Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z mojej X5 przy kazdej probie gwaltownego przyspieszania wydobywa sie duzo dymu z rur wydechowych. Podobno to normalne w autach z dieslem; wczesniej jezdzilem tez autem na rope ktore "kopcilo" raz na jakis czas.

Czy to jakos usterka, czy tak samo jest u Was? :?

Opublikowano

W każdym dieslu nawet nowym troszke tego dymu zawsze wydobywa sie.. W niektórych przypadkach jest to prawie niezauważalne :) ale wiadomo jesli przytrzymasz gaz do "spodu" to ten dym będzie.. A ile tego dymu sie wydobywa to jzu zalezy od silnika , czy nie jest "zarżnięty". Popatrz na stare diesle z duzym przebiegiem jak tam duzo dymu sie wydobywa...

A z tym czy nie za dużo go to musi ocenic specjalista , nie kazdy dym musi być czarny ... Są rozne objawy tego

Opublikowano
Z mojej X5 przy kazdej probie gwaltownego przyspieszania wydobywa sie duzo dymu z rur wydechowych. Podobno to normalne w autach z dieslem; wczesniej jezdzilem tez autem na rope ktore "kopcilo" raz na jakis czas.

witaj,

kopcenie może być śladem po chip-tuningu pojazdu. Zmiana programu/box powoduje inne dawkowanie paliwa i jak na 1/2 biegu wdepnę w podłogę, to chmura jest większa niżbym chciał :) wcześniej tak nie dymił.

pozdrawiam,

Marcin

• Moderatorzy
Opublikowano

Czy to jakos usterka, czy tak samo jest u Was? :?

mam E39 530d i jakoś dymu to u mnie jak na lekarstwo.Pojawia się tylko nie wielki przy porządnym "bucie"do "deski".

Nie zawsze tak było kiedyś kopcił wyraźnie na czarno i "wydajnie" ale w warsztacie wyczyścili mi zawory EGR i jest ok.