Skocz do zawartości

Wykres momentu obrotowego 3.0i (231) oraz 330d (204KM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ale co tu porównywać , wolnossący turbodoładowany z wiertarką benzynową , to dwa światy , Nm całkiem inaczej nawet przy 2000obr diesel ma x2 tyle dostepnych co 3.0i przy 4000
Opublikowano

Przestań się zastnawiać i kup w końcu tą benzynę!

Odnoszę wrażenie, że zamin znajdziesz tem wymarzony model to statystyczny forowicz zdąży zmienić auto trzy razy.

Opublikowano
Przestań się zastnawiać i kup w końcu tą benzynę!

Odnoszę wrażenie, że zamin znajdziesz tem wymarzony model to statystyczny forowicz zdąży zmienić auto trzy razy.

Mam taką przypadłość że zanim coś kupię analizuję 100 razy :P Poważnie, to jestem przekonany do benzyny, choćby z powodu świętego spokoju w eksploatacji. Termin wyjazdu i zakupu się zbliża, najprawdopodobniej listopad, więc mnie nie popędzaj :mrgreen: Zresztą, tu w Polsce nie mam czego szukać, a umówiłem się na poszukiwania w DE z radkiem540. Żona co prawda jest za PB, ale sugeruje serię 5 (e60), ale na nią mnie nie stać będzie, chyba ze wezmę z przebiegiem 180 000 :duh: ale to bez sensu.

A propos wykresów, to już wiem dlaczego na starcie poczułem zamulenie w testowanym 330xi... przy 1500 obr/min wrzucałem drugi bieg :mad2: Nie ma jak stare nawyki z diesela :mrgreen:

Opublikowano

Historia zakupu mojego auta przyprawiŁaby Cię o zawrót gŁowy. UmówiŁem się na oględziny samochodu dla kolegi. W ostatniej chwili przysŁaŁ mi maila, że xi nie chce. Umówiony byŁem więc podjechaŁem. Po 15 minutach auto byŁo zaliczkowane. Najlepsze jest to, że godzinę wcześniej nie miaŁem zamiaru zmieniać samochodu. Jestem zadowolony.

Kto nie ryzykuje nie pije szampana.

Opublikowano
Historia zakupu mojego auta przyprawiŁaby Cię o zawrót gŁowy. UmówiŁem się na oględziny samochodu dla kolegi. W ostatniej chwili przysŁaŁ mi maila, że xi nie chce. Umówiony byŁem więc podjechaŁem. Po 15 minutach auto byŁo zaliczkowane. Najlepsze jest to, że godzinę wcześniej nie miaŁem zamiaru zmieniać samochodu. Jestem zadowolony.

Kto nie ryzykuje nie pije szampana.

Ja raz zaryzykowałem i ... skończyło się na 3 krotnej regeneracji turbo w dieslu i innym ukrytymi wadami w samochodzie łącznie z blacharką. :cry2:

Opublikowano

Swój kupiłem w 2 minuty. Zadzwoniłem do kolegi który akurat wracał z samochodami. Miał taka jedną na lawecie i mówie biorę :-). Wprawdzie planowałem zakup po radziezy poprzedniego ale kupiłem tez szybko.

Zonie kupiłem na podstawie - autentycznie- kopnięcia w oponki :-)

Z obydwóch samochodów jestem zadowolony :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
DRAY czy możesz też wrzucić wykres dla E36 2.5 bez vanosa ?

BMW 323i

Compression ratio 10.5:1

max. Power 125 kW / 170 hp

http://dray.pl/bmw/e36-0.gif

BMW 325i E36

Compression ratio 8.8:1

max. Power 125 kW / 170 hp

http://dray.pl/bmw/e36-1.gif

BMW 325i E36

Compression ratio 10.5:1

max. Power 141 kW / 192 hp

%5B300%3A480%5Dhttp%3A//dray.pl/bmw/e36-2.gif

Opublikowano

A dało by radę wrzucić wykresiki dla e36 328i.

Z góry dzięki.

Opublikowano

ZENT

nie obraź się kolego. ale meczysz mega ten temat,

w ogóle po co porównywać te wykresy?

i tak jak JAKUB pisał, zdążymy zmienić wszyscy auta a ty jeszcze bedziesz szukał,

kup sobie fajnego diesla 3.0d wrzuć chipa i się baw,

i niech w końcu się pojawi w Twoim profilu jakiś konkretny model a nei pobożne życzenia

Opublikowano
ZENT

nie obraź się kolego. ale meczysz mega ten temat,

w ogóle po co porównywać te wykresy?

i tak jak JAKUB pisał, zdążymy zmienić wszyscy auta a ty jeszcze bedziesz szukał,

kup sobie fajnego diesla 3.0d wrzuć chipa i się baw,

i niech w końcu się pojawi w Twoim profilu jakiś konkretny model a nei pobożne życzenia

Nie obraziłem się :wink: ale co w tym dziwacznego żeby poznać charakterystykę silnika który zamierza się kupić? Jak masz lub znasz w PL kto ma na sprzedaż e46 330i kombi z rocznika 2004 - 2005 do 100 000km, nie rozbitą z bogatym wyposażeniem, to kupuję i więcej postów o tytule "co o tym sądzicie" nie będzie. Jedno wiem na pewno - nie kupię diesla :mrgreen:

Opublikowano

A może zgŁoś się do "Zakupu kontrolowanego"? :)

Takie świąteczne wydanie, pięć kombiaków do wyboru.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A dało by radę wrzucić wykresiki dla e36 328i.

Z góry dzięki.

Proszę:

BMW e36 328i

%5B300%3A480%5Dhttp%3A//dray.pl/bmw/e36-328.gif

Co oznacza czerwona linia, bo niebieska to chyba fabryczny wskaźnik mocy i momentu?

Niebieska - seryjny samochód

Czerwona - wykres po modyfikacji (chip tuning)

Opublikowano

Dzisiaj zgodziŁem się na eksperyment na moim aucie. Kolega wgraŁ mi najnowsze (fabryczne BMW) oprogramowanie sterujące silnikiem (czasy wtrysków, mapy zapŁonów etc)

Efekt- auto zyskaŁo na elastyczności szczgólnie jest to wyczuwalne na wyższych biegach. Jadąc na czwartym biegu rozpocząŁem bezproblemowe wyprzedzanie przy 1500 obrotów.

Szkoda, że nie zhamowaŁem auta przed zabiegiem, wynik byŁby bardziej obiektywny.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ciekawe jak wpłynie to teraz na Twoje średnie spalanie. Napisz :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png