Skocz do zawartości

Jak sie sprawują silniki w coupe 323 2,5 litra ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chodzi mi o ogólne opinie, nie jest to popularny silnik dlatego chciałbym sie zorientować co i jak , może ma ktoś w gazie jak to chodzi bo interesuje mnie właśnie 323 lub 325 ewentualnie 328 ale one są droższe od tych wcześniejszych , jestem ciekaw jak to sie ma w praktyce... za komentarze dziękuje i pozdrawiam posiadaczy :cool2:
witajcie tylnonapędowcy...
Opublikowano

Czemu piszesz że nie są popularne. Ja uważam że jest ich sporo :wink:

A compactów 323 w Niemcowni tez pelno.

2.5 literka bardzo dobrze sobie radzi z ta budą a z dobrze załozonym gazem (sekwencją) nie powinieneś miec problemow.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Jestem szczęśliwym posiadaczem e36 coupe 323i m52b25:) Od jakiegoś czasu z sekwencją. Jeżeli chodzi o silnik to jest naprawdę godny polecenia (pewnie pod warunkiem że nie jest zajeżdżony :) ). Miałem okazję ostatnio jechać m50b25 (192 KM) i w życiu bym się nie zamienił. Zdecydowanie bardziej poboba mi się charakterystyka silnika 170 KM, pomijając dużo większe spalanie w silnikach m50b25. Co do 328 się nie wypowiem bo nie miałem okazji jechać autkiem ze zdrowym silnikiem 2,8 (a bardzo bym chciał :) ). Sekwencja spisuje się bardzo dobrze, trasa 9 litrów, miasto 13-14. W ogóle nie czuć że samochód jeździ na gazie (nie jest to moje pierwsze autko z sekwencją, także zdanie mam wyrobione na podstawie własnych doświadczeń). Niestety ciężko będzie Ci znaleźć 328i coupe w dobrym stanie a 323i coupe jeżeli poszukasz to pewnie trafisz. Powodzenia. Pzdr

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

Opublikowano
Aha no to czyli nie ma sensu pchać sie w 325 bo mówisz ze 170KM można sie już pobawić? jeśli tak piszesz to pewnie tak jest, obecnie mam isa ale już sie zaczęło robić mało.... no troszkę mi rozjaśniliście sytuacje, fajnie, a pisze, ze mało ich jest bo nie są coupe tak popularne jak 318isy czy 325 a compactów owszem jest sporo 323ti ale ja preferuje coupe :cool2: :D
witajcie tylnonapędowcy...