Skocz do zawartości

323Ci zderzak m-pakiet - sedan - przód - adapter??

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiedz mi czy te felgi to 18' czy 17' no i sprawa najważniejsza, jak to nie są oryginały jak z wykonaniem/trwałoscia?

Pozdro.

Opublikowano

mate46 - dzieki za opinie

fele 18', oryginalow do e46 chyba nie ma, a jezeli sa to jeszcze nie widzialem. Narazie sa spoko, ale nie molestuje ich zbytnio .. mozesz smialo przy 160 puscic kiere i pojedziesz prosto :)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam, przyłączę się do tematu. Założyłem zderzaczek do 330d touring i ok muszę zmienić strumienice chłodzenia tarcz, płytę czołową i jest jeszcze coś takiego jak chłodnica filtra paliwa, na którą wlot szedł ze starego zderzola a do nowego oczywiście nie pasuje.

strona http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP91&mospid=47671&btnr=13_0858&hg=13&fg=10 mówi, że w autach z pakietem aerodynamicznym takowa strumienica nie wystepuje. Czy coś wam na ten temat wiadomo?? Czy to musi być? Skoro ktoś to skonstuował to może warto starą strumienicę przerobić?

PJ
Opublikowano

hej

to moze byc ten wlot o ktorym pisalem, jest on od strony kierowcy, w mojej wersji silnikowej wymaga przerobki.... czyli ..musialem zaspawac wlot w tunelu m, a z oryginalnego tunelu wyciolem kolnierz odmierzylem w jakim miejscu powinien byc i tam go przespawalem.

Opublikowano
hmmm a nie chce ci się go wymontować i zrobić zdjęcia? :) będę musiał coś wykminić acz ciekawi mnie informacja o tym, że w M pakiecie tego nie ma
PJ
Opublikowano

niemam jak teraz rozbierac nadkola i robic fotek.

Ja mam teorie ze chlodzenie jest i w m-pakiecie i w cywilnych wersjach takie samo ale roznia sie przed i po lifcie.... zderzaki w m-pakiecie II byly w wersjach poliftingowych i tam pewnie zmienili tunel chlodzacy /idacy pod silnik/ ktory jest mocowany do strumienicy powietrza, dlatego moj w wersji przed liftem trzeba bylo przerabiac,,,

Opublikowano
ale kanały wentylacyjne na tarcze i ściankę czołową wymieniałeś? Nadkola pasowały do wentylacji?
PJ
Opublikowano
tak, tunele na tarcze wymienilem i dokupilem adapter plastikowy wpinany w zderzak na wyoskosci kratki i on pasowal do auta
  • 1 rok później...
Opublikowano
oba ..niestety, przy 320d trzeba jeszcze dokupic jeden plastik ekstra niz w benzynie :)...ale juz chyba pisalismy gdzies o tym
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeba kupić oba wloty, a tak naprawdę to wszystko zależy jakie masz obecnie bo w coupe /czy w innych nadwoziach nie wiem/ można do m-pakietowego mieć przynajmniej dwa rodzaje wlotów:

- dwuczęściowe - komin mocowany na zderzak śrubą od halogena i zastzaskiem oraz część mocowana na podłużnicy /jedno wchodzi w drugie/

- jednoczęściowe - podobno od diesla

Oba pasują tyle, że w oryginale są dwuczęściowe. Dziura z boku w lewym wlocie to w przypadku benzyny chłodzenie na alternator i tu też jest niezła rozpierducha bo 'kolanka' wpinane we wlot są przynajmniej w trzech wersjach. /tak mi sprzedali w ASO mondzioły :duh: /

Opublikowano (edytowane)
..@Premier odgrzewam kotleta :D

przy przeróbce ze zwykłego na m-pakiet obydwa włoty na tarcze trzeba kupić czy tylko jeden,ten od kierowcy??

chesz to do 320d 136KM?? jatk tak to element nr 4 /lewy + prawy/ oraz 12

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Sedan/Europe/320d-M47/LHD/N/browse/vehicle_trim/air_duct/

czesci

51 71 7 894 703

51 71 7 894 700

51 71 7 893 590

teoretycznie powinien byc jeszcze element nr 2 ale idzie zalozyc na to co masz teraz :), na liscie do tego zderzaka jest tez pozycja 19 ale tego nie kupowalem do diesla

Edytowane przez premier
Opublikowano
.. Panowie, u mnie jest jeszcze inaczej bo auto jak kupiłem to miało juz załozone zderzaki z m-pakietu z tym ze z coupe... a to jest sedan, tylko wlotów mi brakuje na tarcze i teraz nie wiem jakie dokupić..z coupe???
Opublikowano

no to Panie teraz nas zastrzeliles... :8) ...byl jeden czlowiek na allegro co to wiedzial, ale jak go odszukac nie wiem :?

ja bym chyba kupowal do sedana i probowal dopasowac