Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowe??? Masz na mysli e-65 czy F01 ?

Bo jesli to drugie to czas oczekiwania w samych niemczech to okolo 5miesiecy.

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Takich firm jest coraz więcej na polskim rynku. Myślę że pogooglaj pod hasłem broker multibrandowy lub broker samochodowy.

Sam nie korzystałem z ich usług ale na Podhalu jest jeden co ciągnie auta z Litwy- http://www.wikarpodhale.pl/

innego ostatnio znalazłem w Wawie- http://www.carvel.pl/

wystarczy poszukać :)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Płacisz gotówka czy bierzesz je w leasing lub kredyt? Jezeli chcesz je wziasc za gotowke to moge ci sie dowiedziec ile w niemczech mozesz dosatac upustu przy zakupie dwoch naraz, plus za to ze placisz gotowka dodatkowa promocja plus jakies gratisy w wyposazeniu. Kolega tak kupil nowe q7 i wyszlo go ok 70 tys taniej niz w polsce w salonie, przy czym dostal troche wyposazenia gratis w tym pakiet S-line. Moze warto sprobowac.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega kupował na firmę czy prywatnie?

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To możesz się dowiedzieć czy dostał fakturę zakupu auta z ceną brutto czy netto (bez 19 proc. niemieckiego VATu), i jak wyglądała procedura zapłaty VATu w Polsce? Czy możesz ubiegał się o zwrot niemieckiego VATu?

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
To możesz się dowiedzieć czy dostał fakturę zakupu auta z ceną brutto czy netto (bez 19 proc. niemieckiego VATu), i jak wyglądała procedura zapłaty VATu w Polsce? Czy możesz ubiegał się o zwrot niemieckiego VATu?

Zastanawiam się tylko po co osobie prywatnej odliczać 19% niemieckiego Vatu i doliczać następnie 22% polskiego i to jeszcze od kwoty powiększonej o akcyzę? Ta opcja jest dostępna dla firm, które mogą odliczyć część tego polskiego Vatu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma w tym żadnej filozofii ;-) Płacisz mniej niż w salonie w PL.

Odliczenia VAT przez firmy do tego bym nie mieszał :8)

pozdrawiam

Paweł