać na benzynę i za rok i tak sprzedasz auto to jeździj na benzynie.

Auto ma przebiegu 114000km. Sama w sobie instalacja wiem że nic nie zepsuje, szczegolnie że jest to najnowszej technologii sprawa

http://www.reton.pl/page6.aspx

Natomiast rozchodzi się tu o jakość wlewanego gazu.

Szwagier też chciał ją zagazować, ale po rozmowach z różnymi

mechanikami, zrezygnował. Odradzali mu poprostu w tym samochodzie.

Poza tym, za rok na pewno nie sprzedam auta. Najszybciej to za jakieś 6 lat może.

Opublikowano
Pewnie kilku z Was zniszczyłoby mnie za tą wypowiedź... ale jaki jest sens kupowania E65 i pakowania w nią gazu? Osobiście jestem zdania, że gaz nadaje się do "starszych" samochodów... Dla mnie jest nie wyobrażalne jeżdżenie takim samochodem na gaz... Przykro może i to mówic, ale wstydziłbym się podjechac "siódemą" pod dystrybutor LPG. Wielu jest takich ludzi, którzy myślą podobnie. Chcesz miec oszczędnie, kup diesla. Mnie to po prostu przeraża... Jak silnik benzynowy o takiej pojemności w BMW a nie np. Audi z 80r. to niech jeździ na beznynie i cieszy swoją mocą... To tak jak kupic Emkę i miec pretensje do BMW, że instalacji gazowej w standarcie nie ma...
///Mpower
Opublikowano
obawiam się że za kilkanaście lat wszyscy gazofoby docenią paliwa alternatywne lpg cng biodisle i nie chodzi mi głównie o ekonomie ale też o ekologie o której niestety zapominamy
Opublikowano
Pewnie kilku z Was zniszczyłoby mnie za tą wypowiedź... ale jaki jest sens kupowania E65 i pakowania w nią gazu? Osobiście jestem zdania, że gaz nadaje się do "starszych" samochodów... Dla mnie jest nie wyobrażalne jeżdżenie takim samochodem na gaz... Przykro może i to mówic, ale wstydziłbym się podjechac "siódemą" pod dystrybutor LPG. Wielu jest takich ludzi, którzy myślą podobnie. Chcesz miec oszczędnie, kup diesla. Mnie to po prostu przeraża... Jak silnik benzynowy o takiej pojemności w BMW a nie np. Audi z 80r. to niech jeździ na beznynie i cieszy swoją mocą... To tak jak kupic Emkę i miec pretensje do BMW, że instalacji gazowej w standarcie nie ma...

///każdy ma swoje zdanie, ja z Twoim sie nie zgadzam,

choć fakt nie mam nowego bmw, więc nie wiem jakie to uczucie tankować taką furę cyklonem, ale chcę się przekonać :)

fajnie jest jeździć tanio jak TICO w każdej opcji,

ale diesle to tanie nie są w utrzymaniu, choć to moze kwestia szczęścia

miałem TDS, miałem na vP44, miałem na CR I,

Opublikowano

Oczywiście zrozumiałe jest, że każdy chce jeździc jak najtaniej... Ale moim zdaniem, jeżeli ktoś decyduje się na E65 (uważam bardzo wysokiej klasy samochód), to chyba zdaje sobie sprawe ile będzie kosztowała go eksploatacja... Znowu przykład: to tak, jak kupic sobie nowe auto, ale nie miec pieniędzy ani na ubezpieczenie, ani na rejestracje, o paliwie nie wspominając... Troche mnie to dziwi i śmieszy. Ale każdy zrobi jak chce. Dla mnie po prostu wstyd E65 miec z gazem. Może i ktoś pomyśli, że jestem "tępy" ale takie jest moje zdanie...

pozdrawiam...

///Mpower
Opublikowano

troche Mnich podałeś trochę zły przykład, bo co innego nie stać a co innego szukac oszczędności,

zresztą kolega nasz nie pyta czy wstyd ale czy to bedzie działało i jak działało,

no dobra a wracając do tematu,

zalożyles tą gazownie //////////////////???????????/

Opublikowano
troche Mnich podałeś trochę zły przykład, bo co innego nie stać a co innego szukac oszczędności,

zresztą kolega nasz nie pyta czy wstyd ale czy to bedzie działało i jak działało,

no dobra a wracając do tematu,

zalożyles tą gazownie //////////////////???????????/

Dokładnie o to mi chodziło Lucadore.

Jeszcze nie założyłem gazu. Ale na pewno dam znać gdy to zrobię, jeśli wogóle się zdecyduję.

Opublikowano
W sumie jakbym mial serie 7 to i z tym wstydem bym sie do niej zmiescil ;) No i przede wszystkim czemu wstyd? W BMW 7 niemcy ulokowali konceptyjny silnik zasilany wodorem, niedlugo to bedzie norma, a nie wstyd, tylko takie polskie, zasciankowe myslenie, ze tansze to do starszych samochodow i wstyd... Osobiscie wolalbym mily pomruk benzynki+LPG niz klekot diesla we flagowej limuzynie... A co do gazu popytalbym jeszcze na miejscu forumowicza o instalacje z wtryskiem LPG w fazie cieklej, to juz istna bajka, a jak kolege stac to warto przemyslec, pozdrawiam!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak coś kolego polecam w warszawie nikosia wariata wejdź n forum lpg.info.pl i znajdz może najtańszy nie jest ale nie bedziesz plul sobie w brode bo człowiek że tak powiem wie dlaczego samochody jeżdżą w przeciwieństwie do większości gazowników w naszym zacnym kraju.

Gaz w e65 jak dla mnie poezja kolejny właściciel który ma mózg zamiast trocin.

W krotce bedzie sie mówić na forum stać cię na bmw to stać cię na instalację gazową do niego:)

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy ja tez jezdze po Wrocku i szukam dobrego gazownika zeby junkers zalozyc w bagaznik...mam nadzieje ze za jakis czas znajde ciekawa :D oferte
Opublikowano

pozwole sobie, zabrac glos w dyskusji. Moje zdanie jest takie ze jesli nie ma technicznych przeciwskazan zalozenia lpg to trzeba to zrobic. Najlepiej zalozyc instalke V generacji gdzie gaz jest podawany w fazie cieklej i autko zachowuje sie niemalze tak samo jak na benzin. Co prawda instalka zahacza juz o ok 10.000zł ale jesli chcesz posmigac autkiem ok 6 lat lub wiecej, to zalozylbym na Twoim miejscu taka instalke,. Gdy rozmawialem ze znajomym gazownikiem powiedzial ze taka instalka uwazana jest obecnie za najlepsza i najmniej usterkowa sposrod wszystkich innych roziwazan lpg. Aczkolwiek mysle ze IV generacja tez nie powinna byc zla.

tyle ode mnie.

Na szybko policzylem ze przy cenie za pb 4,30 instalka taka zwroci sie po ok 18.000 km, wiec ja bym sie nie zastanawial. Tylko pakowal ja do autka, jednya uwaga to taka zeby zrobic to u czlowieka ktory sie zna na tym co robi.

pozdro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.