Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Olej GM 10W40 5l na Allegro można kupić już za 45 zł. Taniej niż Lotos... Dlaczego taki tani? Czy ktoś go stosuje? Skusiłbym się...

Dlaczego taki tani :?: Widocznie jakość jest wprostproporcionalna do ceny - im cena niższa tym jakość wyższa :P:P

Poczytaj parametry tego oleju i czy wogóle jakiś producent za niego odpowiada

Pzdr,

Opublikowano
Olej GM 10W40 5l na Allegro można kupić już za 45 zł. Taniej niż Lotos... Dlaczego taki tani? Czy ktoś go stosuje? Skusiłbym się...

Dlaczego taki tani :?: Widocznie jakość jest wprostproporcionalna do ceny - im cena niższa tym jakość wyższa :P:P

Poczytaj parametry tego oleju i czy wogóle jakiś producent za niego odpowiada

Pzdr,

Ten olej zalewany jest w Oplu w serwisie. Ja kupuje go do Astry za 60zl za 5 litrow. Ato jezdzi na nim od nowosci i nic mu niedolega.

Napewno nie uda Ci sie ustalicc kto go produkuje bo jedne zrodla podaja ze to Castrol a inne ze Mobil.

• 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)
Też jestem ciekaw tego oleju, dużo pozytywnych opinii może zbyt subiektywnych, ale chyba jednak bałbym się go wlać do m54b30 Edytowane przez mcgyver7
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

45 to bardzo trani, penie bez akcyzy, ktoś na wlasną rekę sprowadza z niemiec lub jest to jakiś SYF. Normalna cena na dzień dzisiejszy to ponad 50złotych za bańkę. Spokojnie mozna lać, szkoda dopłacać do mobila czy castrola. Nic jemu nie brakuje.

Do m54 to ja bym 10w40 nie lał, raczje jakiś pełen syntetyk, ewentualnie 10w60.

PZDR.

Opublikowano

Zgadza się swego czasu do e36 320i m50b20 zalewałem 10w40,

w tej chwili do m54 leje 5w40 totala ale gm ma również w dość dobrej cenie 5w30 dexosa i nad tym mogę się zastanawiać?

pzdr

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Bmw e46, 320i,260 000 tys, zalałem i nie widzę różnicy w pracy silnika, kolorze oleju po jakimś przebiegu, silnik nie bierze mi oleju nie kopci nie poci się. Kumpel do VW passata z 2004 w tdiku też wlał i też jest ok . Taki był warunek ,jak on wleje i nic nie będzie tez zalewam i tak się stało.Ja polecam :cool2: ( kupuje taniej niż te 45 za litr bo mam ziomka ze zniżkami w ABstennmocie nie pamiętam ile a faktury ziomuś zbiera) do mojej r6 ze 7 litrów wchodzi wiec jest oszczędność .
BMW E46 320i
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
all

No sorka, ale Ty nabijasz posty, czy co? :wink: Czytam już 3 wątek, w którym coś napisałeś i nic nie wniosłeś do tematu.

Opublikowano
all

No sorka, ale Ty nabijasz posty, czy co? :wink: Czytam już 3 wątek, w którym coś napisałeś i nic nie wniosłeś do tematu.

faktycznie :cool2:

BMW E46 320i