Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnie nabyłem e90 320d z Niemiec, autko jest w zasadzie w full opcji nie ma tylko szyberdachu, ale nie potrafie wlaczyc tempomatu( albo go nie ma co by mnie zdziwiło) także prosiłbym o pomoc może wie ktoś jak to wygląda w e90????
Opublikowano (edytowane)

Przełącznik tempomatu jest po lewej stronie kolumny kierownicy poniżej przełącznika kierunkowskazów (długich, BC). Wygląda niemal tak samo jak przełącznik kierunkowskazów, różni się napisami i brakiem suwaka.

Włącza się go przez odchylenie lub pociągnięcie do siebie, wyłącza przez naciśnięcie w górę lub w dół, albo przez hamowanie. Po wyłączeniu można przywrócić wcześniejszą prędkość naciskając przycisk.

W chwili włączenia na centralnym wyświetlaczu pojawia się ikona i ustawiona prędkość.

Oczywiście można go włączyć tylko w czasie jazdy, przy prędkości powyżej 30 km/h.

W DE podobnie jak i w PL tempomat nie jest wyposażeniem standartowym.

Generalnie przydatna rzecz, nawet na naszych drogach.

Edytowane przez plg
Opublikowano
W chwili włączenia na centralnym wiświetlaczu pojawia się ikona i ustawiona prędkość.

kruca bomba a u mnie wlasnie tego nie ma - czy to bylo tylko w E90 ?

zh
Opublikowano
kruca bomba a u mnie wlasnie tego nie ma - czy to bylo tylko w E90 ?

Symbol na wyświetlaczu pojawia się tylko na chwilę (2-3 s.) po włączeniu oraz przy zmianie ustawionej prędkości.

W necie przeglądałem kiedyś instrukcję do 1 coupe i na pewno obsługa tempomatu wyglądała tak samo jak w E90, czyli powinna pojawiać się ikona z prędkością.

• Moderatorzy
Opublikowano

W necie przeglądałem kiedyś instrukcję do 1 coupe i na pewno obsługa tempomatu wyglądała tak samo jak w E90, czyli powinna pojawiać się ikona z prędkością.

W którym miejscu, bo jakoś nie kojarzę? - nie mam I-drive.

W E60 wyświetla się na hudzie i dodatkowo jest znacznik na podziałce prędkościomierza

Opublikowano
W którym miejscu, bo jakoś nie kojarzę? - nie mam I-drive.

Na wyświetlaczu między zegarami, tak jak pozostałe komunikaty i grafiki ostrzegawczo-informacyjne (również nie mam i-drive).

W E60 wyświetla się na hudzie i dodatkowo jest znacznik na podziałce prędkościomierza

Też fajnie ale, parafrazując pewną reklamę, takie rzeczy to tylko w E60 (i pewnie w pozostałych wyższych seriach)

• 10 lat później...
Opublikowano (edytowane)

Zabawię się w górnika, odkopię :)

Mam przed sobą dwa pająki do E9x. Pomijam kompatybilność bo wiem że jej nie ma.

Chodzi o manetkę tempomatu

Jeden pająk jest od PreLCI 2k5 a drugi od LCI 2k12. Starszy model ma możliwość pojedynczego ruchu manetki od/do siebie,a nowy ma 2 tryby, podobnie jak przełącznik kierunkowskazów - dwa przełączenia. Do czego służy to drugi stopień przełączenia od/do siebie manetki tempomatu LCI?

Nie mogę na szybko znaleźć manuala od cruise control LCI....

Edytowane przez b1nd
Opublikowano

Czy LCI bedzie działał w pająku PreLci ?

Manetka z możliwością zwiększania prędkości więcej niż 1km/h była by lepsza.