Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć mam powazny problem otóż zdiagnozowałem swój wyciek pierwszo myslałem że to tylnia szyba dzisiaj polalem woda po dachu i okazało się że to szyberdach zauwzylem ze do okola niego klapa szyberdachu nie dociska się z uszczelką czy u was jest podobie a u mnie wynika to coś od srodka?? moze ktos mial z was podobny problem i z nim poradzil? prosze o wszelkie wypowiedzi dziękuje z gory
Opublikowano

Witam.

Kolego u mnie też nie dociska tych uszczelek,ale proponowałbym ci sprawdzić drożność kanalików odpływowych.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
jak lalem po szyberdachu wodą to widzialem jak wyplywa po tylnym slupku prosto na kanape;/// iii polowa podsufitki szybera jest mokra wiec to chyba nie kanal????
Opublikowano
Kolego szyber nie przylega do samych uszczelek i nie musi woda przedostaje się do środka i odpływa w dól lewym i prawym kanałem przednich słupków a więc sprawdz ich drożność jak nie to trza odetkać ja przetykałem anteną samochodową typu cb 2 metrową i jest ok a jak było przytkane to cała podsufitka plus słupki mokre .
Opublikowano
dzieki kolego u mnie identycznie antene cb posiadam wiec sprobuje twoim sposobem mam nadzieje ze pomoze
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
koledzy mam podobny problem :( woda pojawiła się pod tylnym siedziskiem wszystko mokre , w bagażniku też !! ale podsufitka jest sucha słupki też :shock: co teraz- zciągnąć podsufitkę ??? i jeszcze pytanko jak sie wyciąga tylnie oparcie kanapy w sedanie ??? może macie jakieś pomysły bo :zlosc: :zlosc: :zlosc: pozdrawiam . a tak przy okazji ile kosztuje +/- wymiana łożysk koła z tyłu ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Oparcie poprostu ciągniesz mocniej i powinno wyjść z takich jakby zatrzasków w górnych rogach fotela a co do łożysk to kiedyś wymieniałem w obu kołach i jeszcze jakieś gumy bo mi opony cięło i zapłaciłem ok. 400 zł sporo ale było dużo roboty z tym wszystkim bo trzeba bylo wyciągać cały wshacz i rozbierać bębny. A co do do tych przecieków to u mnie z kolei jest mokro najbardziej z tyłu i od pasażera... co to może być??? Sprawdzałem gumy, podszybie i nic nie znalazłem :( troche mnie to irytuje bo dywaniki zaczynają śmierdzieć
Opublikowano
Mam takie pytanie odnośnie tych odpływów szyber-dachu a mianowicie gdzie prowadza odpływy od strony przedniej szyberdachu czyli od przedniej szyby ? chciałem przepchać ale po wepchnięciu ponad 2 metrów druta coś go blokuje ? nie wiem gdzie jest koniec tych odpływów . z tyłu wychodzą za tylim kołem schowane za zderzakiem, a z przodu?