Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moze i nie ale sa na nie amatorzy, ja zawsze taki chcialem miec albo individuala,
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

Ciekawe czy miał dzwona... pewnie tak bo facet nic o tym nie wspomina... i patrząc na kierownice powątpiewam w przebieg... no ale moze ktos miał szorstkie rece ;)

PS. w 1990 już były z szerokim grillem?

Opublikowano
Ciekawe czy miał dzwona... pewnie tak bo facet nic o tym nie wspomina... i patrząc na kierownice powątpiewam w przebieg... no ale moze ktos miał szorstkie rece ;)

W E32 wszystkie V8 i V12 miały szeroki grill nie istotny był rok produkcji tylko R6 miały wąskie.

Opublikowano

nie ma to jak wygadywac glupoty jednoczesnie sie wymądrzając :clap:

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
prawda szeroki ryj miały wszystkie v-ki ale co do ceny to powiem tak jak wszystko działa to cena nie najgorsza . jest jeden warunek auto bez wkładu finansowego mozna brac . ja za swoją 91 dałem 8000 złociszy i ponad 3000 zł włożyłem przez 5 m-cy tekże twój wybór
Opublikowano

myslalem ze to byl taki facelifting ;)

nie ma to jak wygadywac glupoty jednoczesnie sie wymądrzając :clap:

...wiem jak wyglada srodek u mnie z "pewnym" 250k przebiegu zatem gdzie tu wymadrzanie??

Opublikowano
prawda szeroki ryj miały wszystkie v-ki ale co do ceny to powiem tak jak wszystko działa to cena nie najgorsza . jest jeden warunek auto bez wkładu finansowego mozna brac . ja za swoją 91 dałem 8000 złociszy i ponad 3000 zł włożyłem przez 5 m-cy tekże twój wybór

a można wiedzieć co kolega wymieniał i za ile że taka kwota? Pytam bo kolega z forum sprzedaje 750i z 93r w która było wlożone ok 12 tys a samochód nadal niesprawny.

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano

Może się czepiam, ale czy zauważyliście, że na wszystkich zdjęciach auto ma koła przednie na wprost, a kierownica jest mocno skręcona w lewo...

Też kupiłem swoje 735 za 8000 zł i nadal od czasu do czasu w niego wkładam, ale to chyba oczywiste, bo póki to ma sens to miło jak można usprawnić swoje autko. Gorzej jak się całkiem posypie. Tffu tfffu :)

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
nie ma samochodu do którego by sie nie dokładało. nawet za auto na gwarancji trzeba placic-chocby za przeglady gwarancyjne. nasze auta maja troche lat i przejechane grubo ponad 200 tys a te niby ponizej 200 tys bo bajer bo nikt nie kupuje na zachodzie BMW by stało w garazu no chyba ze to trzecie czy czwarte autko w domu bo i tak czasami bywa. Kazdy ma to na co go stać i tak dba jak go stac na to. ale to nie znaczy że jest głupią kobieta itd jak sadzi np pan xsilver [takie odnioslam wrazenia po jego odp na moje posty] ale no tylko swiadczy o nim i podobnych.

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano
Nie denerwuj się FankaBMW, myślę że zazdroszczą Ci Twojego kucyka, a oraz większego profesjonalizmu w postrzeganiu tematu, niż niejeden facet (czytałem Twoje posty nie tylko na tym forum). To niektórych boli. W końcu posiadanie, jazda i naprawa naszych autek powinna sprawiać przyjemność. W przeciwnym razie proponuję przesiąść się do autobusu, tramwaju, metra, SKM... i tam szukać odpowiedzi.
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
...FankaBMW, myślę że zazdroszczą Ci Twojego kucyka, a oraz większego profesjonalizmu w postrzeganiu tematu...

Taa... mam inne zdanie.

Co do pytania FankaBMW skąd kwota 12 tyś za naprawy 750tki. Wystarczy otworzyć katalog części i zobaczyć ich ceny do tego robocizna.

Układ zapłonowy kable, kopułki palce, świece. Bosch ok.2000zł

Dwa przepływomierze Bosch ok.2000zł

Dwie pompy paliwa ok.1000zł

Amortyzatory z elektroniczną kontrolą. Sądzę że ok 1000zł szt powiedzmy że dwa z tyłu padły więc 2000zł

Wyszło 7000zł za same części. Części które wymieniłem nie są żadnym ekstremum. Jest to tylko to co z racji wieku i przebytych kilometrów będzie raczej do wymiany.

Nie pisałem o jakiś strasznych nie fartach np nie sprawna skrzynia biegów oraz częściach które nie mają zamienników. Czy drogiej diagnostyce i naprawie rozbudowanego wyposażenia.

Opublikowano

Co do pytania FankaBMW skąd kwota 12 tyś za naprawy 750tki.

12 tyś wrzucić w 750tke to jak wrzucić kamień w wodę. W tym aucie można utopić każde naprawde KAŻDE pieniądze. Pewnie że można 5 litrówką kulać nie robiąc nic albo prawie nic, tyle że wypadałoby kiedyś dorosnąć i zrozumieć że nie o to w tej zabawie chodzi.

Pani wypowiadająca się w temacie nie wygląda na garażowego szczura, choć nawet gdyby nagle zapragnęła nim być i wieść drugie kanałowe życie pod grzebiąc autem (to akurat z mojego doświadczenia) to wiele tym nie zmieni.

Amortyzatory z elektroniczną kontrolą. Sądzę że ok 1000zł szt powiedzmy że dwa z tyłu padły więc 2000zł

NIVO w 750 przy użytkowaniu na codzień po polskich dziurach zwanych drogami sypie się szybciej niż zabielacz do kawy, nie musze pisać co sie dzieje z autem przy wylaniu chociażby jednego amortyzatora (nie da sie tego w pełni regenerować i wymienia sie 2 a nie 1)

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

a wracając do pytania Dużego. Dlaczego gość drugi raz wystawia? może dlatego, że jak ktoś już się pofatyguje i obejrzy na własne oczy to go krew zalewa... miałem tak jak szukałem swojej, pojechałem obejrzeć v8 3.0. Na zdjęciach była piękna, białe chmurki odbijały się w lakierze, czyściutka, bez rdzy... zdjęcia były robione chyba ze trzy lata wcześniej. jak gość podjechał to kolega mechanik który ze mną pojechał nie chciał nawet wysiąść z samochodu. koła od e28, rdza, szpachla, gaz jakiejś pierwszej generacji. Ale w ogłoszeniu było super, przez telefon też - igła a sprzedaje starszy pan...

Choć oczywiście wyjątki się zdażają, nie ma popytu na te auta za dużego, "normalny" kierowca czegoś takiego nie kupi.

Jeśli to aktualne zdjęcia to zwróć uwagę na to, że samochód jest wyczyszczony do zdjęć (jeszcze widać ślady po odkurzaczu w bagażniku) silnik też jest umyty, więc jeśli coś było to trudno zobaczyć na pierwszy rzut oka i tyle co widać ze zdjęć... aha jeszcze jedno ale tu mogę się mylić... shadow line i chromowane spryskiwacze? to akurat drobiazg ale jakoś mi nie pasuje do całości...

Fanka - znalazłaś roletki na tylne szybki? też szukam od jakiegoś czasu...

pozdrawiam

Opublikowano
...FankaBMW, myślę że zazdroszczą Ci Twojego kucyka, a oraz większego profesjonalizmu w postrzeganiu tematu...

Taa... mam inne zdanie.

Co do pytania FankaBMW skąd kwota 12 tyś za naprawy 750tki. Wystarczy otworzyć katalog części i zobaczyć ich ceny do tego robocizna.

Układ zapłonowy kable, kopułki palce, świece. Bosch ok.2000zł

Dwa przepływomierze Bosch ok.2000zł

Dwie pompy paliwa ok.1000zł

Wyszło 7000zł za same części. Części które wymieniłem nie są żadnym ekstremum. Jest to tylko to co z racji wieku i przebytych kilometrów będzie raczej do wymiany.

Nie pisałem o jakiś strasznych nie fartach np nie sprawna skrzynia biegów oraz częściach które nie mają zamienników. Czy drogiej diagnostyce i naprawie rozbudowanego wyposażenia.

przepływomierze wymienił za 600 zł za sztuke a nie jak Pan a gdzie Pan widzi amortyzatory z elektroniczna kontrola??? skoro Pan własciciel pisze jasno i wyraznie ze zmienił NIVO na zwykłe amortyzatory no czyba ze 750 ma także NIVO z przodu, twierdzi 1000 zł za sztuke. Gdzie jest napisane że autko ma byc serwisowane w serwisie BMW???? rozumie że Pan pinczer serisuje BMW w serwisie BMW!!!!! Panowie a czym sie rożnią swiece do 750i od swiec do waszych BMW??? Swiece BOSCH chyba dawno PAn nie wymieniał swiec!!!! obecnie BOSCH to najwieksze dziadostwo (chyba ze sprowadzane z niemiec ale nie wydaje mi sie by przecietny uzytkownik BMW za 10 tys sprowadzał swiece z niemiec!!!!) ja przerabiałam temat swiec w poprzednim BMW 525i E34 swiece BOSCH (tragedia) miałam jeden dzień po czym zmieniłam na NGK.

Proponuje utworzyc post gdzie o za ile naprawiacie swoje BMW, bedzie wiadomo kto i za ile naprawia.

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano

oojej ceny były podane zamienników i nie mówię o jakimś tam egzemplarzu przez Ciebie znanym. Tylko o normalnej 750tce a takie mają takie amortyzatory. 600zł może ma lepsze zniżki na hurtowniach albo kupił używki a może chine/Brasil. Nie mi to oceniać. Życzę Ci wszystkiego najlepszego i chętnie będę śledził twoje wątki jakie zaczną się pojawiać po zakupie przez Państwa Bmw 750i.

Aha auta nie serwisuje w ASO ale kupuje tam wszystkie części których nie ma gdzie indziej. Jeszcze kilka lat temu można było kupić prawie wszystko do E32/E34 z zamienniku teraz już nie. Bo są nie dostępne w hurtowniach.

Hehe nie mówię że jeżdżę na świecach Bosch ale ceny świec są na podobnym poziomie co innych producentów ( bosch yttrium było BAD, zwykły bosch to świeca jak każda inna). A głównie o ceny mi chodziło do z obrazowania co można kupić do Bmw 750 za 12tyś zł tak żeby Pani nie musiała się już tak dziwić.

Co do świec Bosch w drugiej M30 będącej w rodzinie jest założony Bosch 4 elektrodowy i auto pyci aż miło wcześniej był NGK i jeździło tak samo.

Opublikowano

no własnie ja pisałam o konkretym egzemplarzu BMW i nie dlatego że chciałam go kupić bo za 3500 zł 7 to worek bez dna podobnie jak każde inne BMW. Dziwiło mnie tylko to co napisał sprzedający że zainwestowano w sumie 12 tyś a samochód nadal niesprawny bo tak wynika z opisu, zgodziła bym sie z Panem Pinczer z tym że własciciel mógłby wydać 12 tys gdyby własnie kupował i reanimował BMW w serwisie bo każdy wie ile i co kosztuje w autoryzowanym serwisie.

a co do mojego BMW odpukać sprawuje się bez zarzutów :D :D

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano
Może auto wymagało polakierowania to kolejne kilka tysięcy. Może wymienił tapicerkę skórzaną za ładna troszkę trzeba jednak dać. Nie których elementów nie da się, nie opłaca kupić używanych. Nowe nawet w zamiennikach nie rozpieszczają przystępnością zakupu.
Opublikowano
witam odpowiedz jest krótka 3000zł w takie auto to pestka . Naprawa samej klimy to 1000PLN wymiana chłodnicy i wentylatora ,nabicie(gaz R12), tarcze+ klocki drugi 1000 , olej + FILTR w skrzyni 400ZŁ, 12 SWIEC 200ZŁ ,elektrozawory 200 ZŁ i pare dupereli.Wszystko z wyjatkiem klimy zrobiłem sam bo jestem mechanikiem , z pomocą forumowiczów moge zdziałac prawie wszystko w tym aucie.Tak by było wiecej pieniązków Pozdro :cool2:
Opublikowano

PINCZER - nie odpisuj w postach FANKABMW bo to ludzie do których nic nie dociera , sami nie wiedza czego chce i do tego uwazaja ze wiedza wszystko najlepiej ...

jak chcecie 750 to szykojcie 15 tys i jazda na allegro - napewno znajdziecie ladna sztuke - i nie widzie problemu - a wy sie piescicie z tym tematem dobre 2 miesiace i dalej nie wiecie czy w prawo czy w lewo - jak nie macie 15 tys na zakup 750 to jak chcecie ja utrzymac - raz w miesiacu jechac do kosciola w niedziele zeby czasem paliwo za drogio nie wyszlo ?

a jak cos padnie - np silnik ... zapomnialem = macie przeciez magika co miesza silnikami za 300zł - zrobi wam 725tds i bedzie git ... a silnik to tez sie znajdzie za 500zł bez problemu :duh:

Opublikowano
PINCZER - nie odpisuj w postach FANKABMW bo to ludzie do których nic nie dociera , sami nie wiedza czego chce i do tego uwazaja ze wiedza wszystko najlepiej ...

jak chcecie 750 to szykojcie 15 tys i jazda na allegro - napewno znajdziecie ladna sztuke - i nie widzie problemu - a wy sie piescicie z tym tematem dobre 2 miesiace i dalej nie wiecie czy w prawo czy w lewo - jak nie macie 15 tys na zakup 750 to jak chcecie ja utrzymac - raz w miesiacu jechac do kosciola w niedziele zeby czasem paliwo za drogio nie wyszlo ?

a jak cos padnie - np silnik ... zapomnialem = macie przeciez magika co miesza silnikami za 300zł - zrobi wam 725tds i bedzie git ... a silnik to tez sie znajdzie za 500zł bez problemu :duh:

nawiazujac do twoich wypowiedzi o wymianie silnika-

mechanik o którym pisałam zmieniał w styczniu tego roku silnik w mojej poprzedniej E34 w grudniu padł silnik 2.0 12V w styczniu zakupilismy silnik 2,5 12V za 1000 zł. w zgorzelcu (jesli to czytasz to prosze o kontakt) silnik mechanik wymienił za kwote 400 zł nie wiem czy to dużo czy mało. samochód na zmienionym silniku jedził ponad 2 miesiace bez najmniejszych problemów, niestety w marcu samochód został skradziony i rozbity - silnik udało sie odzyskać i został sprzedany. Nie wiem czy w E32 jest jakas rożnica jeśli chodzi o silniki (wymiana) niż w E34? byc moze trzeba zmienić komputer w moim przypadku czy sprzegło ale przecież to nie wymiana V8 na V12 czy cos podobnego.

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano

miałem już nic nie pisać w tym temacie, ale tu aż sie prosi skontrować kilka rzeczy:

rozumując zdroworozsądkowo na waszym miejscu nie zarzucałbym forumowiczom z 3 letnim starzem i 3 tysiącami postów na karku że piszą bzdury (nie chce mi sie rozwijać tego wątku dalej)

co do 750: mimo kilkunastu już wypowiedzi nacechowanych negatywnie wy nadal wiecie lepiej i macie swoją własną wizję w temacie, wklejacie kolejne auta z aukcji i oczekujecie że ktoś na forum przeleje na was wiedze i doświadczenie zbierane latami, a wam pozwoli to na zakupienie idelanej 750 w ktorej co najwyzej trzeba bedzie zmienić wycieraczki i dolać płynu do spryskiwaczy (reflektorów :mrgreen: )

jednoczesnie z kazdym kolejnym postem temat brnie w coraz gętsze buraki i robi sie z tego popelina :roll2:

odnosnie ostatniej 750 - pokazują wam ludzie na forum że jest sie do czego przyczepić bo np. - ktoś sobie ulepił wersje shadowline ze srebrnymi nerkami i spryskiwaczami reflektorów - rzecz jasna o niczym to nie świadczy ... :cool2:

pogadaliście sobie z Panem, Pan poinformował że usunął sobie Nivo, wy to łykacie wierząc że wszystko będzie cacy, cieplutko i fajnie...

750 ma Nivo z pewnych KONKRETNYCH powodów (rzecz jasna mają go też e32 w innych wersjach silnikowych), ale w związku z tym że jest to 5 litrówka amortyzatorów Nivo nie KASTRUJE SIĘ przez różne wzgledy - brakło wam cierpliwości żeby poszukać info w tym temacie na forum - OK nie musicie wiedziec ze w tak potraktowanym 750 niedlugo zatrze sie pompa wspomagania (jakze rozkoszne wrazenie zwłaszcza podczas jazdy), nie musicie takze wiedziec jak objawi sie błąd Nivomatu w uzytkowaniu autka, o czym na pewno szanowny Pan tez wam nie wspomnial

pisać o tym możnaby jeszcze długo i namiętnie, jednak jakoś nie czuje sie w położeniu prostowania wszystkich baboli które już tutaj pdały, przy tej i przy innych podobnych okazjach, ani tym bardziej podejmowania prób przechrzczenia czy was czy innych forumowiczów na moją wiarę i sposób podejścia do serii 7 - niezaleznie od tego czy dużo więcej osób poza mną je podziela czy nie

nie chce mi sie juz komentowac przejsc z podmianami silnikow itp. itd. dla wielu uzytkownikow siódemek jest to po prostu regularna rzeźba i korzystając z okazji pozdrawiam tychże :8)

kończąc odarty ze złudzeń wywód polecam więcej czytać (nie tylko to forum) mniej sie upierać i więcej pytać bo po co po raz kolejny udowadniac że np. nie ma się pojecia o pojęciu :mrgreen:

powodzenia

...

Opublikowano
miałem już nic nie pisać w tym temacie, ale tu aż sie prosi skontrować kilka rzeczy:

rozumując zdroworozsądkowo na waszym miejscu nie zarzucałbym forumowiczom z 3 letnim starzem i 3 tysiącami postów na karku że piszą bzdury (nie chce mi sie rozwijać tego wątku dalej)

co do 750: mimo kilkunastu już wypowiedzi nacechowanych negatywnie wy nadal wiecie lepiej i macie swoją własną wizję w temacie, wklejacie kolejne auta z aukcji i oczekujecie że ktoś na forum przeleje na was wiedze i doświadczenie zbierane latami, a wam pozwoli to na zakupienie idelanej 750 w ktorej co najwyzej trzeba bedzie zmienić wycieraczki i dolać płynu do spryskiwaczy (reflektorów :mrgreen: )

jednoczesnie z kazdym kolejnym postem temat brnie w coraz gętsze buraki i robi sie z tego popelina :roll2:

odnosnie ostatniej 750 - pokazują wam ludzie na forum że jest sie do czego przyczepić bo np. - ktoś sobie ulepił wersje shadowline ze srebrnymi nerkami i spryskiwaczami reflektorów - rzecz jasna o niczym to nie świadczy ... :cool2:

pogadaliście sobie z Panem, Pan poinformował że usunął sobie Nivo, wy to łykacie wierząc że wszystko będzie cacy, cieplutko i fajnie...

750 ma Nivo z pewnych KONKRETNYCH powodów (rzecz jasna mają go też e32 w innych wersjach silnikowych), ale w związku z tym że jest to 5 litrówka amortyzatorów Nivo nie KASTRUJE SIĘ przez różne wzgledy - brakło wam cierpliwości żeby poszukać info w tym temacie na forum - OK nie musicie wiedziec ze w tak potraktowanym 750 niedlugo zatrze sie pompa wspomagania (jakze rozkoszne wrazenie zwłaszcza podczas jazdy), nie musicie takze wiedziec jak objawi sie błąd Nivomatu w uzytkowaniu autka, o czym na pewno szanowny Pan tez wam nie wspomnial

pisać o tym możnaby jeszcze długo i namiętnie, jednak jakoś nie czuje sie w położeniu prostowania wszystkich baboli które już tutaj pdały, przy tej i przy innych podobnych okazjach, ani tym bardziej podejmowania prób przechrzczenia czy was czy innych forumowiczów na moją wiarę i sposób podejścia do serii 7 - niezaleznie od tego czy dużo więcej osób poza mną je podziela czy nie

nie chce mi sie juz komentowac przejsc z podmianami silnikow itp. itd. dla wielu uzytkownikow siódemek jest to po prostu regularna rzeźba i korzystając z okazji pozdrawiam tychże :8)

kończąc odarty ze złudzeń wywód polecam więcej czytać (nie tylko to forum) mniej sie upierać i więcej pytać bo po co po raz kolejny udowadniac że np. nie ma się pojecia o pojęciu :mrgreen:

powodzenia

ty to akurat masz długi staż i ogrom postów by sie wymadrzac. poraz kolejny piszę ze nie kupuje 750i, pokaż mi choć jeden post w którym piszę że chciałam czy chce kupić ta cz tamta 750i.

www.bmwteam.boo.pl