Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siema panowie :twisted2: jestem zszokowany słabymi przeładniami różnicowymi bmw E36 320i :x dwa tygodnie temu kupiłem kolejny dyfer do swojej 3 dziś mnie szał ogarnoł ZNOWU zatarły się tryby na sworzniu w mechanizmie różnicowym :cry2: :cry2: nowy olej tuż po kupnie 75/90 syntetyk wiadomo MOBIL 1 to 5ty już dyfer . i teraz tak nie chce żadnych blokad bo z tym sie nie da jechać potrzebny mi jest taki który jest naprawdę mocny od czego szukać taką przekładnie ? albo jak go przerobić by był naprawde mocny ? pomocy i bez zbędnych komentarzy proszę odnośnie użytkowania :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To kup nowy - zobaczymy czy go wykończysz tak szybko. Kupiłeś dyfer za 200 czy 300zł po przebiegu kilkuset tysięcy kilometrów i być może katowany bardziej od Twojego, więc nie narzekaj na jakość.

U nas handlarze częściami potrafią aluminową belkę pospawać byle tylko ją sprzedać...

Opublikowano
podobno w bmw dyferencjal jest nie do zajechania jak sie przy nim nic nie kombinuje. najpierw sprawdz czy ten dyfer lezy rowno w osi auta. spotkalem sie z przypadkiem ze w e46 bylo kiedys wyrwane tylne zawieszenie i pozniej jak to poskladali to wychodzilo ze trzeba dawac jakies dystanse bo półośki z dyfrem nie pasuja i tak po zlozeniu byla lipa dlatego na sam poczatek polecialo łożysko na dyfrze od walu póżniej auto zostalo sprzedane:)
Opublikowano

nie pal gumy i będą latac.

podobno w bmw dyferencjal jest nie do zajechania jak sie przy nim nic nie kombinuje. najpierw sprawdz czy ten dyfer lezy rowno w osi auta. spotkalem sie z przypadkiem ze w e46 bylo kiedys wyrwane tylne zawieszenie i pozniej jak to poskladali to wychodzilo ze trzeba dawac jakies dystanse bo półośki z dyfrem nie pasuja i tak po zlozeniu byla lipa dlatego na sam poczatek polecialo łożysko na dyfrze od walu póżniej auto zostalo sprzedane:)

wszystko jest do zajechania....

dyfer całe szczęście częśc wymienna, w bmw wiadomo dlaczego sie sypią.... popalisz trochę gumę i nara.

Kolega sie naoglądał filmików na Utubie gdzie elektorszpery ludzia mają i nic im sie nie dzieje a teraz swojabidulą chce szalec....

co do nowego dyfra....

bardzo dobre rozwiazanie..tylko...ktoś przybliży cenę nowego??

można zakupić sam mechanizm róznicowy bądź szpere ale..

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AB11&mospid=47251&btnr=33_0085&hg=33&fg=15

kto to poskłada?

Opublikowano
byłem w serwisie BMW nowy most kosztuje :!: 5000 zł :shock: zadnych części nie sprzedają :!: dziś oddałem do przerobienia pewne jego elementy (sworzeń i tryby mechanizmu ) zrobiono mi nowy sworzeń z kanałami olejowymi w trybach zrobiono rowki , którymi jest doprowadzany olej w najbardziej obciążone miejsca :cool2: złożyłem i jazda próbna na sprawdzenie i lekkie spasowanie :wink: i test na asfalcie :twisted2: widmo nic sie nie dzieje klempa zamiata że szok nowy olej full syntetyk zalałem - mobil 1 75/90 lekko ponad poziom ( nie 1,1 litra a 1,3 litra). ale juz rezygnuję z palenia laczy szkoda sprzętu i kasy :twisted2: . dobrze ze mam swoich ludzi od przeróbek - SUPER FACHOWCY :cool2:
Opublikowano

co do nowego dyfra....

bardzo dobre rozwiazanie..tylko...ktoś przybliży cenę nowego??

można zakupić sam mechanizm róznicowy bądź szpere ale..

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AB11&mospid=47251&btnr=33_0085&hg=33&fg=15

kto to poskłada? co do tej wypowiedzi to jak dla mnie to nie stanowi problemu naprawa przekładni różnicowej :8) a mechanizmu roznicowego to pytałem w serwisie bmw fota olsztyn i TEGO nie ma w sprzedaży jedynie całe mosty to tyle jeśli chodzi o oryginały :!:

Opublikowano

I czego biedne autko się doczekało na stare lata :jawdrop: :cry2: :duh:

w polonezie bym się nie zdziwił może ale tak zmasakrować takie ładne auto :cry:

Opublikowano
cos tu nie gra bo jak dobrze pamietam jest to samochod przerobiony na drifting,wiec duzy silnik niestety nie zmiescil sie pod maske ale niema co nazekac wazne ze pali gumy jak zlotko
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
to jesli mam byc szczery to jego maszyna wbrew temu co tu mowia wyglada prze fajnie a to co on z nia robi jest mistrzostwem swiata i dzieki takim jak on warto przychodzic na pokazy drifterow...
Opublikowano
To auto było znanego driftera miłośnika silników v8 OGNIA ale już swoją kariere zakonczyło na większym betonowym murku ale chłopak sie nie poddał i zbudował kolejne monstrum e36 z silnikiem od m5 e39

Obecnie E36 325 touring

Kiedyś E36 325 coupe

E39 535

Opublikowano
po pierwsze osły :!: to nie moja bmw tylko foto kozackiej e36 zrobionej do driftu tok jak kolega zauważył :cool2: a przeznaczenie auta to indywidualna sprawa właściciela ślimaki :twisted2: :8)
Opublikowano
Po pierwsze kolego na tym forum obowiązują pewne zasady a jedną z nich na pewno jest kultura, której jak widać Tobie brak ;) Jeżeli według Ciebie to auto jest przeznaczone do bezmyślnego palenia gumy przy każdej możliwej okazji to nie dziw się swoim kłopotom z dyferencjałami i również niech Twoją indywidualną sprawą pozostanie naprawianie tego elementu... "ślimaku" ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A co jest profesjonalnego w wycięciu dziury w masce i pomalowaniu felg na złoto? Odpowiem Ci - zupełnie NIC - to po prostu wioska. Nawet klatki w nim nie widzę...

Tak się składa że mój kolega ma Nissana 200 SX i startuje w zawodach DRIFT. Auto wygląda z zewnątrz jak seria, tymczasem zainwestował w nie już 80,000zł.

Opublikowano
może i osły to było zbyt mocne określenie :mrgreen: i mogło zranić głęboko :norty: ale nie piszcie mi tu że auto wiocha itd. :nienie: bo to nie moje auto tylko wkleiłem link z tą trójką bo ten silnik który tam siedział w niej to jest to :twisted2: :clap: wkleję zaraz link do fotki mojej BMW i :jawdrop:
Opublikowano
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1ffa23827a37453.html link panowie przeróbka mechanizmu różnicowego przyniosła zamierzony efekt :mrgreen: naprawdę się nic nie zaciera :!: