Skocz do zawartości

320i mulowaty przy niskich obrotach - Prosze o porade !

jackproject

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim,

ogladalem dzisiaj 320i e36 piekna arctic silver sztuke, klima, czarna skora, itd . Ale troszeczke zmartwila mnie jedna rzecz.

przy ruszaniu, do ok 3000 tys samochodzik jakos nie daje ognia.

potem dopiero sie budzi i wciska w fotel, tak jak powinno byc.

mam obecnie e30 320i i moj nie zastanawia sie nad ruszeniem. (wiec tylko do tego mam porownanie)

w tym e36 silnik brzmi zdrowo, i na wyzszych obrotach naprawde ciagnie... tak sie zachowuje na benzynie...

Dodatkowo, jest w niej Stag300 zalozony pol roku temu ale od razu widac ze nieumiejetnie ustawiany i kompletnie rozregulowany.

Wiec moje pytanie brzmi nastepujaco, czy popierdzielona mapa w komputerze benzynowym moglaby tak wplywac na prace silnika?

Zakladam ze bledy pojawily sie przy nieudolnym programowaniu instalacji gazowej.

Prosze pomozcie !

:modlitwa:

Edytowane przez jackproject

• 2 tygodnie później...

Miałem dokładnie taki sam objaw, pytanie jest jedno czy to zamulenie wystepuje i na gazie i na benzynie czy tylko na gazie.

Jesli i na bensynie i na gazie polecam sprawdzić czujnik położenia wałka rozrządu, jesli tylko na gazie pradopodobnie mapa jest źle ustawiona jesli mozesz zalaczyc screena mapy to zobaczymy jak to wyglada.

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Witam.Mialem dokladnie to samo w mojej 520.Od 3tys dostawala niesamowitego kopa,ale do 3tys mul.Przyczyna to wypalone zawory na 1 cylindrze.Po podpieciu do kompa pokazywal wypadanie zaplonu.Pozdro
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Więc jako świeży nabytek, wymieniłem świece - były rozpie...czętowane - i fajki.

Na benzynie teraz żadnych zastrzeżeń. :8)

Niestety na gazie nadal się chłopak męczy do tych 3500-4000 obrotów. szczególnie na dużym przełożeniu, na trójce, na czwórce. :mad2:

Gdy byłem przed wymianą świec u gazownika, ten stwierdził ze nie ma co regulować zanim świece nie będą chodzić. Oczywiście również powiedział że trzeba soft odświeżyć (150 zl) bo inaczej to wogóle nie będzie chodzić... Czy warto w takie coś się bawić? Sterownik Stag 300 a instalacja zainstalowana w lutym?