Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem w e39 od jakis 2 tygodni, czasami jak cche odpalic samochod to caly czas swieci sie kontrolka od systemu antyposlizgowego, samochod gasl po jakims czasie w trakcie jazdy jak silnik sie juz rozgrzal i po przekreceniu kluczyka zapala i gasnie znowu , odstawilem samochod do serwisu aso , stal tam pare dni ale niestety nie wiedza od czego to , nie ma zadnych bledow, jedyne co znalezli to lambda ktora zostala wymieniona na nowa, niestety zaczelo sie znowu to samo , samochod gasnie jak sie rozgrzeje podczas jazdy , potem mozna go odpalac a po 1 sekundzie znowu gasnie , trzeba potem czekac az samochod calkiem ostygnie i potem mozna jechac dalej dopoki sie nie rozgrzeje po 15 km i stop, czasami zapala sie kontrolka od ukladu antyposlizgowego i caly czas swieci poczas jazdy, o co tu chodzi?
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Wygląda mi to ewidentnie na usterkę elektroniczną. Prawdopodobnie któryś czujnik pod wpływem temperatury przestaje działać(np. ma wewnętrzne zwarcie) np. czujnik położenia wału. Koleś miał podobną historię w primerze.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem coś takiego i faktycznie był to czujnik położenia wału. :mrgreen:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.