Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czytalem na forum ale nie znalazlem.

Slychac po przejechaniu paru metrow jakies buczenie jak naciskam hamulec i potem wszystko ustaje i wlacza sie kontrolka ASC i nie da sie jej wylaczyc (ASC nie dziala). Zaznaczam, ze ABS dziala bez problemu i kontrolka gasnie.

Co moze byc przyczyna, mloze ten silniczek i ta linka od ASC :?:

Pozdrawiam

Smykoo

Było: e30 320i & e36 325i

Opublikowano
Może być.Ostatnio robiłem to u siebie.Pękła linka i sprężyna w środku tego silnika sterującego.Trochę się z tym nawalczyłem ale jest git.
Opublikowano
U mnie ta linka tak luzno chodzi. Nie wiem czy od razu nie wymienic calego tego silniczka. Jaki moze byc tego koszt i czy sam to zrobie :?:

Pozdrawiam

Smykoo

Opublikowano

Sprawdź czy działa jak należy.

W momencie uruchomienia silnika przepustnica od ASC powinna się zamknąć do końca a następnie powrócić.Zobacz czy się do końca zamyka i otwiera.Luz na lince powinien być około 1mm.Jak będzie się zacinała przy powrocie to pewnie silnik pokopany.Nowa linka kosztuje 80 zeta.Silnik pewnie dużo więcej.

Opublikowano
Sprawdzilem i podczas zapalania silnika nic sie nie dzieje ale kiedy przygazuje przepustnica sie nie zamyka do konca (tak na 3/4) i wraca na miejsce. Wtedy nastepuje takie buczenie i po chwili zapala sie kontrolka od ASC. W takim razie czy to linka czy silniczek :?:

Pozdrawiam

Smykoo

Opublikowano
No to prawdopodobnie silniczek.Linke łatwo można wymontować i sprawdzić czy jest ok.Najpierw wymontuj cały silniczek a potem dostaniesz się do linki.Nie ma z tym roboty,całe 2 śrubki :D .
Opublikowano
Dzieki za pomoc. Wymontuje i sprawdze. Jezeli linka bedzie ok tzn. ze musze wybrac sie po silniczek.

Pozdrawiam

Smykoo