Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym wymienić telefon Nokia 6230 na coś współczesnego kompatabilnego z oprogramowaniem blutooth w E60.

Na stronie BMW Polska znalazłem plik informacyjny z modelami których

Nokia już nie produkuje, czy ktoś ma aktualny wykaz telefonów ?

Będę wdzięczny za każde info. :hand:

Opublikowano
Poświadczam, że działa K800i ,jest kompatybilny w pełni, z książką kontaktów włącznie. Nokia 9300i - jedynie połączenia można wykonywać, ale nie działa książka. Nokia e65 również, o ile dobrze pamiętam działa bez książki...
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
proponuję zerknąć tutaj, ściągnąć plik i wszystko jasne

http://www.bmw.com/com/en/owners/navigation/bluetooth/recommended2.html

ja wybrałem SE 880i i współprca auto-kom jest pełna

pozdrawiam

Generalnie jest tak:

Blackberry działa najlepiej (pełne wsparcie, najlepsza jakość rozmów).

Wszystkie SE działają poprawnie.

Nokia na symbianie - nie działa książka tel.

Samsung działa różnie.

iPhone 2g dziala, z 3g są problemy.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
Ja mam problem i z iphonem i z Nokią e51. Jak próbuję połączyć tel. z autem to jest taki szygnał jakby coś się łączyło(chyba od auta ten sygnał wychodził, jeżeli dobrze słyszałem), ale nie może połączyć, dodam, że soft mam z sierpnia 2005r.
Opublikowano

Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie, trochę jednak człowieka wpienia

ograniczenie wyboru.

Dodam przy okazji, że aktualizacja oprogramowanie samochodu nie ma wpływu na bluetooth.

Hej :hand:

Opublikowano

Witam.

Nie wiem jaka mam wersje softu w samochodzie, ale jest on z 09/2006.

Dzis odebralem i przetestowalem iphona 3g.

Wczesniej uzywalem hpIpaq6910, i oto wrazenia.

Ikonka zasiegu zyje tak naprawde swoim zyciem, ale przy hp bardziej realnie oddawala sile zasiegu niz w iphonie, gdyz ten nawet w garazu podziemnym pokazywal maxymalny zasieg, ktorego oczywiscie nie bylo.

Samo polaczenie iphona (2.02) odbylo sie bezproblemowo, transfer ksiazki telefonicznej niby tez... ale... moja ksiazka posiada ok 2500 pozycji..

W hp, do ksiazki samochodu zmiescily sie pozycje do litery L, dalej nic.

W iphonie natomiast do wyboru mam juz pelen alfabet od A-Z, jednak po poszczegolnymi literkami nie ma wszystkich kontaktow ktore mam w telefonie. Wniosek? BMW ma za mala pamiec na kontakty i nie miesci 2500 wpisow, a roznica pomiedzy hp polega na tym ze hp transferowalo w kolejnosci alfabetycznej kontakty, a iphone w kolejnosci dodawania kontaktow.

Generalna uwaga dotyczy chwilowego gubienia ksiazki telefonicznej po wyjsciu ze stanu uspienia iphona, takiego problemu nie bylo z hp.

Natomiast co do jakosci dzwieku, generalnie zastrzezen miec nie mozna, slychac i jest sie slyszanym, jednak w odroznieniu od hp, iphone generuje delikatny szum i slychac delikatne echo.

Reasumujac, dziala ;)

Pozdrawiam

Opublikowano
To dosyć dziwne bo mojego z mojego K800 książki nie ściąga... A jak czytam wasze posty to powinno wszystko działać bez zastrzeżeń :(
Opublikowano
Dzisiaj walczyłem z Nokią e51. Efekty: Beemka znalazła telefon, połączyły się oba urządzenia, wyświetliło się na kompie, że jest już połączona Nokia z komputerem i dalej nic. Nacisnąłem na kierownicy przycisk od komend głosowych, chciałem wybrać numer telefonu, a Helga mi odpowiedziała, że nie ma karty SIM. Czy to wina telefonu, czy Ja coś źle zrobiłem albo coś pominąłem?
Opublikowano

Generalnie jest tak:

Blackberry działa najlepiej (pełne wsparcie, najlepsza jakość rozmów).

Wszystkie SE działają poprawnie.

Nokia na symbianie - nie działa książka tel.

Samsung działa różnie.

iPhone 2g dziala, z 3g są problemy.

jesli chodzi o Blacberry to niektore modele (8300,8800) nie mają snap-in adaptera, a także maja ograniczenia dla wybranych funkcji

Opublikowano
To dosyć dziwne bo mojego z mojego K800 książki nie ściąga... A jak czytam wasze posty to powinno wszystko działać bez zastrzeżeń :(

generalnie K800 współpracuje z e60 w pełnym zakresie, ale uwaga, jesli soft na komórce jest inny niż R1KG001 to mogą być problemy (tak stoi w dokumentacji)