Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie, od jakiegoś czasu zaczęły mnie dochodzic niepokojace odgłosy z silnika, takie cykanie niczym rodem z m40 :mad2: niegdy wcześniej tego nie było, jest to uciązliwe chociaz w srodku nie słyszalne. Szukałem troche i natrafiłem że moze cos z hydraulika, ale czy napewno?? Moze ktoś z posiadaczy m52 ma podobny problem lub wie jak sobie z tym poradzic. Jeźdze na pełnym syntetyku Mobil 1 i od niedawna dopiero pojawiły się te odgłosy
Opublikowano
Mowa o benzynie, gaz mam dobrze załozona sekwencje, ostatnio jeżdze na benzynie od jakiegos czasu zreszta i mowa o przypadłości na benzynie. Apropos, zbliza mi sie wymiana oleju, ponoc co jakis czas czysci sie magistrale olejową czy też wymienia niem wiem jakąś odme mógłby ktooś wyjasnić, bo moze to kwestia oleju moze należałoby zmienic olej pojezdzic jakies tysiac km i znowu wymienic aby przepłukało układ, moze to dlatego bo osadza się jakis brud??, jesli ktoś ma informacje w zwiazku z tym poprosze o fotki albo rysunki techniczne na real oem gdzie znajduje sie ta odma i magistrala olejowa i co nalezy wymieniac i jak aby wszystko grało, moze to własnie jest powód cykania. dodam ze oleju bierze delikatnie około 200ml na 1000km nigdy wczesniej nie brał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołanczam sie do tematu kolegi mam to samo w tym samym silniku. Dzieje sie tak odkąd zmieniłem olej w silniku.

a z jakiego na jaki zmieniłeś, jaki masz przebieg?

Opublikowano
dodam ze oleju bierze delikatnie około 200ml na 1000km nigdy wczesniej nie brał

Nie wiem czy to tak delikatnie, bo nie wiem jaki masz przebieg (wychodzi 3 litry na 15.000 km). BMW uważa za dopuszczalny pobór oleju do ok. 1,5 litra na 15.000 km przy przebiegu ok. 250.000 km.

Opublikowano
Dołanczam sie do tematu kolegi mam to samo w tym samym silniku. Dzieje sie tak odkąd zmieniłem olej w silniku.

u mnie to samo, po wymianie cos zaczelo cykac

bylem z tym u mechanika i niby nie sa to popychacze...

Opublikowano

może za rzadki olej dałeś