Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:evil: Witam!

Mam pytanie do wszystkich, którzy stracili kiedyś wkłady do lusterek, albo, właśnie nie stracili bo...?

No właśnie? Czy jest jakaś metoda na inne :? zamontowanie wkładów?

Dziś wieczorem w ciągu dosłownie godz. straciłem 2 wkłady :cry:

Jakieś pomysły?

A może ktoś miał taki problem?

A były ładne, niebieskie, asferyczne :(

Opublikowano

Miałem podobny problem. Skradziono mi wkłady z e30 i to w dość bestialski sposób - wyrywając je "na chama" śrubokrętem :duh:

Niestety chyba na to nie ma rady, ew. baseball w rękę i gonić 'niedobrego człowieka' :evil:

Myślę, że bez problemu znajdziesz takie same szkła, na rynku jest dużo używek :)

:)
Opublikowano

Moje rady dwie:

1. Przeprowadzka na wieś - mi nigdy nic nie ukradli bo mieszkam w małej miejscowości :twisted: Do tego jest gdzie poszaleć :mrgreen:

2. Wynajem garażu, bądz płatny parking strzeżony

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

Myślę, że bez problemu znajdziesz takie same szkła, na rynku jest dużo używek :)

A jak będziesz miał dużo szczęscia to natrafisz na swoje :P:P

A tak na poważnie - kupując rzeczy uzywane z niewiadomego pochodzenia sami powodujemy to, iż złodziejstwo sie szerzy. Bo jak jest popyt - to normalnym zjawiskiem rynkowym jest podaż.

A na wkłady lusterek nie ma sposobów - są wsadzone tylko na wcisk więc raczej nic z tym nie zrobisz.

Pzdr,

P.S. Parking strzezony to dobre rozwiązanie - tylko trzeba mieć umowę z pilnującym, w której będzie jasno i wyraźnie napisane za co odpowiada właściciel parkingu. Często jest tak, że brak umowy oznacza przegraną pozycję przy dochodzeniu swoich praw (np przy zniszczeniu samochodu właśnie na parkingu strzezonym).

Pzdr,

Opublikowano
kiedyś słyszałem o patencie na zaostrzenie krawędzi lusterka, po prostu jeśli złodziej włoży palce pomiędzy wkład a obudowę to se palce potnie. Następnym razem pomyśli 3 razy zanim do lusterka się dotknie. Brutalne ale podobno skuteczne, na forum bodaj opla omegi o tym przeczytałem( ale głowy nie dam)