Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jak w temacie, niestety coś mi zaczęło rzęzić w skrzyni i będe wymieniał, tylko pytanie czy np. skrzynia z modelu 320 lub 325 będzie psować i czy musi to być z silnika M52 czy może też być z M50. Generalnie chodzi mi o to jaka skrzynia jeszcze będzie psaowała do 323i?? Na forum jakoś nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, a jeśli już gdzieś było to sory z góry :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
323i i 320i mają tą samą skrzynię. nie wiem jak jest z dopasowaniem m50-m52. Na pewno lepiej szukać skrzyni ze słabszego silnika, bo troszkę mniej musiała "dźwigać". Choć to też pewnie nie reguła.
Opublikowano
A nie wiesz jakie ma oznaczenie do 323i ??

S5D250G,możesz wsadzić każdą skrzynię oprócz skrzyni z 328 jeżeli nie chcesz zmian w przełożeniach.M3 nie biorę pod uwagę bo jest inna obudowa.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Ok, czyli wychodzi że wszystkie oprócz 328 mają taką samą obudowę i przełożenia, 328 ma taką samą obudowę ale inne przełożenia a M3 ma inną obudowę tak??

Dzięki za pomoc.

Może faktycznie tak jak kolega kwiatus19 radził wziąść coś z mniejszego silnika bo nie działał taka moc na nią.