Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy sa jakies przeszkody w zamotowaniu turbiny +blow-off ??do e36 1,6 . jakie sa + a jakie - tej modyfikacji.czy jest znaczy wzrost spalania ? i w jakich granicach bym sie wymiesci z turbina urzywana 8)
Opublikowano
Dokładnie. Silnik ten nie jest przystosowany dla takich cisnien i poprostu go szkoda. Poza tym nie jest to opłacalne, rzeczywisice taniej wyjdzie zakup 325.
Opublikowano
Najprostrzy zestaw :) kiedyś pytałem na targach koło 6000zł ale do fiata Uno, który miał przystosowany silnik i podzespoły. W tym przypadku trudno powiedzieć jaki koszt całościowy ale napewno nieopłacalny
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
no teraz sie gryze ze kupilem ten 1,6 ale mialem juz zaklepane w niemczech i nie moglem juz odmowic :( przydalo by sie chociaz 1,8 .najbardziej dobija mnie ze on pali tyle co 1,8 prawie tyle a moc jest odczuwalna miedzy tymi modelami.trdno bede sie poruszal tym co mam nie narzekam przeszlem z poldka na bmw 8) .pozdro
Opublikowano
a jeździsz na jakichś dłuższych trasach, czy głównie po mieście? Jak głównie po mieście to nie narzekaj, naucz się jeździć ekonomicznie i się zdziwisz, serio. Ja też zrzędziłem, że za słabe autko mam i w ogóle, ale jak zacząłem jeździć ekonomicznie to się okazało że ta wiertarka może mieć jakieś plusy :)
Opublikowano
witam czy sa jakies przeszkody w zamotowaniu turbiny +blow-off ??do e36 1,6 . jakie sa + a jakie - tej modyfikacji.czy jest znaczy wzrost spalania ? i w jakich granicach bym sie wymiesci z turbina urzywana 8)

blow off to element obowiazkowy. jesli koniecznoie chcesz wpakowac

turbo do seryjnego, nieodprezonego silnika to lepiej zastanow sie

nad zestawem z intercoolerem. turbina dosyc silnie nagrzewa ladunek

powietrzny, intercooler pozwoli doprowadzic do cylindrow w miare

schlodzona mieszanke tym samym zapobiegajac powaznemu wzrostowi

temperatury. no i oczywiscie sprawnosc nieco wyzsza.

ale to teoretyczne wywody. w praktyce wydasz na to duzo kasy a za

duzo mniejsze pieniadze kupisz z rozbitka motor do przekladki - ale

czy warto? odpowiedz sobie sam

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
wielkie dzieki z tego co wyczytalem bede musial cieszyc sie tym co mam a co do wypowiedzi Marco665-BMW Klub Polska jedze tez na trasach ostatnio jak ja zwozilem to z monachen przyjechalem i wielkim plusem bylo spalanie na tej calej trasie 6.5l :lol: max120khm ogolnie auto spoczko nie nazekam .pozdro 8) 8) :cool2: