Skocz do zawartości

RADIOODTWARZACZE SONY AŻ TAKIE ZŁE???

adi-1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zakupiłem sobie przez internet radio marki Sony. Wybierałem pomiędzy kilkoma markami: JVC, Kenwood, Pioneer, Sony. Wybór padł na Sony, bo miał dużo bajerów (elektrycznie opuszczany panel, 3xRCA, tylne USB, przdnie wejście aux, wyświetlacz mozaikowy, pilot) inne radia mi nie pasowały, bo: JVC - kolega miał i narzekał na laser CD poza tym radio miało przednie wejście USB, Kenwood - nie znam nikogo kto ma radio tej marki więc pomyślałem że jest nie za bardzo, Pioneer - miałem w poprzednim samochodzie i byłem zadowolony ale chciałem coś nowego.

Aktualnie czekam na przesyłkę i tak z ciekawości sprawdziłem sobie co o tych radiach myślą forumowicze. Przeraziłem się. :shock: :jawdrop: Panowie, czy Sony wypada aż tak źle przy innych markach? Dodam, że jest to model SONY CDX-GT929U a jego opis jest tutaj: http://www.sony.pl/product/ica-cd-tuners/cdx-gt929u#pageType=TechnicalSpecs

Czy powinienem zamiast Sony kupić w tej samej cenie mniej wypasionego np. Kenwooda http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/car/cd_receivers/KDC-W7041U/details/ ???

Czy uważacie, że Sony z tej wyższej półki też są do bani?

Pytam nie dlatego żeby bronić markę Sony tylko zastanawiam się czy nie szukać już kupca na to radio i zamówić inne.

Dzięki za wszelkie opinie.

Pozdrawiam

Bi Em DabylJu :P

Witam,

czy nie zastanowiło Cię dlaczego sony z tyloma bajerami było w cenie jak inne marki bez bajerów?

Sony od dawna w car audio robi kolorowe zabawki, jeżeli ja miałbym wydać własne pieniądze to wybrałbym między Pioneer, Alpine, Clarion i Nakamichi, a jeżeli szukałbym bajerów dla bajerów to raczej no name china za 300 400 zł można już mieć dotykowy weświetlacz dvd pilot el panel navi i pewnie jeszcze mikrofala w tym jest :lol: .

Z doświadczenia 5letniego podczas pracy w firmie zajmującej się profesjonalnym nagłośnieniem, podpowiadam: - zmień to Sony na Pioneera.

Nie wiem jak radio za 800 soniaka, ale za 400 to byla totalna porazka. Kolega mial, obudowa skrzypiala, dzwiek przecietny, tylko bass tlukl mocno, guziki tak rozplanowane ze szkoda gadac. Wsadzili jakiegos mocnego FETa byle by walilo i tyle.

Ale za 800 moze byc cos innego wiadomo.

A tak pozatym, chyba nikt do konca nie odpowie na twoje pytanie, bo dla ciebie radio musi byc bajeranckie, dla mnie przynajmniej jak bym kupowal szukal bym cos o tym jak radio gra a nie o tym czy ma panel elektryczny czy ma usb itd... pozatym nie chce cie martwic, ale jak juz mowisz o usb itd.. to pewnie bedziesz sluchal mp3. Nie chce narzekac ale mp3 ma zenujaco niska jakosc przy odsluchu. Niby nie ucina przy kompresji sluszalnego pasma, ale jesli masz jakis sensowny sprzet grajacy, pusc piosenke z plyty audio cd, a potem mp3 to cie uszy zabola.

Nie zastanawiales sie nad uzywka nakamichi, nie mowie nowe, albo jakis becker lepszy ? tylko ze to malo bajeranckie radia w sumie :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

a ja powiem ze kiedys dawno temu, montowalem radio w profesjonalnej firmie i na pytanie o sony gosc sie zasmial i mowi ze sony to teraz w kazdym hipermarkecie mozna znalezc pomiedzy kapusta a pomidorami.wywnioskowalem ze nie polecaja i kupilem pioneera.

choc nie wiem co tak naprawde mialoby byc zle? jak dla mnie sony to synonim niezawodnosci :mrgreen:

Posłuchałem Was i zdecydowałem.

Udało mi się skontaktować ze sprzedawcą i dowiedziałem się, że jeszcze radia nie wysłał więc poprosiłem go o wysyłkę radia KENWOOD KDC W7041U zamiast tego Sony (miał w ofercie sprzedaży oba radia). Radio przyszło. Podłączyłem na razie na sprawdzenie i :jawdrop: masakra. Ładnie gra, czysto, mp3 z pendrive'a też mają ładny czysty dźwięk (zależy od jakości mp3), wyświetlacz czytelny bez zarzutu, bez przepychu z opcjami - tylko podstawowe, ale ta jakość dźwięku panowie :D. Nawet mój poprzedni Pioneer DEH6700 nie miał takiej jakości dźwięku ale miał za to więcej ustawień.

Także póki co nie dowiemy się jak grają radia Sony z górnej półki.

Mam jeszcze tylko pytanie do posiadaczy BMW E46 którzy zmieniali już fabryczne radio: też mieliście tyle problemu żeby upchać w tą dziurę to nowe radio? Jak sobie poradziliście z tymi wszystkimi wtyczkami i kablami?

Pozdrawiam

Bi Em DabylJu :P