Skocz do zawartości

Co moze rozladowac akumulator w 8h ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

na poczatku prosze wszystkich o uwazne przeczytanie mojego postu

mam maly problem z aku a aktualnie jestem w holandi wiec zabardzo nie dogadam sie z tutejszymi mechanikami;/

a wiec dzis rano chcialem wyruszyc w podroz ja do auta a tu lipa nie pali tylko tak jakby rozrusznik cykal po przekreceniu stacyjki

licznik ledwo co swiecil swiatla w aucie tak samo ledwo co swiecily

mysle o co chodzi wczoraj wrocilem o 23.30 zamknelem i wszystko bylo ok a dzis ok 8 auto nie pali :(

auto na klemy podlaczylem do auta sasiada i tak po paru probach odpalilem

po odpaleniu na kompie pisalo ze swiatlo postojowe spalone

wiec patrze pod maske na zarowke a ona dziala odziwo nie spalona tylko tak jakby odymiona

o co chodzi? zwarcie?

i moje pytanie jest czy zarowka o mocy 4w bo takie mam zalozone mogla rozladowac akku w 8h ? czy zwarcie mogloby rozladowac taki akku?

dodam ze jakies pare miesiecy temu mialem problem z jezem ale nie rozladowywal aku (sam go zregenerowalem bo nie chcial zalaczac dmuchawy) i jak do tej pory wszystko bylo ok ale DZIS po wylaczeniu dmuchawy do 0 (tzn az wyswietlacz climatronica zgasl) powietrze w nawiewach pasazerow z tylu czasami lecialo na maxa, czy to normalne? dodam ze to sie dzialo tylko CZASAMI (wlaczalo sie na 3 min a nastepnie z 4 min przerwy i tak z 5 razy sie dzialo a potem cisza)

p.s auto posiadam juz od roku i nie mialem z nim zadnego problemu zwiazanego z elektronika(no poza tym jezem)

pozdrawiam wszystkich i prosze o sugestie bo juz jutro musze nim do pracy dojechac a nie chce znow budzic sasiada;/

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

czyli twoj jezyk prawdopodobnie zdechł.... wyjmij bezpiecznik nr 9 i pozostaw na noc jak ci rozladuje to juz jez do wymiany...ja tez mam taki problem i pracuje teraz nad tym

jak rano musisz jechac to odlacz plusowa kleme na noc i bedziesz wiedzial czy ci aku trzyma czy nie

pozdro

Opublikowano

dzieki za szybka wypowiedz

przed chwila bylem przy samochodzie i slyszalem jak jakis wiatrak chodzi przylozylem ucho do maski przy szybie i bylo wyraznie slychac ze cos szumi

dodam ze auto bylo zamkniete od jakis 2,5 h i przez ten czas nikt go nie otwieral i nic w nim nie kombinowal a wiatraczek chodzil, a po 3 min dochodze znow do auta i nic nie slychac wg mnie to ten jez a wy co myslicie??

wyciaglem bezpieczniki 9 i 20

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano

ale koledzy przed chwila znow bylem przy aucie wszystko bylo cicho ladnie nic nie slychac wiec odpalilem go a po zgaszeniu znow cos zacelo buczec przy szybie

kurcze co to moze byc?

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano
oczywiscie jak ktos pisze, ze mu pada aku to wszyscy ze jez, a potem jak sie czyta posty to tylko w 50% był to jeż, a reszta to inne problemy. Chodzący wiatrak/wentylator na postoju to przeciez normalna sprawa nie zaden jez, bylo o tym (przez jakis czas po zamknieciu tak jest ). Mi tez padal aku i zapewniam ze nie byl to jez, a objawy mialem takie same.
Konrad
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oczywiscie jak ktos pisze, ze mu pada aku to wszyscy ze jez, a potem jak sie czyta posty to tylko w 50% był to jeż, a reszta to inne problemy. Chodzący wiatrak/wentylator na postoju to przeciez normalna sprawa nie zaden jez, bylo o tym (przez jakis czas po zamknieciu tak jest ). Mi tez padal aku i zapewniam ze nie byl to jez, a objawy mialem takie same.

wlaczony wiatrak po 2,5h to wg Ciebie normalka?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
objaw jeża, słynny i zdiagnozowany w 100 tematach?

jak zwykle sarkazm - warto?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Mi kiedyś oberwała się cela w aku i objawy były podobne :roll:

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano

wyjmij bezpiecznik nr 9 i zobacz co sie bedzie dzialo...jak dalej bedzie ci padal aku to nie jez i wtedy bedziesz szukal innej przyczyny... zrob tak i dopiero wtedy pytaj co jest nie tak

pozdro

Opublikowano
wlaczony wiatrak po 2,5h to wg Ciebie normalka?

Hmmm zastanawiam się - czy w E39 nie jest tak jak w E46, że po 15 minutach od wyłaczenia zapłonu obwody prądowe (szyby, dmuchawa, radio itd) są wyłączane???

Opublikowano

witam ponownie

wczoraj po wyciagnieciu bezpiecznikow 9 i 20 to "cos" dalej zaczelo chodzic po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki ;/ a bylo to tak :

zgasilem auto a tu tak jakby wiatrak od nadmuchu sie nie wylaczyl

pochodzil tak z 2 minuty i zgasl a po jakis 15 min znow sie zaloaczyl na pare min i zgasl wiec mysle o co tu chodzi;/ wiec jak sie wlaczyl po tych 15 minutach to ja szybko po koleji ze schowka zaczelem wyciagac bezpieczniki i odziwo nic nie pomoglo;/ dalej chodzilo

to kurcze mysle moze ten jez nie jest podlaczony wszystkimi przewodami do tablicy z bezpiecznikami wiec szybko rozbieram boczek pod schowkiem dotknelem tylko kabli od jeza i nagle cisza wyciagnelem cala kostke z jeza

i jak narazie od wczoraj nic juz nie slychac spod maski a podchodzilem do auta tak z 10 razy i cisza

wiec co myslicie? jez czy cos innego?

p.s mam tez pytanie czy to normalne jak bezpieczniki 9 i 20 sa wyciagniete to wszystkie powietrze dostajace sie z kabiny idzie na nogi?

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano
masz czlowieku jeza niepewnego to wez sie zlituj i go wymien jako pierwsza rzecz, to jest tanie i latwe do wymiany, po c... sie zastanawiac czy to jez jak wiadomo, ze jest niepewny bo sie juz kiedys zepsul i w nim grzebales, przeciez to naprawde bardzo malo kosztuje, jak nie jez to bedziesz szukal dalej przyczyny, wiatraczek panela klimy, radio, zmieniarka i dziesiatki innych rzeczy, jesli pulsacyjnie pobiera cos prad , a nie stale to mozesz bardzo dlugo nie dojsc co to jest, jesli jest staly pobor i to duzego pradu to bedzie latwiej bo nie tak duzo rzeczy oprocz dmuchawy moze ciagnac taki prad i wyjmujac po kolei bezpieczniki masz winowajce
Opublikowano

Witam. Mi wyciągało aku po około 10 godzinach( nówka). Mechanik twierdził ogrzewanie postojowe, czujnik temperatury takie tam,, dopiero na moje żądanie wymienił jeża.I po kłopocie. Do tych bezpieczników,o których pisałeś (7 i 20 bodajże) wyciągaj jeszcze 28,możesz mieć komunikat o trybie awaryjnym skrzyni biegów(w automacie) ale nie wyciągnie Ci aku na 100%( jeśli to jeż).

pozdro

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam cos bardzo podobnego, mianowicie nie moge wylaczyc nadmuchu. Wylaczam panel klimatronika a on pulsacyjnie (co kilka sekund) dmucha powietrzem, podobnie gdy wylacze wogole auto. Rozladowalo mi to aku klikukrotnie (kupilem nawet nowy :( ). W serwisie powiedziano mi: 64.11.6.923.204 :P

W przyszlym tygodniu bedzie to wymieniane i napisze jakie rezultaty.

PS. Co to kurna jez? :P :worried:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:duh: :cool2:

No tak, temat sie zapetla... :)

@edit.

Zobaczylem obrazek... i juz wiem czemu jez :roll2:

http://www.ecstuning.com/stage/images/dis/11049/600/11049.jpg

BMW Schnellservice