Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wielkim zdumieniem odkryłem, że w mojej E90 nie mam nr VIN wytłoczonego na podszybiu :shock:

Oczywiście jest "okienko", ale za nim widać tylko kawałek pustej blachy.

Czy E90 "tak mają", czy trzeba odczynić jakieś :modlitwa: żeby VIN się pojawił.

VIN jest oczywiście wybity na prawym kielichu amortyzatora, ale myślałem że skoro jest okienko w podszybiu to czemuś powinno służyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
VIN widoczny na podszybiu to domena wersji amerykańskich...

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

W każdym aucie jakie posiadałem w przeciągu ostatnich paru lat VIN na podszybiu zawsze był i były to modele aut rdzennie europejskich.

Może brak widocznego VIN ma związek z zamówioną opcją "usunięcia oznczenia modelu" :?: ale byłem przekonany że chodzi tu tylko o znaczek na klapie.

Opublikowano
W każdym aucie jakie posiadałem w przeciągu ostatnich paru lat VIN na podszybiu zawsze był i były to modele aut rdzennie europejskich.

Może brak widocznego VIN ma związek z zamówioną opcją "usunięcia oznczenia modelu" :?: ale byłem przekonany że chodzi tu tylko o znaczek na klapie.

Jak sama nazwa mówi - opcja usunięcia oznaczenia MODELU. Nr VIN nie jest oznaczeniem modelu tylko numerem identyfikacyjnym pojazdu.

Np. W E30 VIN jest na podszybiu

w E36 VIN jest na podszybiu

w E46 VIN jest na prawym kielichu

e CC VIN z tyłu w bagazniku :norty:

Być może to miejsce na podszybiu jest własnie zastosowane na rynki inne niż europejski???

Pzdr,

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Być może to miejsce na podszybiu jest własnie zastosowane na rynki inne niż europejski???

Być może. U mnie (wersja UE) jest tak samo jak u kolegi plg, tzn. okienko z czarnym tłem, bez VINu.

• Moderatorzy
Opublikowano
Okienko na podszybiu jest standardem. Vin w nim jest wbijany przy wersjach USA.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
VIN jest, tylko okienko w szybie jest zamalowane od wewnątrz tak żeby nie było właśnie go widać.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawa sprawa z tym VIN'em.

Wielu producentów umieszcza ten numer na widoku - jak się domyślam chodzi o możliwość sprawdzenia "tożsamości" pojazdu, np. przez policję, czy nie jest poszukiwany itp.

Ciekawe dlaczego BMW wykombinowało to na odwrót :?: