Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jak w temacie czy warto zainteresowac sie uzywanymi autami z przysalonowych komisow?? takich jak w ogloszeniach na bmw.de ??

widzialem posty ktore swiadczyly ze warto ale widzialem tez opinie o polskich komisach przy aso i szczerze mam watpliwosci...

prosilbym o opinie uzytkownikow ktorzy albo sami sprowadzali tak auto, albo mieli stycznosc z takimi komisami gdzyz przegladajac strone www.bmw.de znalazlem pare e46 w cenie ktora mnie interesuje (do 7000 euro) i stad ten post aby dowiedziec sie czy warto sie takim autem zainteresowac???

Opublikowano
Sam interesowałem się zakupem w Niemczech - jednak z lenistwa i dobrej ceny samochodu zaproponowanej w Bawarii Motors kupiłem go w Polsce. Nie mniej wydaje mi się, że ryzyko zakupu w przysalonowym komisie jest znacznie mniejsze niż w innych komisach. Ja jak narazie zetknąłem sie dobrymi opiniami jeśli chodzi o te komisy w Niemczech - sam kupowałem 3 auta w premium selection w Polsce i też jestem bardzo z nich zadowolony - niemniej były to auta nowsze (tak do roku) - nie wiem natomiast jak wygląda sprawa z autami starszymi - wydaje mi się, że warto szukać smochodu z opcja premium selection (jednak są to samochody nie starsze niż 5 lat i nie mające więcej niż chyba 120 tys. km

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na mobile.de są także ogłoszenia samochodów używanych sprzedawanych przez salony BMW. Czasem ceny w internecie są niższe niż cena dla osoby wchodzącej z ulicy do salonu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czasem ceny w internecie są niższe niż cena dla osoby wchodzącej z ulicy do salonu.

w sumie masz racje, a powiem tylko ze zadajac pytanie jednemu wlascicielowi z takiego komisu (oczywiscie za pomaca maila) gotow byl opuscic za auto 790 euro!! i to od razu, wiec byc moze jakby zobaczyl gotowke to jeszcze by cos opuscil... fakt ze rezygnujemy wtedy z gwarancji ale i tak jej w polsce nie uznaja wiec zadna strata...

nadmienie ze chodzi o bmw e46 320d touring z 2000 roku, tak wiec jak wszystko dobrze pojdzie to na poczatku pazdziernika po nia jade :)

Opublikowano
Czasem ceny w internecie są niższe niż cena dla osoby wchodzącej z ulicy do salonu.

w sumie masz racje, a powiem tylko ze zadajac pytanie jednemu wlascicielowi z takiego komisu (oczywiscie za pomaca maila) gotow byl opuscic za auto 790 euro!! i to od razu, wiec byc moze jakby zobaczyl gotowke to jeszcze by cos opuscil... fakt ze rezygnujemy wtedy z gwarancji ale i tak jej w polsce nie uznaja wiec zadna strata...

nadmienie ze chodzi o bmw e46 320d touring z 2000 roku, tak wiec jak wszystko dobrze pojdzie to na poczatku pazdziernika po nia jade :)