Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kochani mam BMW 318 TDS z silnikiem 1.7.A mój problem polega na tym iż ostatnio próbowałem ruszyć z piskiem ale.....:autko nabrało obrotów ruszyło z piskiem ale po 2-3 sekundach jazdy zaczeło mocno kopcić i tak jak by spadła mu moc i brakowało paliwa.Auto nie umiało wejść na swoje prawidłowe obroty(przy czym cały czas kopciło).Po paru sekundach znów wszystko wporządku.Próbowałem to powturzyć kilka razy i za karzdym razem to samo.Nawet jeśli autko jest na luzie i zwiękrzyłem obroty prawie do maximum to kopci(to normalne przy Dieslu) ale też tak jak by sie dusił z braku paliwa.Czym by to mogło być spowodowane.Czy da sie rade bez ASO.Zaznacze że auto niedawno kupiłem i jeszcze nie wymieniałem oleju i filtrów.Dziękuje wszystkim za wypowiedzi.
Opublikowano
Mi nie chodziło o to by palić gume.Tylko o to że autko jak ruszyło z kopa i pociągłeś troche na biegu to były takie objawy.Że dymiło i tak jakby brakowało paliwa.A jeżeli jedziesz normalnie na biegach nie przeciągasz to autko ładnie się buja.I ma przyspieszenie na biegach itd.Więc to mie dziwi.Bo wydaje mi sie że gdyby poszła turbinka to chyba by się też tak ładnie nie zbierał na innych przełożeniach.Ale moge się mylić.Pozdrawiam i czekam jeszcze na jakieś sugestie.
Opublikowano

kolego ja miałem podobny problem,co prawda w audi A4,ale może to samo i ci pomogę!!

Ja pojechałem do gościa który podłączył autko pod kompa i okazało się że jest problem z kolektorem ssącym,dokładnie chodziło o to że uszczelka jest do wymiany!!! Uszczelkę koleś mi wymienił i wróciła moc autka!! Auto już nie kopci i wszystko jest ok!!!

Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
na wysokich obrotach zbyt bogata mieszanka trafia do komory spalania, przyczyna moze byc pompa wtryskowa , mozesz tez przejrzec uklad dolotowy czy nie ma przedmuchów