Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pytanie jest jedno jak wyciąć dach albo ile za to weźmie warsztat? Może ma ktoś zdjęcie golego dachu od środka?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

znaczy sie nie masz szyberdachy a chcesz miec?

Jesli tak to nie wiem czy samemu to zrobic bo samo wyciecie dziury nic nie da. Musisz jeszcze miec rant przy tej diurze na ktoreym montujesz uszczelke

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano
pytanie jest jedno jak wyciąć dach albo ile za to weźmie warsztat? Może ma ktoś zdjęcie golego dachu od środka?

Toż chyba prościej dach nowy przespawać :) ale takiej bejcy to bym juz nie chciał.

To może ci coś naświetli.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images29.fotosik.pl/76/31b5c95861232fbe.jpg

Opublikowano
fajnie byłoby mieć ale chyba założe uniwersalny od webasto bo z fabryczny to trochę za dużo roboty

Opublikowano

Na założenie oryginalnego to nie masz szans, bo musiałbys ciąć i wspawywać cały dach, a tego nikt nie zrobi dobrze za rozsądne pieniądze. Wstawienie uniwersalnego też nie będzie łatwe, bo dach ma dużo wzmocnień i trzeba idealnie wstrzelić się z rozmiarem i miejscem. Jak kiedyś szukałem, to tylko jedna firma podjęła sie wstawienia dachu do E 36. Inni chętnie, ale jak usłyszeli E 36 to niestety. Sprawdź firmę wcześniej, żeby nie narobili Ci kałabani. Zobacz na OEM jak wyglądają wzmocnienia dachu, to będziesz wiedział o co mi chodzi.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
przecież tam jest odgroma miejsca między wzmocnieniami więc jaki to problem webasto 400 spokojnie wejdzie

Opublikowano

Masz rację, ale pamiętaj że od środka, od tyłu, ogranicza Cię jeszcze podufitka wygarbiona pod fabryczny, suwany szyber. Trzeba ją będzie jakoś podtrzymać. Nie chcę Ci odradzać, ale ja jakoś nie widziałem (a specjalnie się rozglądałem) beemek z wstawianym dachem.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.