Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy to możliwe aby jeżdżąc na gazie spalać też benzyne? .Na 100 kilometrów jazdy na gazie (jest ciepło szubko się przełącza na gaz sekwencja)wyparowało mi 7 litrów benz brak jakichkolwiek wycieków spalanie na gazie ok, to znaczy jakieś 16-17 w mieście.Co się dzieje proszę o pomoc
Opublikowano
Po takiej 100 km przejażdżce sprawdż czy w wężyku podciśnieniowym od regulatora ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej do kolektora dolotowego przypadkiem nie ma paliwa jeśli tak to membrana w regulatorze przepuszcza i stąd ubytki benzyny przy jeżdzie na lpg.
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam, mam dokladnie taki sam problem w mojej 735i 00` czy udalo ci sie to naprawic?. Byłem dzisiaj u mechanika ale niemoglismy znalezc tego regulatora czy ktos moglby mnie naprowadzic gdzie go moge znalesc z gory dziekuje i pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja w każdym ze swoich pojazdów mam JEDNOCZESNE odcięcie pompki paliwa przy przełączeniu na "only-lpg". Dzięki temu zabiegowi przy uruchomionej instalacji gazowej paliwo nie jest w ogóle podawane, więc i nie ubywa.

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W układzie musi być benzyna,tylko patrzeć jak wtryskiwacze benz. szlag trafi :nienie: Jeśli ubywa benzyny to zakupić nowy reg.paliwa i po kłopocie.Nie kupiłbym auta,w którym są takie patenty...
Nur bmw e32
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Kolego jeżeli pobiera tobie i paliwo i gaz czyli jest uszkodzony mapsensor od gazu który odpowiada za przełączanie z benzyny na gaz, czy zdarza sie że czasami samoczynnie zmieni z gazu na benzynę albo na odwrót?
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam taki sam problem w moim compakcie. Wymieniłam już czujnik poziomu paliwa (plastik był trochę uszkodzony i paliwo się tam bąbelkowało, jak dodawałam gazu), czujniki od pompy (po prawej stronie pod kanapą) cały.

Myślałam, że to rozwiąże problem. Sprawdzałam tez pod autem wszystkie rurki (czy nie spruchniały) oraz bak (nie jest dziurawy).

Ostatnio zauważyłam, że kiedy kontrolka gazu zaczyna migać na rezerwie (zostaje wtedy około 1/4 butli- widać tez to na wskazówkach na butki) benzyna ucieka w strasznym tępie. Czy możliwe jest to, że mimo świecenia kontrolek gazu, auto przełącza się na benzynę? Logicznie myśląc, kontrolki od gazu powinny wtedy całkiem zgasnąć.

Proszę pomóżcie :)

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
witam mam ten sam problem :(odłączyłem pompke paliwa i chodzi tylko do 3tyś obrotów jesli może ktoś pomóc to czekam na rady z góry dziekuje pozdro