Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na początku nadmieniam iż mam zamiar kupić już z góry upatrzony model bmw 320 d sedan i mam pytanie na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu z roku 1999 nadmieniam ,że ma 136 koników co do przebiegu to nie całe 100,000 km czekam na pomoc chociażby właścicieli tego modelu pozdrawiam :)

a I jeżeli aż tak kiepsko działam z opcji szukaj, i kiedyś był taki temat to dajcie linka i zamykam topa :cry:

Czytaj regulamin. Przenoszę do działu Seria 3 (tajemnicza nazwa kryjąca pytania o serię 3)

Edytowane przez buniek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam poczatkowe modele 320d sa felerne jest o tym mowa czesto psuje sie turbima a co do przebiegu o którym piszesz to Autko musiało by stac w garazu pare dobrych lat zeby miec 100 tys

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
modelu z roku 1999 nadmieniam ,że ma 136 koników co do przebiegu to nie całe 100,000 km [/color][/size]

Te liczby na pewno nie dotyczą opisu jednego auta :D

Największą wadą diesli jest ich przebieg, :search: tematów było wiele.

Opublikowano
Przede wszystkim kolego odpuściłbym sobie ten model bo ten przebieg jest nierealny no że chyba jest rzetelnie udokumentowany w co wątpię :D Jeśli jednak będziesz się przy nim upierał to zabierz go chociaż przed kupnem do ASO aby go porządnie sprawdzili, być może okaże się wtedy, że nie tylko przebieg jest nie taki jak powinien. Pozdrawiam.
Opublikowano

nie wiem kolego czy pomogę, ale mogę powiedzieć jak ja zrobiłem: bo wylukaniu auta w necie podesłałem starszego żeby go obejrzał (mechanik) bo sam byłem trochę daleko, on tam pojechał, posłuchał pracy silnika, przejechał się i przyjechał tego samego dnia po mnie 200 km bo uważał, że auto można brać. Ja po wstępnych oględzinach i przejechaniu się nim dałem zadatek i następnego dnia pojechałem z gościem na diagnostykę zawieszenia (dałem tam gościowi w kieszeń 100zł żeby sprawdził jak sobie: sprawdził dokładnie zawieszenie, emisję spalin, układ wydechowy światła itp, itd), następnie do znajomego mechanika który ma dużo do czynienia z tą marką żeby go przynajmniej posłuchał (dostał 50zł) i na koniec na diagnostykę komputerową (koszt 50zł). W zadnym z tych miejsc nikt nie zasiał nawet odrobiny wątpliwości i wtedy tego samego dnia zgarnąłem auto:rok 99, 320d, 232tys przebiegu.

Podobało mi się u sprzedającego to, że nie odpicował, nie wypastował auta dzięki czemu było widać wszystkie najdrobniejsze nawet ryski zarówno na karoserii jak i skórze w środku, będące dla mnie zwykłymi śladami użytkowania jakie są dopuszczalne u 9-cio letniego wozu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.