Skocz do zawartości

czy ma ktos rade na piszczące klocki??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto kupilem z niemiec ,nic nie piszczało.Załozyłem nowe klocki firmy Jurid 110zł przejechałem juz na nich ponad 2tys km i nic nadal piszczą tzn ze kupiłem szmelc a nie klocki???mozecie pomóc???
Opublikowano
przez pierwsze 200km nie wolno(nie powinno sie) mocno hamowac i blokowac kół.czasami piszczą czasami nie, nie ma reguły.i to nie zaleznie od producenta ale racze jurida zadko piszcza.
///M40pwr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Instrukcja zaleca przesmarowanie grzbietów klocków < w miejscach styku z zaciskiem i tłoczkiem>

Tylko , że trzeba mieć odpowiedni temperaturowy smar.

No i trzeba tak smarować , żeby się nic nie dostało na część roboczą klocków.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
a pwoem wam ze jakies 2 tyg temu zalozylem do siebie nowe tarcze i klocki ATE i jak pojjezdzam juz pomalutku na hamulcu to slyhac jakby posiag hamowal...;)
Opublikowano
Dyziu wieć jesli przesmaruje te klocki teraz (specjalny smar juz zamówiłem) to juz nie powinniny piszczeć???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dyziu wieć jesli przesmaruje te klocki teraz (specjalny smar juz zamówiłem) to juz nie powinniny piszczeć???

Ja podałem odpowiedź tak jak nakazuje instrukcja " sam naprawiam"

Ja nie miałem potrzeby tego stosować.

A czy działa to mam nadzieję , że się szybko dowiemy od ciebie :norty:

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
sam osobiscie wykonałem niedawno taki zabieg na moich piszczacych klockach,do 100kilometrów cisza,naprawde zdrowo ale ostrożnie nawaliłem specjalnego smaru wysokotemp. na wszystkie elementy(nie robocze) ,niedaleko jak wczoraj znów lekkie popiskiwanie,ogólnie gra nie warta swieczki,lepiej przy nastepnej wymianie nie oszczedzac na tanich klockach,tanie zamienniki nadpalaja sie na powierzchni roboczej najprawdopodobniej to od tego
Opublikowano

EBC GreenStuff dają radę.Jedyne klocki jakie wytrzymywały w moim Peugeocie 309GTI przy ostrej jeździe.

No i oczywiście nigdy nie piszczały.

Nie są tanie ale się opłaca.

Opublikowano

hmm dobrej firmy czyli jakiej???

napiszcie jakąs dobrą firme do 200zł zeby nie piszczały