Skocz do zawartości

530D Uszkodzone wtryski przez stanie auta - czy to możliwe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po kolizji z mojej E39 530D 02' został wyjęty silnik bo wymagały tego prace blacharskie, w związku z okresem urlopowym naprawa rozciągnęła się na 4 miesiące.

No ale w końcu poskładali do kupy, a tu się okazuje że silnik nie równo pracuje i jak się nagżeje to klepie (prawdopodowbie zawory) - niepoprawna praca wtrysków.

I teraz moje pytanie przed kolizją silnik pracował jak miły czy jest możliwe że przez stanie wyjętego silnika (+-3 miesiące) w garażu mogą się uszkodzić wtryski czy też zabrudzić ???

Tak bynajmniej zeznaje mchanik i nie wiem czy to czasem nie kit a wtryski poprostu zamienił.

• Moderatorzy
Opublikowano

Widziałem silnik który leżał dwa lata pod ścianą w warsztacie wyglądał jak kupa śmieci a po włożeniu do auta śmiga aż miło.

A może wyszedł termin przydatności?Niech mechanior sprawdzi termin przydatności do "spożycia" :mad2: :mad2:

Opublikowano
Witam, po kolizji z mojej E39 530D 02' został wyjęty silnik bo wymagały tego prace blacharskie, w związku z okresem urlopowym naprawa rozciągnęła się na 4 miesiące.

No ale w końcu poskładali do kupy, a tu się okazuje że silnik nie równo pracuje i jak się nagżeje to klepie (prawdopodowbie zawory) - niepoprawna praca wtrysków.

I teraz moje pytanie przed kolizją silnik pracował jak miły czy jest możliwe że przez stanie wyjętego silnika (+-3 miesiące) w garażu mogą się uszkodzić wtryski czy też zabrudzić ???

Tak bynajmniej zeznaje mchanik i nie wiem czy to czasem nie kit a wtryski poprostu zamienił.

Mój stał pół roku zanim poskładałem bume do kupy :roll2: po włożeniu zagadał jakbym go przed chwilą zgasił :norty:

...zmień mechanika :!:

Opublikowano
albo cos łupnelo w silniku jak bylo BUM albo mechanik Ci podmienil-w takim dlugim czasie mogl Ci podmienic polowe silnika bo mial akurat "szybki pieniadz" czyli kosztowna usterka na ktorej najszybciej sie zarabia
Opublikowano

jak stał w wilgotnym miejscu to i po miesiącu mógł nadawać się na złom

kupiłem silnik który nie miał kolektora ssącego i wszystkie zawory ssące były zardzewiałe (pisałem o tym)

no a sprawa podejścia mechaników to już na osobną książkę ...

Opublikowano
Pojazd w trakcie kolizji stał wyłączony na parkingu od 22 a kolizja była o 3 w nocy pisałem o tym też tu na forum gość przywalił i się zwiną więc nie wiem czy doznanie uszkodzenia akurat wtrysków jest możliwe. Była rzekomo pęknięta też pokrywa zaworów która dziwnym trafem gdzieś zniknęła a przy zdjęciu pokrywy trzeba chyba wyjąć wtryski ? czy się mylę ?
Opublikowano

Lepiej powiedz jak tam sprawa poszukiwania sprawcy skasowania Twojego auto. Z zaangażowaniem śledziłem Twój post, w którym nagle zamilkłeś i nic się dalej nie dowiedzieliśmy co w tej sprawie.

Co do jakich kolwiek remontów, ja mam jednego jedynego mechanika u którego robie wszystko więc wiem że w trakcie remontu czegokolwiek nie wymieni mi bez potrzeby połowy auta na części znacznie mocniej używane.

Opublikowano
Odpisze odpiszę czekam jeszcze na zamknięcie sprawy z ubezpieczycielem po ich też będę musiał obsmarować.