Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja również miałem z tym problem.Odwiedziłem chyba parę warsztatów z tą pirdołą i nikt nie wiedział jak się do tego zabrać.Kupiłem odtwarzacz i panel zastępczy,pojechałem do sklepu z audiocar.Kolesiowi z demontażem starego radia(oryginał) i montażem nowego sprzętu wystarczyło 20 min.Zapytaj w jakimś warsztacie gdzie montują nagłośnienie i tyle.Za radę chyba się nie płaci :?:
Opublikowano
demontujesz dolną część radia. Pod gałką VOL masz malutką śróbkę którą porzekręcasz minimalnie. Spowoduje to odblokowanie części górnej. Wysuwasz ją. Od spodu górnej części radia masz 2X śróbkę torx. Wkręcasz je co powoduje rozlużnienie blokad decka. Wysuwasz deck. Reszta to wkręty po bokach ramki. Robota na 15 min.
Opublikowano

Zajrzyj do "zrób to sam", tam jest mój temat o dołożeniu tempomatu i multifunkcji i są też fotki dotyczące wymontowania radia. W skrócie to tak jak napisał Danek24: zdejmujesz gałkę radia, pod nim w przezroczystym plastiku masz otwór a w głębi coś na wzór łba śrubki z nacięciem pod płaski śrubokręt. Wkładasz śrubokręt, przekręcasz w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara (sprężynuje) i delikatnie paluszkami pomagasz wysunąć się panelowi radia najpierw po prawej stronie, a potem po lewej. Po bokach są takie łukowato wygięte sprężyny, które cofają się jak przekręcasz w/w śrubkę. Po wysunięciu prawej strony z lewą nie będzie problemu.

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jeśli odkręciłeś wszystkie wkręty to musi wyjść. Jest troszke ciasnawo ale nie ma że nie pójdzie. W razie czego zdemontuj jeszcze drewno podobne listwy moze o nie wadzić. Są poprostu na wcisk. Podważ lekko i wyjdą.
Opublikowano
ja właśnie niedawno wyjmując tą ramkę zdejmowałem listwy ozdobne z obu stron i odkręcałem wkręty po obu stronach. Musiałem trochę odgiąć element od strony kierownicy i wtedy ramka wyszła. bez tego również ramka nie chciała wyjść.