Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich fanów marki.

Mam do kupienia e34 '95 2,0 benzyna w automacie z fajnym wyposażeniem za 3500 pln. Trochę mało koleś woła, dziś oglądałem auto, przejechałem się i wszystko wygląda ok. Powód takiej ceny to karoseria. jest to oryginalny lakier bmw niebiesko-zielony metalik, podobno bardzo rzadko spotykany. Bumka przyspiesza super, płynnie zmienia biegi, przód nie był bity. Lekko została uderzona w tył 11 lat temu. Jest w kraju od 1997 roku w jednej rodzinie. Przez ten czas dorobiła się sporej liczby zadrapań, przedni zderzak jest pęknięty, tylny w rogu mocno przytarty.. Ogólnie nadaje się do malowania cała, choć kolor mi się bardzo podoba.

Zawieszenie jest ok, test na palce przeszła, przód jak pisałem, nie było nic robione, nie wiem jak z silnikiem, trochę się poci (ale to chyba norma w tym wieku?) Gada bardzo ładnie, równo, bez jakichkolwiek beknięć czy potknięć. W środku wszystko działa, poza klimą (do nabicia)

KUPIĆ CZY NIE KUPIĆ?

będę wdzięczny za rade, jutro po 16 jadę po nią raczej.

Pozdrawiam:)

Opublikowano

przebieg ma 260-280 tyś.

wyświetlacz, który wskazuje przebieg wariuje, jak sie puknie to coś pokaże, ale kumpel ma alfe 166 z 1999 roku i jest to samo.

co jeszcze powinienem jutro sprawdzić przed kupnem?

Opublikowano
Jest to automat więc rozpędz się do 80km i jedz z taką prędkością przez chwilę trzymając gaz nieruchomo,jak nie będzie szarpać to OK mało kto na to zwraca uwagę,a jest to objaw padającej skrzyni nawet gdy wszystko inne działa bez zarzutu.
Opublikowano
przebieg ma 260-280 tyś.

wyświetlacz, który wskazuje przebieg wariuje, jak sie puknie to coś pokaże, ale kumpel ma alfe 166 z 1999 roku i jest to samo.

co jeszcze powinienem jutro sprawdzić przed kupnem?

Jeśli jest w tym aucie problem z elektryką lub blacharka to ciężki temat. Mało kto jeśli w ogóle z tym wygrał. Jeśli auto tylko jest podrapane to spoko jeśli rudy atakuje to z tym już nie wygrasz. Podobnie z elektryką.

Opublikowano

Rdza wychodzi tylko na tylnym błotniku, ale tak jak pisałem była uderzona w tył 11 lat temu i była klepana. Gdyby został wymieniony element byłoby pewnie inaczej :wink:

Z elektryki to centralny przeskakuje wiecej razy niz powinien, jak pisałem wyświetlacz ten mały od przebiegu coś nie gra.. pozatym szyby el i dach są ok, wszystko świeci..

Po pracy ją kupuje :D mam przeczucie, że zagoszcze na długo na tym forum a bumka przysporzy wielu niespodzianek. Jednak przesiadka z golfa 3 w dislu to tego autka to dla mnie coś. nie miałem nigdy beemki więc z góry mowie ze bede potrzebowac Waszej pomocy w przyszłości!

miłego dnia wszystkim

Opublikowano
Po pracy ją kupuje :D mam przeczucie, że zagoszcze na długo na tym forum a bumka przysporzy wielu niespodzianek. Jednak przesiadka z golfa 3 w dislu to tego autka to dla mnie coś. nie miałem nigdy beemki więc z góry mowie ze bede potrzebowac Waszej pomocy w przyszłości!

miłego dnia wszystkim

Masz racje, kupuj :!:

E34 to naprawdę dobre auta. Nie są drogie w eksploatacji. A jak się o nie odpowiednio dba, odwdzięczaja się bezawaryjnością.

Na forum zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci pomoże.

Pamiętaj tylko o jednym. Z kupnem BMW często jest tak, jak ze zrobieniem tatuażu. To decyzja na całe życie. Poza tym każde inne auto wydaje się nijakie.

Ale to mi się akurat podoba, że moje 13 letnie auto zostało zbudowane z takich materiałów jakie HYUNDAI, KIA czy jakikolwiek inny koreański "tygrys" osiągnie dopiero za kolejne 10 lat. :D

Opublikowano

"E34 to naprawdę dobre auta. Nie są drogie w eksploatacji. A jak się o nie odpowiednio dba, odwdzięczaja się bezawaryjnością."

Mam taką nadzieje;) bardzo się ciesze na to auto, prowadzi się super.. bajka po prostu.

Jeszcze jedna rzecz, sprzedawca mówił, że silnik (vanos) i skrzynia jest od e39 ( produkcja koniec 1995), czy to może być prawda?

Opublikowano

Centralny to może być mała pierdółka-uszczerbiony cypel.

Kup,wrzuć troche zdjęć (albo jeśli możesz to jeszcze przed kupnem).

Czy silnik z E39 hmm.nie wiem czy w E39 nie szły już M52.Zrób zdjęcie motoru-wtedy się wyjaśni.

Powodzenia w zakupie!

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Możliwe że ktoś wymienił silnik ze skrzynią. W E39 nie było M50 szło od początku z M52. Jeśli zrobili taką podmiankę to musieli wymienić skrzynie, bo od M50 nie pasuje do M52.
Opublikowano

zdjęcia silnika dodam wieczorkiem.

jak widać nadaje się do poprawek lakierniczych... jedno lusterko kiedyś jej ukradli i jest troche inny kolor, w zimie będzie co robić przy tym autku :D

Opublikowano

Czy na masce nie odpada szpachla?Czy to poprostu rdza wychodzi po jakims (nie zabezpieczonym) uszkodzeniu?

Lewe(nie widze jak prawe) lusterko jest sprzed połowy 92r.

Daj potem więcej zdjęć.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

maska - rdza, właściciel 3 lata temu wyjechał na wyspy i nie zrobił tego, przez ten czas rzadko jeździła jego żona lub córka. lusterko lewe jest inne po kradzieży, dzieki za info ze nie ten rocznik;) prawe jest oryginalne..

co na start zrobić przy aucie, żeby uniknąć przykrych niespodzianek? (olej to rzecz jasna:))

dzieki za wszystkie odpwiedzi.. niedawno zauważyłem, że jest specjalny dział forum na takie wątki, jeśli mod przeniesie nie bede mieć nic przeciwko.

Edytowane przez ubott88
Opublikowano

Dziwne...

Poza tym dźwignia migaczyjest od wersji z OBC,którego auto nie ma.

No i

"auto w rodzinie od roku 1997 - kupione wtedy za 55 000PLN"

Za 2 letnią Beemke 55ys?

Ciekawe co jeszcze wyjdzie jakby się jej przyjrzeć bliżej na żywo.Póki co czekamy na więcej zdjęć.

Opublikowano
Nie ma co marudzić,za tą cenę fajne autko. 3500zł - tyle co rachunek za gaz za ogrzewanie domu zimą. Pieniądz dzisiaj ma mniejszą wartość. Kup i ciesz się z jazdy! Powodzenia! :cool2:
Opublikowano

wiem, że 3,5 koła to śmiech cena, jak na ten model ale jam jest biedny student rocznik 88 :wink:

wezmę ją. myśle, że zawsze ja sprzedam za te pieniądze jakby mnie wkurzała. narazie nie moge się doczekać jazdy nią do domu :D

w pisdu z golfem w dislu :lol:

Opublikowano

ogłaszam wszem i wobec, że moja pierwsza bumka stoi na ogrodzie :D

obiad i mykam ja posprzątać w środku, zrobie więcej fotek i wrzuce na forum. w następnej kolejności wezmę się za rozwiązywanie problemów :D

ps. po drodze wjechałem na mega korek i poczułem klimat skrzyni automatycznej :!: I LOVE IT

Opublikowano
ogłaszam wszem i wobec, że moja pierwsza bumka stoi na ogrodzie :D

Gratuluje! :)

Bezproblemowej jazdy życzę.

obiad i mykam ja posprzątać w środku, zrobie więcej fotek i wrzuce na forum. w następnej kolejności wezmę się za rozwiązywanie problemów :D

Czekamy.W razie problemów-pisz.

ps. po drodze wjechałem na mega korek i poczułem klimat skrzyni automatycznej :!: I LOVE IT

Haha jak wielu :) .Oby nie sprawiała problemów.

Opublikowano

Haha jak wielu :) .Oby nie sprawiała problemów.

Jak to czytam, to przypomina mi się Basti jak mi zaproponowałeś kiedyś przejażdżkę Twoim byłym Touringiem 525iA – już po kilku minutach jazdy po Katowicach miałem wrażenie jakbym był przyzwyczajony to automatu od zawsze.

Od wtedy jestem otwarty na 5??iAT w ramach rozszerzania kolekcji :)

A szczęśliwemu nabywcy życzę wszystkiego dobrego (i dbałości – bo wtedy rosną szanse na to, że będzie ok.)

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png