Skocz do zawartości

Problem z otworzeniem drzwi po wyczerpaniu akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z otworzeniem drzwi po wyczerpaniu akumulatora, auto stało tydzień na podłączonym ale mocno słabym akumulatorze, w chwili obecnej otwiera się tylko bagażnik ale nie otwierają się drzwi z kluczyka, czy zna ktoś może jakiś patent na otwarcie maleństwa :) przez bagażnik się nie dostanę. Zawsze działał centralny jak otwierało się którykolwiek z zamków :(

Opublikowano
W drzwiach kierowcy unieś klamkę a następnie przekręć kluczyk mocno w lewo tak działa awaryjne otwieranie.Jest druga możliwość podaj + na siłownik centralnego bagażnika,lub oświetlenia bagażnika - do masy i wtedy kluczykiem w drzwiach kierowcy otworzysz wszystkie.
Opublikowano
Otwierasz bagażnik i wyjmujesz lampkę go oświetlającą. Do żarówki podpinasz inne źródło napięcia (prostownik, inny akumulator) i otwierasz autko z pilota. Za pomocą tej lampki zasilisz cały obwód centralnego i oświetlenia - możliwe że inne również. Przed podłączeniem się pod żarówkę sprawdź gdzie jest + a gdzie masa - w innym przypadku spalisz bezpiecznik pod siedzeniem...
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
Milion razy było. We wszystkich możliwych wariantach. Akumulator rozładowany, wyjęty, drzwi z tej się nie chcą otworzyć, albo z tamtej, bagażnik się nie chce otworzyć. Wystarczy się zmusić do przejżenia kilku stron forum. Ale prościej jest chlapnąć nowy temat, nie? Acha, zapomniałem, przecież kolega jest nowy, to nie musi szukać... Ostatnio przeglądałem nasze forum... Gdyby tak zrobić segregację i połączyć powtarzające się tematy z sześćdziesięciu kilku stron zostałaby połowa. Bezmyślność sporej części społeczeństwa nie zna granic. Bez kitu, coraz bardziej mnie to drażni.
Opublikowano

kolego Banol nie wiem czy korzystasz z innego forum ...a le na tym co pisze posta nie łatwo znaleźć cokolwiek wpiszesz jakaś frazę szukana i error baza forum sie wywraca... a jak juz znajdzie nie szuka w tematach tylko w postach i masz do przejrzenia 110stron po chyba 70 tematów ... wiec kanapki i termos i powodzenia.... ja juz nie szukam wole gdzieś indziej pozyskać informacje niz usłyszeć wyzwisko za to ze nie mogę znaleźć (mimo ze nie mailem takiej przyjemności)

wiele twoich postów widzę i często bardzo piszesz "poszukaj" ........ wiec jak tak dobrze sobie radzisz z szukaniem powklejaj linki do tego co ktoś szuka .... a na pewno wszyscy będą wdzięczni...

To nie jest atak na twoja osobę ...ale zirytowałem sie

Opublikowano

kolega Johnny_Bravo ma sporo racji

poprostu user zaklada temat, ludzie z forum odpisuja mu :

"bylo", "poszukaj" , ":search: " itp

i tak temat jest powtarzany 20 razy z takimi odowiedzami jak wyzej

pozniej inny user korzysta z wyszukiwarki i przeglada pierwsze 20 tematow, w ktorych nic nie ma poza "search", lub "poszukaj" i dopada go frustracja nie mniejsza niz tych co widza 20 raz ten sam temat

Opublikowano

warto by bylo zrobic temat podklejony, typu najczescie zadawane pytania i linki do tematow z rozwiazaniem

wtedy takiemu mowic nie "szukaj" , tylko czytaj temat przyklejony "najczesciej zadawane pytania" i sprawa rozwiazana

Opublikowano

Ja w tamtym tygodniu pytalem sie o to samo.

Otwieranie przez uniesienie klami nie dziala. Sprawdzalem w zeszlym tygodniu bo tez nie moglem otworzyc.

A co do szukajki to nie dzialala. Jakis Debug Error wywalalo.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
kolego Banol nie wiem czy korzystasz z innego forum ...a le na tym co pisze posta nie łatwo znaleźć cokolwiek wpiszesz jakaś frazę szukana i error baza forum sie wywraca... a jak juz znajdzie nie szuka w tematach tylko w postach i masz do przejrzenia 110stron po chyba 70 tematów ... wiec kanapki i termos i powodzenia.... ja juz nie szukam wole gdzieś indziej pozyskać informacje niz usłyszeć wyzwisko za to ze nie mogę znaleźć (mimo ze nie mailem takiej przyjemności)

wiele twoich postów widzę i często bardzo piszesz "poszukaj" ........ wiec jak tak dobrze sobie radzisz z szukaniem powklejaj linki do tego co ktoś szuka .... a na pewno wszyscy będą wdzięczni...

To nie jest atak na twoja osobę ...ale zirytowałem sie

Szukasz kwadratowych jaj, zasady są podobne na wszystkich forach na świecie, i chyba nie ma powodu, żeby tutaj było inaczej. Dział serii 7 ma sześćdziesiąt kilka stron, nawet przy założeniu, że szukajki nie ma, to pobieżny przelot po nagłówkach zajmuje około godziny. Czy to dużo, w zamian za rozwiązanie problemu?

Teraz narobię bałaganu :twisted: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=1285 a co ?

Da się?

Opublikowano

Irytacja irytacją, ale ja wstawię się za kolegami przywołującymi do szukania.

Kiedyś też miałem problem z otwarciem auta z padniętym akumulatorem.

Z kolegą przewertowaliśmy całe forum, próbowałem po kolei metod na uniesioną klamkę, podpięcie innego akumulatora do instalacji zamka bagażnika, instalacji oświetlenia bagażnika i tp.

W moim przypadku nic z powiższych nie skutkowało i dopiero wówczas założyłem temat i podałem nr komorki - kilku kolegów z forum pofatygowało się do mnie odezwać z radami.

Niestety dopiero awaryjne otwarcie przedniej maski doprowadziło do otwarcia auta.

Więc dla czego taki jeden z drugim nie może sobie poszukać?

W końcu jest obowiązek czytania i znajomości regulaminu, a tam jest jasno i przejrzyście: "najpierw poszukaj" jak masz problem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.