Skocz do zawartości

Czy konwerter od ASB A5S 360R jest inny niż A5S 390R ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Może to pytanie jest bez sensu ale... mam lęki o swój konwerter w ASB (dziwnie to autko jeździ... czuję zmiany biegów). Okazuje się, że moja 'skrzynka' to A5S 360R a większość dostępnych na rynku to A5S 390R... więc stąd jest takie pytanie. Olej wymieniłem w marcu po tym jak sobie tu na forum o skrzynkach poczytałem (wymieniać czy nie) okazało się, że ostatnia wymiana z filtrem odbyła się w 2002 roku. Ale nie było żadnych niepokojących oznak (tak stwierdził spec od skrzyń, który mi olej wymieniał łącznie z filtrem). Jednak teraz od miesiąca 'coś mi nie pasi' w stylu jazdy mojej buni...dziwne drgania po szybszej jeździe jakieś szrpnięcia. Może to nie skrzynka (diagnoza nie wykazała żadnych błędów ASB) ale jak sobie prześledziłem posty, to mam lęki o ten konwerter. Stąd to właśnie pytanie....i jeszcze gdyby ktoś podpowiedział jakie są koszty ewentualnej regeneracji i nowego konwertera :D

Pozdrawiam.

Memento Mori :-)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Konwenter jest ten sam a koszt regeneracji coś 600zł w PL.