Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak wiadomo każda firma ubezpieczeniowa celuje cenami w inną grupę. Stąd pytanie - gdzie najlepiej wykupić OC (najlepiej znaczy dla mnie w tym momencie najtaniej) osobie "młodej" a więc pierwsza polisa, brak zniżek, przed 25 rokiem zycia, z prawem jazdy od 4 lat. Może jakieś doświadczenia ? Ew. ile sami płacicie ? Chcę przerejestrować swoje auto z Ojca na mnie w końcu. Nie chce byc wspolwlascicielem.

Pozdrawiam,

Dawid

Opublikowano

to sporo zaplacisz wiecej niz teraz. Ty jestes 1 wlascicielem w dowodzie a tata jako wspolwasciciel. dzieki temu OC masz nizsze o taty znizki, jesli zrobisz zdarzenie drogowe zwane kolizja ze swojej winy to Twojemu tacie nie zabieraja zadnych znizek ( ty zaplacisz wiecej przy przedluzaniu OC, chyba ze zerwiesz stara umowe i pojdziesz do innej ubezpieczalni bo nie ma kontaku miedzy nimi i w niej nie beda wiedzieli ze miales wypdaek) tak wiec Płac mniej dzieki ojcu i zbieraj znizki na swoje konto.

dowiadywalem sie w linku i innych medialnie naglasnianych ubezpieczycieli - bzdurne pytania, czy mam hak i wiele innych BZDURA do tego koszta. Jako kierowca 26 lat , od 4 lat mam auto dla szczecina dostalem kwote na twarz z jednorazowym becalowaniem okolo 800zł.Poszedlem do HDI i zaplacilem 460zł OC +NW

Opublikowano
chyba ze zerwiesz stara umowe i pojdziesz do innej ubezpieczalni bo nie ma kontaku miedzy nimi i w niej nie beda wiedzieli ze miales wypdaek) tak wiec Płac mniej dzieki ojcu i zbieraj znizki na swoje konto.

Tylko jest takie coś, że przy zmianie TU zawsze piszesz oświadczenie, iż NIE SPOWODOWAŁEŚ SZKODY Z TEJ POLISY.

Jeśli napiszesz nieprawdę - popełniasz wykroczenie i w razie gdy ktoś to sprawdzi mogą być negatywne konsekwencję.

Po drugie - TU często chcą świstek z poprzedniej ubezpieczalni o PRZEBIEGU UBEZPIECZENIA.

Także - lepiej pisać prawdę.

Pzdr,

Opublikowano

Nie zgodze sie z Toba, Chyba , ze tu sa inne zasady niz w Twoim miescie. Idac do ubezpieczalni aby przykladowo po kolizji w inej ubezpieczalni uniknac wzrostu zkladki przyniesc trzeba polise na ktorej widnieje znizka, w czyli mojego ojca polisa( lub wyciag, z PZU tez mialem) ze ojciec jest uprawniony do nich.

Mnie sam sprzedajacy polise zaproponowal taki uklad, rozwiazac i wypisze w innej firmie. On sowja dole dostanie a zebym ja za rok znowu do niego przylazl i zapracil jemu prowizje to chce mnie czyms przyciagnac.

Opublikowano

U mnie było tak, iż zawsze po zmianie TU musiałem wypisać oświadczenie, iż z poprzedniej polisy nie spowodowałem szkody. Więc taka możliwość także istnieje.

Pzdr,

Opublikowano
Co Ty w Krakowie też nie ma żadnego oświadczenia. Kumaty agent pyta się czy coś było i robi jak trzeba. On ma klientów nie kumaty po zasiłek do mops-u zapyla.
Opublikowano

Panowie - wystarczy dobry agent.

Mam 25 lat - prawie co roku byla szkoda (jakis plotek, murek itp.) a od 6 lat (od samego poczatku) jezdze na FULL DISCOUNT nawet za wystarczajacy wiek (czyli chyba 24) :-D

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano

W zeszłym roku miałem w Benefii - 512zł (niestety mam chyba najwyższą stawkę za miejsce zamieszkania). Teraz krzyknęli mi 720zł, to poszedłem do Commercial Union za 580zł. Trzeba szukać, korzystać z kalkulatorów, dzwonić itp. - zależnie od miejsca zamieszkania jest inaczej, a i co roku warunki się zmieniają.

Kiedyś np. link4 był dla mnie tani - teraz skorzystałem z ich kalkulatora i mi wyszło 1100zł (chyba, że kalkulator na stronie jest zepsuty).

OC w Warszawie jest strasznie drogie...

Opublikowano

Panowie, część firm chce takie oświadczenia, ale nie wszyscy.

Póki nie będzie centralnego rejestru, dla korzystania dla PTU, nic nie stanie na przeszkodzie utrzymania zniżek.

Wcześniej miałem polisę w Allianz (dla mnie wyszło najtaniej), miałem stłuczkę, więc trzeba zmienić. Przeszedłem do Axa, a tu na moje pytanie o oświadczenie czy kopię polisy z zaznaczoną zniżką, odpowiedź: nic nie trzeba, wystarczy ustne oświadczenie.

Kolego Varrol, mi w link4 i z kalkulatora, i rozmowy z przedstawicielem wyszło półtora raza więcej do zapłaty niż w Axa, aż się chłopina dziwił jak to możliwe bo rzekomo mają najtaniej.

Dodatkowo {może admin mi tego nie wykasuje} w Axa jest promocja - trzeba o to przypomnieć - "zaproś znajomego" jak powołujesz się na kogoś i podasz jego nr polisy OC, to dodatkowo extra dostajesz 5% zniżki do pakietu. Jak będzie ktoś chętny to na PW podam nr mojej polisy.

Opublikowano
Mam ubezpieczenie w link4, ponieważ samochód który kupiłem już takie miał i po prostu przedłużyłem. Okazało się, że mają jakąś promocję czy coś i dostałem taką samą zniżkę jak poprzedni właściciel, 30% na ac i oc po roku od mojej pierwszej rejestracji.
Opublikowano
Ty jestes 1 wlascicielem w dowodzie a tata jako wspolwasciciel. dzieki temu OC masz nizsze o taty znizki, jesli zrobisz zdarzenie drogowe zwane kolizja ze swojej winy to Twojemu tacie nie zabieraja zadnych znizek

nieprawda :nienie:

skoro tata ma znizki a ty nie wiec ubezpieczenie idzie z jego zniżek. jesli bedzie bum to lecą zniżki tej osoby z ktorej znizek zawieralo sie ubezpieczenie(czyli w tym wypadku taty), dzieje sie tak dlatego ze znizki są przypisane do osoby.ba, w przpadku gdy tata ma swoje auto to i tam mu spadaja znizki. chociaz w takim przypadku mozna to zataić łatwo jesli ma ubezpieczenie nie w tych samych firmach :8) jak narazie nie istnieje taka wielka baza osobowa, bo tatko by nie dalo rady :worried:

co do ubezpieczenia to nie ma reguly, zalezy od wielu czynników. aby wybrac najtansze i najlepsze musisz poprostu przeprowadzic analize konkurencji :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Kolega Pinczer ma rację.

Współwłaściciel jest dobry, jak daje Ci duże zniżki jeśli jeszcze żadnych nie masz, a okres ubezpieczeń Ci dodaje bonusy.

Ale w przypadku jakiegoś dzwona, wszyscy współwłaściciele obrywają po bonusach: tatuś traci swoje zniżki, a Ty odstajesz w górę +60%

Opublikowano
W zależności od ubezpieczyciela. Tatusiowi minus 10-20% od posiadanych dotychczas. Młodzian odpowiednia zwyżka. Na jaki okres Tatusiowi i jak będzie wyglądał powrót do stanu wyjściowego. Zależy od kumatego agenta i ubezpieczalni, bo u nich też jest niezły bajzel czasami.