Skocz do zawartości

[E36] problem z uruchomieniem silnika! bardzo pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam bardzo pilny problem gdyz swoje bmw musialem zostawic na parkingu pod praca. Wczoraj wszystko bylo ok, zadnych problemow z uruchomieniem czy podczas jazdy a dzis kiedy chcialem uruchomic beemke nic a nic. Rozrusznik kreci ale silnik nawet nie zalapuje. Ma ktos jakies pomysly? co sprawdzic? Bardzo prosze o wszelkie podpowiedzi. :(
Opublikowano (edytowane)
Pompa paliwa za pasażerem pod tylnym siedziskiem zacznij od sprawdzenia jej czy masz gaz Edytowane przez martur
Opublikowano
no wlasnie za nic w swiecie sie nie da, falowaly troche obroty, ale ogolnie palil jak trzeba. czy z ta pompa da rade cos zrobic czy trzeba wymienic?
Opublikowano

Jeżeli padła to raczej wymiana lub używka możesz też sprawdzić przekaźnik pompy w skrzynce bezpieczników

Zdejmij tylne siedzisko dostań się do pompy wyjmij ja i podaj jej 12 V

Opublikowano
zobacz czy daje iskre lub jej nie zalewa miałem podobnie tylko umie becie zalewało czujnik temp silnika padł i rozrusznik był na wyczerpaniu i za zadne skarby nie mogłem odpalić
Opublikowano
haha :D nie wiem czy to mozliwe, ale wymienilem baterie w kluczyku, caly czas myslalem, ze to tylko od zarowki, a tu cud, chodzi jak zloto! :D Az ja dzis wyjme i sprawdze czy to wina tej bateryjki, jezeli tak to inwestujac 5.90 polskich nowych zlotych zaoszczedzilem pewnie kilka stowek. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Często przepływomierz się właśnie tak objawia.

następnym razem jak nie będzie chciał zapalić to odłącz przepływkę.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpinając wtyczkę.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
diagnoza mechanika to brak pozwolenia na rozruch, wiec pewnie cos z immobilajzerem. co w takim przypadku zrobic? da sie go jaks zdezaktywowac?
Opublikowano
mechanik sie mylil. na wlasna reke kupilem i wymienilem pompe paliwa na wlasna reke i smiga jak trzeba, nawet lepiej niz wczesniej. :D Co prawda troche drozej niz na allegro bo 200zl za jakas shegizi(chinska pewno), ale zalezalo mi na czasie. Na razie dziala wiec nie mam zastrzezen. :D
Opublikowano

Witam.

Kolego często i gęsto lubią się wieszać przekaźniki pompy paliwa i są takie objawy.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"